Kotki

Temat dostępny też na forum: Inne
Mieszkam w Gdańsku na Siedlcach koło tzn."górek" na których jakieś dwa tyg temu urodziły się dwa małe kotki i 'mieszkają' pod moim blokiem razem ze swoją kocią mamą.
Mam teraz problem bo kompletnie nie wiem co z tym zrobić.
Czy zostawić je, zabrać(ale gdzie? w domu mamy psa). Proszę o jakieś wskazówki..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kotki

Zostawić, dwutygodniowe kotki nie mogą być zabrane od matki.

Koty w świetle prawa to zwierzęta wolnobytujące... zadbaj tylko by kocia mama nie głodowała.
Ważniejsze od znalezienia im domu jest sterylizacja kotki, zanim ta znów sprowadzi na świat gromadkę kociąt - skontaktuj się z UM czy Schroniskiem po namiary na lecznice gdzie można dokonać tego rodzaju zabiegów i warunki.
Nie jest łatwo znaleźć dom dla kociaka, z prostego powodu: zwierząt poszukujących opiekuna jest po prostu za dużo.
Mimo to spróbuj zrobić zdjęcia i ogłoszenie - polecam forum miau - tam sa osoby, które udzielą Tobie więcej porad i pomocy ode mnie bo dysponują większym doświadczeniem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

napisz na forum miau.pl - tam są dziewczyny, które mogą Ci pomóc znależć dom dla małych kotków (ale dopiero jak koty podrosną!!! muszą mieć ze 3 miesiące) i wysterylizować kotkę. Możesz teraz zanosić kotce mokrą karmę np Butcher's, śmietanę, twarożek wiejski, jogurt.

Trzymiesięczne kotki to hodowcy kotów rasowych przekazują do nowych domów, myślę, że w przypadku "zwykłego" dachowca ukończenie przez niego 8 tygodni wystarczy, w końcu kociak musi jak najszybciej nauczyć się przebywać wśród ludzi (nikt nie chce dzikiego, drapiącego kota w domu).

pola, i co u kotków? jak się mają?

tamte niesety zdechły ;/ ... a teraz znowu ta sama kotka ma dwa ... czarne piękne są i dalej nie wiem co z robić teraz z nimi. Matke karmie ale nie da sie ona złapać np. żeby ją dać do wet, a z małymi nie wiem , teraz mają może z 3 tyg. chodzą same , oczy mają otwarte ale nie jedzą tego co daje matce.

napisz na forum miau.pl, podając w tytule nazwę miasta

Szkoda że nie ma u nas misiów: gryzli albo brunatnych...
Dokarmiałabym :) najlepiej samymi dokarmiaczami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kobieto, jaki masz problem???
Idź leczyć ból d**y gdzie indziej..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kartuska 66 (5 odpowiedzi)

Kartuska 66 powstaje w wygodnej do życia lokalizacji. Do Śródmieścia czy gdańskiego Dworca...

Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów (42 odpowiedzi)

Niedawno do mieszkania nade mną wprowadziło sie małżeństwo z dwojgiem bardzo hałaśliwych dzieci....

Scarpa (10 odpowiedzi)

Dwa budynki inwestycji Scarpa powstaną niedaleko zbiegu ulic Kartuskiej, z Zakopiańską i...