Kram Karoliny

Temat dostępny też na forum: Kram Karoliny
Opinie do spektaklu: Kram Karoliny.
Bohaterowie Kramu Karoliny to zarówno prawdziwi ludzie, jak i zbuntowane manekiny oraz poszukujący sensu bohaterowie komedii dell'arte. Groteskowe stwory wyciągnięte wprost z obrazów Hieronima Boscha i Pietera Bruegela. Wszystkie marzą o innym, lepszym życiu. Zawieszone pomiędzy plebejskością, a sacrum podejmują tragiczną próbę zmiany swojego życia na lepsze.Akcja dramatu rozgrywa się na ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety

Myślę, że to bardzo dobry pomysł, aby grać dla Miniaturze spektakle dla widza dorosłego. Ale dlaczego w "Kramie" tak mało jest lalek? Przecież można by je bardziej wykorzystać chociażby w pierwszej scenie. Poruszanie manekinami jedynie w lewo i prawo to trochę za mało jak na teatr lalkowy. Chciałoby sie więcej magii. Poza tym dla mnie ten spektakl nie był wcale straszny. Dlaczego realizatorzy bali się przemocy. Oczywiście nie chodzi mi o realistyczne bicie. Jednak trochę grozy by sie przydało. Niech chociaż raz aktorzy naprawdę rzucą kulą, nie obawiając się, że uszkodzą coś na swojej drodze. Chciałabym się na tym spektaklu bać. W rezultacie wynudziłam się.

dla kogo???

ja rowinież sie wynudzilem-to zupelnie nie dla dzieci.nie wiem dokąd idzie ten teatrzyk-zero lalek,typowo bajkowych spektakli,ktore ja pamietam.no może łatwo eksperymentować jak kaska leci z urzedu...nie polecam..

Inne tematy z forum

Puste miejsca (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Puste miejsca . PUSTE MIEJSCA Autor:Clàudia Cedó Reż.:Lena Frankiewicz...

Koło sprawy bożej (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Koło sprawy bożej . "KOŁO SPRAWY BOŻEJ" Konrad Hetel KOŁO SPRAWY BOŻEJ...

Znaczek miłości (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Znaczek miłości . "Znaczek miłości" Doskonała komedia z czasów PRL-u w...