Kosmiczne rachunki za ogrzewanie na Zaspie

Opinie do artykułu: Kosmiczne rachunki za ogrzewanie na Zaspie.

Jak to możliwe, że mimo krótkiej zeszłorocznej zimy, małego metrażu mieszkania i rozsądnego gospodarowania ciepłem, młode małżeństwo musi dopłacić do ogrzewania prawie 5 tys. zł, choć dotąd co roku miało nadpłaty? Mieszkańcy twierdzą, że horrendalne rachunki zaczęły przychodzić po zmianie podzielników i firmy rozliczającej ich zużycie. Problemu ze wzrostem opłat nie widzi prezes spółdzielni, my o opinię poprosiliśmy eksperta.Blisko rok temu Spółdzielnia Mieszkaniowa Młyniec zmieniła (w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ostatnio z gjcusiem dalismy ostro na wigilie, mam nadzieje ze znowu tak bedzie i beda panienki z rozi i premie 10 tysi dla pracownikow :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pan mariusz obsluguje inna glowice dobrze ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

przeciez bosiko o ktorym Pani pisze nie nalezy do spoldzielni...ja pierdykam, kobito, piszesz o sprawach o ktorych masz nikłę pojecie.
krzaczory byly tu zawsze i to jest wlsanie klimat a nie pustynia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

wyjazd z młyńa kobieto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślałem ,że po wyborach takich głupot nie będą pisać.Mam ciepło z tej samej elektrociepłowni,50 m2,budynek nieocieplony,wspólnota mieszkaniowa, rozliczenie za m2 i płacę przez 7 mieś w roku 200 zł.W rozliczenie nieduże zwroty. Wina Tuska.Jedźcie barany w sobotę do Warszawy.

Na klatkach są wywieszanie tylko ważne informacje dotyczące danej klatki.

Nic więcej bo reszta wisi w spółdzielni.

Wystarczy pokretlo z termostatem tak zabezpieczone, aby każdy mógł z niego korzystać i nikt obcy nie ukradł pokretla

Niżej ktoś napisał, że rurki pod sufitem wkoło mieszkania na ostatnim piętrze powodują, że nie trzeba włączać grzejników. Ale widać on nie potrzebował 21 st. C.

Rodzinny Dom Dziecka w mieszkaniu może być

ja nie grzeje bo nie mam takiej potrzeby. w ocieplonym bloku na mlyncu mam bez grzania 18-19 stopni, to po co mam odkrecac...zeby miec 22-23 stopnie i nie dalo sie zasnac?

Tylko że jedząc swój chleb nie kradniesz chleba sąsiadowi.

A mając mieszkania w bloku nie da sie ogrzać jednego tak by w drugim było nadal zimno. No bo skąd "komforotwe 18" gdy za oknem zero ?

Nieprwada kaloryfery na klatkach są na rękę tylko spółdzielni, aby zamawiać więcej ciepla które się marnuje cały czas, możesz sobie oszczędzać, a i tak będzie trzeba zamówić więcej ciepla gdyż spoldzielnia celowo dba, aby przy tych kaloryferach nie było termostatow i kręcić swoje lody na zamawianiu nikomu nie potrzebnego ciepla w tym miejscu które się marnotrawi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ciepło z klatek grzeje mieszkania wszystkich mieszkańców - dzięki temu mają "komforotwe 18".

Jak wylaczy sie grzejniki na klatkach to bedziecie miec po 10 stopni w mieszkaniach ale koszty stałe spadna wiec wszyscy beda happy i kupia sobie bielizna termoaktywna w lidlu wraz z polarami i elektryczne koce i bedzie super
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teren miedzy budynkami jest przez spoldzielnie wziety w uzytkowanei wieczyste.

Jak sie zrobi wspolnota to teren bedzie miasta i bedzie moglo tam wstawic np hipermarket. Czynsz bedzie nizszy bo nikt nie bedzie placic za te tereny. Czy to lepiej każdy niech sam oceni co woli.

Natomiast zarządzanie wielkimi obiektami bez spółdzielni jest możliwe - patrz sea towers, nie ma problemu nie trzeba świty prezesa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jesli ktos mial niedopłąte to czynsz jest korygowany i sie placi wieksza zaliczke, a grzac moga tak jak grzali...dzizas

50 jednostek w miesiac? To chyba jak nie używasz grzejnikow....

Mieszkając na ostatnim piętrzę i chcąc mieć w mieszkaniu 21 stopni (a nie komfortowe 18 które nagle wszystkim odpowiada) ilość jednostek wynosiła koło 150 miesiecznie - i to wlasnie prawie bez wietrzenia. 50 jednostek moze starczy ale napewno nie w szczytowych mieszkaniach.

Obecnie skoncyzlo sie na tym ze wystarcza komforotwe 18 nie bedziemy placic doplat po to zeby sasiedzi z dolu sie grzali naszym cieplem.

Spoldzielnia jest lepsza w dużych blokach, to nie są czworaki, tylko olbrzymie wierzowce i olbrzymi teren miedzybudynkami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

przeciez tam nie ma domu dziecka

Co chcieć jak dziadostwo się szerzy.

Ludzie myślą, że jak wyłaczą klatki to już nie bedzie kosztów stałych, a że siedzą w kurtkach pod kocem to zmiennych też nie będzie.

I powiedza, że maja komfortowe 15 stopni i jak ktoś chce mieć wiecej to niech płaci. Szkoda, żę ich 15 to tez od sasiadow zabrane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skandal

Po przeczytaniu tego artykułu żałuję, że w zeszłym roku im odpuściłam. Moja mama bardzo rzadko odkręca kaloryfer,co roku od lat zawsze miała nadpłatę. W zeszłym roku musiała dopłacić prawie 2 tyś. Złożyła reklamację - w odpowiedzi - że budynek generuje straty, że na pewno nie zakręciła kaloryfera i otworzyła okno, że termostat może mieć uszkodzony, itp BZDURY. Wezwany fachowiec wykluczył usterkę termostatu, następne pismo, następna durna odpowiedź. Każde kolejne pismo z ich strony było tak skonstruowane, że praktycznie wykluczało już nasze dalsze odwołania. Mama (biedna emerytka) miała już dość tej przepychanki - w ratach zapłaciła!!!
W tym roku dostała 900 zł ZWROTU (tak jak zawsze - mało grzała).
Jeżeli jeszcze raz moja mama dostanie dopłatę - po standardowej reklamacji od razu oddaje sprawę do SĄDU!! WAM, WSZYSTKIM POKRZYWDZONYM RADZĘ ZROBIĆ TO SAMO!!! Nie dajmy się naciągaczom!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0