Kroke

Temat dostępny też na forum: Kroke
KROKE (w języku Jidysz oznacza Kraków) zostało utworzone w 1992 roku przez trójkę przyjaciół, absolwentów krakowskiej Akademii Muzycznej: Tomasza Lato (kontrabas), Tomasza Kukurbę (altówka) i Jerzego Bawoła (akordeon). Wszyscy członkowie zespołu przeszli przez wszystkie etapy klasycznej edukacji muzycznej, mają także za sobą eksperymenty z jazzem oraz muzyką nowoczesną. Początkowo KROKE grało ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fantastyczne Kroke !

Giganci z Krakowa - zespól Kroke - znowu w Sopocie !!! Dzięki Pani Dyrektor Krzywego Domku Urszuli Wielochowskiej i jej managerowi - Pani Annie, Sopocki Festiwal Kultur "Krzywy Domek 2008" nabiera coraz to ciekawszych "barw".

Super Imprezy

Super. Dziękuję za dzień Skandynawii. Wspaniałe foty i prowadzenie. Będę na Kroke na pewno.

będzie ciekawie

Słyszałam wiele o Kroke a ostatnie imprezy, na których byłam w Krzywym Domku były fantastyczne:) WIELKIE dzięki Pani Dyrektor i Pani Maneger Ani.

Podziękowania

Szanowni Państwo,
serdecznie dziękuję za miłe słowa. Będąc Sopocianką zawsze zależało mi, aby w Sopocie występowali interesujący artyści, aby pokazać też inne kultury. Państwa zadowolenie jest dla mnie najwyższą oceną. Mam nadzieję wkrótce zaprezentować Państwu kolejnych ciekawych artystów.
Dziękuję i pozdrawiam Wszystkich !!!

Brawo dla Krzywego Domku

Bardzo fajnie, iż w Krzywym Domku wystąpi zespół KROKE. To miejsce staje się nowym miejscem kulturalnym Sopotu. Moze zrobić z niego Centrum wystaw i koncertów dla wyselekcjonowanego odbiorcy???

od managera Sopockiego Festiwalu Kultur "Krzywy Domek"

W odpowiedzi na jeden z komentarzy, dodam, że Krzywy Domek staje się powoli takim właśnie centrum kulturalnym Sopotu, ale nie tylko dla "wybrańców". Każdy, kto w jakiś sposób interesuje się np. malarstwem, rzeźbiarstwem, fotografią, muzyką, taką, jaką prezentują artyści, których zapraszamy, znajdzie coś dla Siebie. Czy taka propozycja kulturalna będzie Państwu odpowiadać, to pozostawiamy Państwa ocenie i oczekujemy na opinie.
Serdecznie pozdrawiam Wszystkich !!!

Elitarny Krzywy Domek

Jestem Sopocianka i nie zgadzam się z Panią Mnager. W Sopocie jest wiele miejsc dla tak zwanych mas a my przecież chcemy by nasze miasto było kurortem. Stąd Krzywy Domek, oryginalny w swej budowie, powinien oferować swoim mieszkańcom i turystom coś innego, wysublimowanego.

Chyba mamy już dość festynów, jesteśmy tym po prostu zmęczeni.

Dyrekcja powinna stawiać na kulturę i rozrywkę przez wielkie litery.

do Pani Elizy

Pani Elizo,
przepraszam, ale może źle się wyraziłam. Chodziło mi właśnie o kulturę przez duże K, ale jedni z tej kultury lubią oglądać rzeźby, inni malarstwo, a jeszcze inni - słuchać muzyki.

zespół wysokiej klasy ale ta autopromocja dyr i managera to śmieszne, pachnie komuną , podziękujcie sobie juz przed festiwalem ,że było świetnie.

łubu dubu

łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu, nieeech żyje nam!

Kroke i Sopot

Zespół fantastyczny, a promocja osób, które robią coś dobrego dla miasta, nie przeszkadza.

bez komentarza

Zgadzam się, ze własna promocja przed koncertem, który nie wiadomo czy wypali to chyba jakaś porażka. Czy dyrektor i jej manager posiadają jakąś wykwalifikowaną wiedzę na temat marketingu?

właśnie teraz widać dlaczego to robicie - nie dla sztuki i zespołu , raczej z chęci wypromowania siebie. ale to pozostawiam bo motywy są różne.Dziękowanie pani dyr ... i pani m.... - bardzo miłe ale kogo to interesuje? pracujcie dla dobra tego miasta - zarobki nie są takie złe wiec życzę spokoju i realizowania ale nie własnych ambicji tylko to do czego was powołano.

bez sensu

co za beznadziejna dyskusja koncert kroke super - napewno będę tylko tylko pani menager ania wyraźnie obrasta w piórka ale trudno nigdy nie jest idealnie

Inne tematy z forum

Craft Beer Fiesta winter edition 26' (26 odpowiedzi)

6-7.02.2026 zapraszamy na najgorętszą i najbardziej wyluzowaną zimową piwną imprezę w Polsce!...

Publiczny różaniec o zatrzymanie aborcji (9 odpowiedzi)

Dołącz do Publicznego Różańca o zatrzymanie aborcji organizowanego przez Fundację Życie i Rodzina...

Live Tribute Act To Rammstein (4 odpowiedzi)

Czy jesteś gotowy na uderzenie? Feuerwasser: Live Tribute Act To Rammstein"Du Hast", "Sonne",...