Ksiądz-harcerz z Obłuża molestował podopiecznych

Opinie do artykułu: Ksiądz-harcerz z Obłuża molestował podopiecznych.
Artykuł na temat: Pedofile w Trójmieście

38-letni ksiądz z Obłuża, jednocześnie opiekun harcerzy, przyznał się do wykorzystania seksualnego dwóch nastolatków. Sąd zdecydował o aresztowaniu go na trzy miesiące.

O zdarzeniu poinformował naszą redakcję czytelnik. Z przekazanych przez niego informacji wynika, że duchowny pełnił posługę w parafii pw. św. Andrzeja Boboli, mieszczącej się przy pl. św. Andrzeja 1 na Obłużu. Był również harcmistrzem jednej z pomorskich drużyn harcerskich i członkiem Rady Duszpasterstwa Harcerzy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wstyd

Teraz wiadomo, po co tam potrzebne były dziewczyny jako ministrantki.

wiadomo

Zdaje się, że wiadomo teraz, dlaczego abp. Głódź lubił tam przebywać. A jeszcze do tego te ministrantki....dziwne....prawda? Ciekawe, której z nich wsadził ręce tam gdzie nie powinien....

Harcerze

rąbać ZHP

To ta sama parafia ..Ksiądz prałat Andrzej Czerwiński, wieloletni proboszcz gdyńskiej parafii, został w tajemnicy wydalony ze stanu duchownego - ustaliła "Wyborcza". Watykan uznał go za winnego przestępstwa określonego w prawie kanonicznym jako "cudzołóstwo z osobą nieletnią poniżej 18. roku życia". To artykuł z marca 2021

Mój dziadek lata temu, opowiadał historię sprzed wojny, że we wsi obok, był taki co lubił dzieci za bardzo. Podobno nadział się niechcący na widły, raz z przodu i dwa razy z tył. Kiedyś ludzie wiedzieli jak takiemu pomóc.

To nie ksiądz, tylko skur...syn. Pedofile szukają zawodu, gdzie mają kontakt z dziećmi. Nie idą z powołania, tylko wyrachowania. Trzeba takich zamykać w kamieniołomach i kopać w cztery litery sto razy na sekundę. Kiedyś ludzie sami takich zboków eliminowali.

remik padawan?

Nie kieruj się przesądami. Zameldowany był w Gdańsku

Media przesadzają. Byłem na tym wyjeździe, i byłem bardzo często sam z nim i moim kolegom

zero

nie wskakuje, kryją zwyrodnialca

Wykastrowac zboka

Uciac mu jaja - podac nazwisko !!!!!

Popieram jestem przeciwny multikulti

Jechać ze śmieciem.Oby dali go starych zboków,speklują go jak wek na zime.

Aha, akurat. Nie wiem jakich znasz księży, ja akurat kilku znam i na pewno "nie żyją na całego". Mają swoje wady jak każdy z nas, ale prawie wszyscy których ja znam osobiście to bardzo porządni i zaangażowani ludzie.

Tak się rodzi Polska pedofilii..

Jedyny pomnik pedofila na świecie jest w Gdańsku ,Jankoś się go doczekał ,niech go piekło

pochłonie , zresztą powiedziałam mu to za życia , myślałam ,że mu lecę łapy całować ,a tu taki szok takie słowa z moich ust padły

Ale jesteś głupia ,bierzmowanie może być i potem ,tu jest tragedia dzieci a ty takie bzdury

wypisujesz,cholera ty jesteś prostaczką