Koszulki na mape

jakie szczescie mnie ogarnelo gdy dostalem mape w koszulce bez zapiecia...juz wtedy obiecalem sobie ze porusze ten temat :) pilnowanie zeby mapa mi nie zamokla bylo co najmniej upierdiliwe!skonczylo sie na zamoknietej 1/4 :| co by bylo gdyby mocniej padalo...? co ciekawe wychodzac na druga petle sytuacja sie powtorzyla a wieczorem padalo juz troche mocniej, "niestety"nie zmoczylo mi mapy bo zszedlem juz z trasy...
to tak na przyszlosc dla organizatorow zeby dopilnowali aby kazdy dostal koszulke z zapieciem! pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Koszulki na mape

Ja biorę swoją koszulkę - taką zapinaną "na zamek błyskawiczny". Są one z dość grubej folii. Czasem mapę trzeba i tak wyjmować, jak przedwczoraj, bo była w dwóch arkuszach.
Pzry okazji mapy - numery kwartałów leśnych nie zgadzały się z mapą od Organizatora. Zgadzały się natomiast z mapą "Jeziora Kaszubskie".

Z tymi numerami dzialow lesnych to jest tak: Na kilku mapach ktore posiadam z tej okolicy wystepuja obszary, ze dzialy sie zgadzaja z tym co jest w terenie ale na kazdej mapie jest to inny obszar zeby bylo ciekawiej:)
I tak bylo fajnie! A punkt 13 to bylo mistrzostwo swiata pieknie usytuowany

5 razy dostalem zapinana...tez bys nie wziol swojej :P

w regulaminie trasy w punkcie ”świadczenia” nie mam mowy o żadnej koszulce, więc ciesz się w ogóle cokolwiek dostałeś :

Mateusz ma rację, mapa MUSI być zabezpieczona przez organizatora. Przecież padało i na dzień dobry (raczej na "dobry wieczór") mapy stałyby się nieczytelne. I tak na peryferiach kartki były niedoświetlone. Ja dostałem koszulkę z zapięciem a i tak zawsze przekładam mapę do własnej - mocniejszej.
Zresztą mapę trzeba w drodze wyjmować, nie zawsze szczegóły pod folią są wyraźne a jeszcze odbija się światło czołówki.