Kryptoliza migdalkow- czy ktos probowal?

Hey. W necie prawie nie ma info o innych metodach leczenia przy kamieniach migdalkowych oprocz usuniecia migdalow.
Czy ktos stosowal inne metody z dobrym efektem i moze cos doradzic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

są informacje, laserowe zamykanie dziur, tylko to nie działa na zawsze i nie daje super efektów, do tego nie refundowane przez nfz
mam ten problem od ok 16 lat? regularnie sama oczyszczam sobie migdałki ze złogów, płuczę gardło środkiem dezynfekującym i dezynfekuję ręce, biorę lusterko i palce wkładam do jamy ustnej, uciskam miejsca w migdałkach poniżej każdej dziury w kierunku góry, wychodzi to, wypluwam, płuczę gardło ponownie środkiem dezynfekującym. tak mi radziła laryngolog, to lepsze rozwiązanie niż usunięcie migdałków. Trzeba to robić regularnie, zachowując zasady aseptyki i nie przesadzać z uciskaniem, Dawniej robiłą mi to laryngolog i był to koszmar, wolę sama

Niby jakies info jest, ale opinii prawie nie ma...a jednak troche to kosztuje. Podziwiam, ze dajesz rade uciskac te miejsca palcami, ja nie dosiegam.
Szkoda, ze nic innego nie da sie zrobic, bo takie wyciskanie jest meczace ( :

są opinie nawet lekarzy laryngologów.
Jeśli nie dosięgasz, udaj się do dobrego laryngologa, który zechce robić to regularnie, pomaga tez częste płukanie gardła (może być zwykła woda), można w ten sposób też wypłukać kilka grudek, zwłaszcza tych mniejszych i luźniejszych

Musze sprobowac- dzieki :)

Inne tematy z forum

gdzie kolonoskopia na NFZ z narkoza? (32 odpowiedzi)

jak w temacie

Jakie skuteczne środki na erekcję (7 odpowiedzi)

Rzecz jasna nie dla mnie ale dla mojego męża, który od jakiegoś czasu ma niego mniejsza kondycję...

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...