Kosmiczne rachunki za ogrzewanie na Zaspie

Opinie do artykułu: Kosmiczne rachunki za ogrzewanie na Zaspie.

Jak to możliwe, że mimo krótkiej zeszłorocznej zimy, małego metrażu mieszkania i rozsądnego gospodarowania ciepłem, młode małżeństwo musi dopłacić do ogrzewania prawie 5 tys. zł, choć dotąd co roku miało nadpłaty? Mieszkańcy twierdzą, że horrendalne rachunki zaczęły przychodzić po zmianie podzielników i firmy rozliczającej ich zużycie. Problemu ze wzrostem opłat nie widzi prezes spółdzielni, my o opinię poprosiliśmy eksperta.Blisko rok temu Spółdzielnia Mieszkaniowa Młyniec zmieniła (w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tak samo płaciłem nie wiadomo jakie dopłaty do ogrzewania, żeby mieć 20 stopni w mieszkaniu na ostatnim piętrze.

Ostatniej zimy kupiłem grzejniki elektryczne i płacąc za prąd miesięcznie więcej o 70zł miałem ciepło kiedy chciałem (brak problemu z zapowietrzeniem) to zamiast dopłaty 600zł do spółdzielni jest nadpłata 800 złotych.

Nie uważam, że to normalne zachowanie, ale inaczej się w tej spółdzielni żyć nie da. A moi sąsiedzi to mówią, że im wystarcza 18 stopni i siedzą w swetrach i pod kocami. I na koniec biedak który włączy grzejnik zapłaci za całe zamówione ciepło (tak ciepło spółdzielnia zamawia przed zimą więc tak czy siak trzeba za nie zapłacić).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zmiana Firmy

Może to dojdzie do wszystkich że Ista to firma krętacza, gdzie nie wejdą tam zaraz robią się problemy. Coś w tym jest?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok. 350zł za 98m

oczywiście zwroty :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Merytorycznie poproszę

Szkoda tylko,że tyle wpisów a żaden nie podaje jak to liczyć,sprawdzać.Merytorycznie słabiutko,za to emocji i narracji co niemiara.Taka POzostałość.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do spółdzielni mieszkaniowych tam gdzie członkowie nie pilnują zebrań wchodzi zorganizowana grupa przestępcza na M..... I to jest dobre miejsce do prania brudnych pieniędzy oraz machlojki na rozliczeniach mediów i nie tylko!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przeprowadz sie na ul. Wejhera, brak tam liczników na kaloryferach,rozsadne i umiarkowane opłaty, urocza,mila i spokojna dzielnica,dużo terenów zielonych wokoło, niedaleko plaża, wygodny dojazd do boskiego Sopotu, i ogolnie super skomunikowanie, uprzejmi sasiedzi, duzy parking przy bloku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo po to są barany by je strzyc , od dawna było wiadomo, że podzielniki nie mają racji bytu w bloku, ogrzać trzeba zawsze całość, tylko rachunki można inaczej rozdzielić :D
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

SM Chełm to dziadostwo!!!

Ubiegłoroczna zima była krótka i łagodna i byłem przekonany, że tym razem nie będzie niedopłaty. Prawda okazała się brutalna, spółdzielnia wykazała niedopłatę w wysokości ponad 1.000 zł. Każdego roku powtarza się to samo - nieważne czy zima była łagodna, czy też ostra, nieważne czy ogrzewało się mieszkanie mniej czy bardziej, ZAWSZE JEST NIEDOPŁATA!!! A tłumaczenia spółdzielni? Przecież ogrzewaliśmy piwnice... Ręce opadają... Złodziejstwo i tyle.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chcesz zasypać i zalać Zaspę

swoją rodziną?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie piszcie odwołania i nie płaćcie tego

firma rozliczająca nieźle kombinuje, a prezesik musi mieć z tego jakieś profity
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

heehe za 5000 to ja grzeje dom 200m przez 2 zimy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

my też się cieszymy, że

Ciebie nie ma już wśród nas.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piszesz z apartamentu w Szadółkach trolu?

Widzę, że opary z wysypiska do końca opanowały twój móżdżek.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 23

Ja też

*nie składa tylko już złożył. Dostał odpowiedź o oczekiwaniu na wyjaśnienia operatora podzielników ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bulwersujace

nie do przyjecia takie rachunki.
ale ja teraz mieszkam na nowym -Jasien park i musze wlaczac wszystkie kaloryfery na 4, w lazience na 5 i mam w mieszkanku 45m2 18 stopni C. ciekawe ile zapalce za to ogrzewanie a komfortu nie czuje...:( ciekawe co na to deweloper Margo. nienormalne!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do się przeprowadz na ul. Wejhera, os. Wejhera, tam nie ma liczników przy kaloryferach
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie nie ma podzielników - płacimy za m2 i nikt nie ma pretensji
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapytajcie Kopacz skąd takie rachunki, ale to pikuś w porównaniu do tego co nas czeka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 19