Kościół nie odmówi ochrzczenia dziecka

Opinie do artykułu: Kościół nie odmówi ochrzczenia dziecka.

Chrzest katolickiego dziecka to ważne wydarzenie w życiu rodziny. Bywa, że zupełnie niespodziewanie okazuje się przedsięwzięciem niełatwym ze względu na konieczność dopełnienia różnych formalności. Są też przypadki, gdy zaskakuje i cieszy liberalne podejście księży, którzy dotrzymują kroku zmieniającemu się światu. Także w Trójmieście są parafie, w których nie spotkają nas problemy.

Zdarza się, że rodzice dzieci ze związków nieformalnych, kilkulatków, a także maluchów, których ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tzw św. Wojtek przyszedł sam i nic z niego nie zostało

Watykan następnym razem zabrał ze sobą cysarza niemieckiego z armią

co mógł zrobić mieszko ?
mając kilkuset wojów, bo po co na ziemiach słowian wojsko, jak nikt się z nami nie tłukł
ze skandynawami mieliśmy sztamę, bo ich odyn to nasz swarożyc,
słowianie wschodni żyli w pokoju z plemionami skośnookimi
ludzi masa

tak długo jak było rycerstwo w polsce, rycerze przysięgali na słońce
najdłużej bo do początków xx wieku, chłopi pamiętali zwyczaje "pogańskie"

poganin to brzmi dumnie
nie mamy się czego wstydzić
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak będziesz chciał to sam weźmiesz wodę święconą z kościoła i przed Bogiem ochrzcisz swoje dziecko tym samym oddając je w jego opiekę - to samo ze ślubem - jak będziesz chciał to i w szczerym polu przed Bogiem możecie sobie złożyć przysięgę małżeńską ! Papier księdza, zapowiedzi i nauki to wymysł ludzki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

niedziela jest dniem świętym, a w 10 przykazaniach jest - pamętaj abyś dzień święty święcił - nie dla jaj w każde święto czy nawet na specjalne okazje ludzie wierzący uczestniczą we mszy świętej - jestem agnostykiem a wiem ;p
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

...zanurzając

zrezygnowali, bo woda podrożała ?

czy były jakieś podtopienia ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiecie dlaczego ksieza chrzcza nieswiadome niemowlęta?

bo wtedy jest najłatwiej poprzez ich tajemne rytuały przejaą dusze niewinnej istoty oraz jej energie,ktora sie karmi ów katolicki egregor w postaci tajemniczego boga jahwe. Znakiem krzyza zamykaja swiadomosc dziecka oraz zabieraja jego wolnosc...Potem juz takie dziecko jest uspionym pionkiem w ich trybach....
Posłuchajcie na youtube wypowiedzi aktora Krzysztofa Pieczynskiego.....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

fajnie :)

my mam 2 koty (ja mam jeszcze 3 na bani)

kotek - to Jezus
a kotka to pierwsza żona biblijnego Adama - Lilith

kotek jest czarny, biblijny Jezus nie był blondynem
kotka jest prawie biała

Jezus! Do domu !

jak byłem mały, ciocia miała pekińczyka :)
Szatana :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chrzest musi być:

Po nauce - usłyszeniu, jakby to nie nazywać.
po uwierzeniu. I wyrażeniu chęci oddania się bogu.
przez zanurzenie. - k.K do 1200 roku chrzcił zanurzając.

pokropienie niemowlaka nie jest chrztem, setki milionów ludzi mniema, że go posiada...- jest niezbędny do zbawienia....! - ewangelia Jana 3 rozdział, rozmowa Jezusa z Nikodemem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyobraźcie sobie:

Że dzisiaj Jarosław w strachu przed rozrastającym się Kalifatem Niemieckim, sam przyjmuje wiarę w Allacha, a później z armią urzędników i wojska niszczy cały katolicyzm polski, niszczy wszystkie miejsca kultu i zaciera wszystkie informacje o wcześniejszych losach katolickiej Polski.
Gdy Polacy mieliby wybijane zęby za modlenie się do Chrystusa, a za nie obchodzenie Ramadanu byłyby kary cielesne.
Tak właśnie czuł się Polak w Polsce Mieszka I, który w celach politycznych przyjął chrześcijaństwo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czysta fikcja !

Chrzest powinien być traktowany poważnie i dlatego mogą do niego przystąpić jedynie osoby świadome i w pełni nawrócone, co jest możliwe najwcześniej w wieku młodzieńczym. Rzekomy chrzest niemowląt i małych dzieci jest fikcją wprowadzoną w średniowieczu w celu włączenia do organizacji kościelnej jak największej ilości wiernych. Niczego podobnego nie praktykowano w czasach apostolskich, o czym każdy może przeczytać w Nowym Testamencie co gorąco polecam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo sataniści cieknący krwią pożartych zwierząt na okultystycznej górze Sabat, gdzie kopulowanie z czarownicami było doprowadzone aż do wstydu...
A fuj wy diabełki..., a fuj.....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

KATOLIK

W życiu raz byłem dumny, iż ochrzciłem mianem katolika istotę żyjącą.
Otóż w dniu kiedy państwo watykańskie oficjalnie wybrało na swego przywódcę Niemca, zaraz po śmierci Wojtyły, to ja tegoż dnia adoptowałem małego psiaka-owczarka niemieckiego - ze schroniska. Na wieś o ogłaszanej ceremonii, iż papieżem został Niemiec, ochrzciłem swego nowego pieska imieniem KATOLIK.
To był bardzo układny i zaprzyjaźniony ze mną do miary poczucia miłości jaka mogłem z siebie dać dla zwierzęcia.
"Katolik," ilekroć wołałem psa na spacerze, czy też podczas podróży w komunkacji miejskiej zawsze wzbudzał zdziwienie na twarzach osób słyszących moje zwracanie się do psiaka. Była to dla mnie dość często niezwykła zabawa, bowiem , zdarzało się, iż niektórzy słyszący coś mamrotali pod nosem. Domniemałem, iż są to jednak odgłosy niezadowolenia czy też oburzenia.
hmmm... Tym mocniej wzbudzało to we mnie uśmiech i mysli kosmate: "jak marna wiara katolicka jest w naszym społeczeństwie" Nby katolicy, a tak obłudni i zakłamani w swych domniemanych wartościach.
Od ponad 6 miesięcy KATOLIKA już nie ma na tej ziemi. Gania gdzieś pewnie koty w innym świecie lub hasa z innymi psiakami. To był kochany pies.
Cześć Twej pamięci !
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Normalka

Jak zwykle najwięcej do powiedzenia maja ci których sprawa nie dotyczy, ateiści, lewaki, muslimy itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

"Rozmowa wychowawcza"

Kim oni są, żeby dwudziestokilkuletni szczyl "wychowywał" dorosłego człowieka?
Jak co do czego (często brzydkie sprawy) - to przecież oni "są tylko ludźmi"...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1