Kosmiczne rachunki za ogrzewanie na Zaspie

Opinie do artykułu: Kosmiczne rachunki za ogrzewanie na Zaspie.

Jak to możliwe, że mimo krótkiej zeszłorocznej zimy, małego metrażu mieszkania i rozsądnego gospodarowania ciepłem, młode małżeństwo musi dopłacić do ogrzewania prawie 5 tys. zł, choć dotąd co roku miało nadpłaty? Mieszkańcy twierdzą, że horrendalne rachunki zaczęły przychodzić po zmianie podzielników i firmy rozliczającej ich zużycie. Problemu ze wzrostem opłat nie widzi prezes spółdzielni, my o opinię poprosiliśmy eksperta.Blisko rok temu Spółdzielnia Mieszkaniowa Młyniec zmieniła (w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jeszcze pikuś...

Zapraszam do Wejherowa - Wejherowska Spółdzielnia Mieszkaniowa to dopiero partyjny złodziej. Co roku podwyżki, za ogrzewanie także, mimo, że zimy są coraz cieplejsze. A to tego jest mistrzem kłamstwa, bo albo powołuje się na wynik pseudodemokratycznego głosowania jej członków albo na inne instytucje, typu OPEC i coś tam coś tam Redy i Chylonki... BTW. ogrzewanie drogie i elektrownie atomowe nie mogą wejść na rynek, bo górnicy chcą żreć, czytaj emerytury.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Usuńcie najemców to wam koszty ogrzewania spadną:)

Taka prawda - dziwią się, że wysokie rachunki, a sami nawet w tych mieszkaniach nie mieszkają...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brawo

Kogo stać na dom - każdego !!! tylko nie ograniczonych umysłowo leni i wiecznych narzekaczy i nieudaczników życiowych,
Budowa ok 109m2 domu (4 pokoje) jedna kondygnacja + poddasze do zagospodarowania w przyszłości, bez piwnicy standard pod tzw skromny klucz to ok 246 300 PLN plus działka 800m2 za 85 tys - ceny 05.2013 - 09.2014. Odległość 18km od Huciska.
Porównaj to debilu z kosztem zakupu 4pokojowego mieszkania np 80 m2 w stanie tzw developerskim plus wykończenie, koszt parkingu, przeanalizuj utratę albo zysk na wartości nieruchomości, porównaj koszty utrzymania pana prezesa i jego sekretarki, dodaj możliwości jakie daje dom - u mnie działka ze studnią i starym sadem (antonówki, malinówki i szklanki - pewnie nie wiesz co to), wiejskie jajka, mleko,i przychylność sąsiadów, zastanów się czy stać w korku na tej samej ulicy w śmierdzącym autobusie czy własnym samochodzie obok.
Nie stać cię na dom - boś leń i nieudacznik, i pewnie nie możesz żyć z dala od galaerii handlowej lub multikina. Twoje poglądy to powtarzanie opini polityków a lektura to darmowa gazetka w skm.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sopot

skoro faktury GPEC w sopocie pokazują nadpłaty na ogrzewaniu a podzielniki wykazują niedopłaty nawet poi kilka tysięcy to oco chodzi tylko żaają założenia podzielników Rada nadzorcza to popiera

...

Przecież wszystko jest jasne. Pieprzo..ny prezes bierze w łapę od firmy rozliczajacej media. To sprawa dla CBA i tyle.
Prezesi spółdzielni mieszkaniowych to jedni z najgorszych gnoi w Polsce. Ja ostatnio głosowałem o odwołanie prezesa. Specjalnie zapisałem się "na członka", zeby to zrobić. Żebyście widzieli jego przerażone oczy.
Niezapomniane
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ele sopot

w Sopocie niedopłaty nawet kilka tysięcy dla tych co grzeją co roku coraz wyższe .Opłaty zan 50 metrowe meszkanie okolo 3,5 zaliczki w sezonie grzewczym i jeszcze ogromne niedoplaty za zimne mieszkania

w2 Sopocie tez to samo

Witam w Sopocie to samo Prezes straszy do tego ludzi starszych . W domu grzyb i wyrok SO korzystny dla nas a ukrywany przed mieszkańcami i tylko naciski na za.łożenie podzielników Prawo energetyczne łamane art 45 a pkt 12
Nie można brać wiecej niż faktura OPEC GPEC. Co na to Sopocianie.

Jestem ze skarżyńskiego. Napisz do mnie piotrek@skarbonamamony.pl

zaspa

Witam miałem ten sam problem dostałem mieszkanie w spadku kawalerkę 31 metrów kwadratowych 4 lata nikt tam nie mieszkał ponieważ pracuje za granicą
normalnie płaciłem kolo 300 zł w zeszłym roku koło lipca / września założyli mi nowe podzielniki ciepła i podkreślam nikt tam nie mieszkam grzejniki był skręcone
nagle zaczeły przychodzić rachunki po 850zł niestety nie mogłem nic zrobić bo byłem za granicą jak wróciłem i poszedłem to wyjaśnić to pani zaczęła się śmiać i powiedziała ze to normalna cena i powiedziała ze nic z ty nie zrobi
jednak po napisaniu kilku pism okazało się ze firma która wymieniła podzielniki nie zgłośiła tego do mieszkaniówki i wrzucili mnie na ryczał i przewidzieli sumę za ogrzewanie 31 m 630 zł na miesiąc śmieszne ale to polska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

prokuratura powinna się tym zająć

ale czy można na nich liczyć? chyba nigdy nie mozna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak jest w nowym bloku?!

no to juz wiem, gdzie nie kupie miszkania...

ja też mam nadzieję, że kiedys zamieszkam w domu

wychowalam się w domu, a teraz muszę się męczyć w bloku...

też bym chciała...

nienawidzę bloków, wieczne problemy z rachunkami, pomimo że oszczędzasz, drące sie bachory za ścianą, żyjesz zyciiem wrzeszczących sąsiadów...szkoda, że mnie nie stac na NORMALNY dom, a nie na 27 m klatkę

chodzi im o twoje pieniądze

j

Wniosek - nie kupię mieszkania na Zaspie

ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć

nie martw się

Te Twoje ilości jednostek sa naprawdę nieduże. U mnie lokatorzy uzbierali ponad 5000 jednostek i tym sie martwię :(.

nieprawda

Ceny nie wzrosły. Wzrosło zużycie w niektórych lokalach. A to co innego. W moim bloku koszty ogrzewania są na ubiegłorocznym poziomie a wynajmujący moje mieszkanie nakręcili ogrzewania za prawie 3000,-. Otwierali okna przy ustawionych non stop na "3" kaloryferach. Nawet przy temperaturze zewnętrznej dochodzącej w nocy do 13 stopni cały czas ogrzewali (b. ciepłe!) mieszkanie. To zwykłe głupki i tyle.

bzdury

'Jak część ludzi nie grzeje wcale to cena jednostki rośnie" NIEPRAWDA! Jak część ludzi nie grzeje to również maleje zużycie na wejściu głównym i ilośc jednostek spada i cena jednostki jest w przyblizeniu taka sama.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

NAJLEPSZY REGULAMIN ROZLICZANIA CIEPŁA w TRÓJMIEŚCIE......MORENA

...w LWSM "MORENA"

http://www.morena.com.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

CIEPŁO....

patrz :

www.morena,com.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1