Ksiądz-harcerz z Obłuża molestował podopiecznych

Opinie do artykułu: Ksiądz-harcerz z Obłuża molestował podopiecznych.
Artykuł na temat: Pedofile w Trójmieście

38-letni ksiądz z Obłuża, jednocześnie opiekun harcerzy, przyznał się do wykorzystania seksualnego dwóch nastolatków. Sąd zdecydował o aresztowaniu go na trzy miesiące.

O zdarzeniu poinformował naszą redakcję czytelnik. Z przekazanych przez niego informacji wynika, że duchowny pełnił posługę w parafii pw. św. Andrzeja Boboli, mieszczącej się przy pl. św. Andrzeja 1 na Obłużu. Był również harcmistrzem jednej z pomorskich drużyn harcerskich i członkiem Rady Duszpasterstwa Harcerzy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pogórzu jest bardzo dobra 43
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A, jakie w tym dobro niby widzisz śmieciowi ujdzie bezkarnie , a dziecko będzie poniewierane i niszczone

przez otoczenie ,że prowokowało. Nie miałeś takiego wydarzenia więc nie wiesz, kara śmierci pedofilom , bo my ofiary jesteśmy do końca życia ,żywymi trupami ,a oni żyją Każdy pedofil manipuluje dzieckiem tak ,że ono biedne milczy ,bo pedofil zastrasza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

napisz do Trojmiasto.pl

Niech się dowiedzą kto to i go przeswietla. Kilku takich jest, tylko kwitow brakuje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

ludzie przecież Wasze komentarze mogą czytać inne, nieujawnione ofiary i przez takie teksty mogą bać się zgłosić by nie być okrzyknięte "ciepłymi". Nikt z nas nie wie jak wyglądała ta konkretna sytuacja. Może się właśnie bronili? A sam Księżulek co, nie bał się, że 15-18 latki zgłoszą sprawę? taki był pewny siebie i swojej władzy?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proboszcz pewnie lubi te klimaty
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

pierdzielisz jak taki typowy stary dziad narzekajacy na zła mlodziez

mlodzi zawsze byli inni od starych, czy teraz czy kiedys. jezeli nawet mlody jest gejem to uwazasz ze wszystko jest ok gdy stary oblesny dziad go molestuje? wybacz , ale w tym momencie wszystko opada, brak słow, idz na ulice zgwalc jakąs kobiete, przeciez jak jest heteroseksualna to nie bedzie miala pretensji.....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

nakreślić , umówić i wypier...ć ,gościu pasuj język, dlatego ludzie tam nie chodzą bo jest taki język, czujesz że tu chodzi o rozmowę z policyjnym psychologiem i potem dalej akcja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

Gdynia

Znam taka osobę masakra brak słów powinien odnieść najwyższa karę ale nie więzienia bo utrzymywać byśmy go musieli najpierw palce posypywane solą dalej już nie muszę pisać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jezeli ten maly tez jest cieply po co sie skarzy mamie. Czlowiek w chwili zagrozenia bedzie probowal sie bronic. Taka ludzka natura. Odruch taki. Popatrz sobie na ta nasza obecna mlodziez rozwydrzone to takie a 15 18 latek potrafi juz tak przywalic ze mozna poczuc. Daj spokoj z tego ma byc kiedys glowa rodziny ojciec a nie gumka od majtek. 18 lat i zeby sie dac takiemu ci*lowi wykorzystac. Wstyd.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

aaa

Jeśli to prawda to mam nadzieję, że go zamkną, a nie sprawę zamiotą pod dywan i przeniosą do innej parafii. Więźniowie nie znoszą pedofilii. W Boga wierzę, ale nie w księdza (zdarzają się wyjątki, którzy robią coś dobrego), który ma czasem więcej grzechów ode mnie i mówi mi jak mam żyć. Z tego co się czyta to są albo geje, albo biznesmeni lub pedofile, lub chodzą do "domów publicznych" , a nawet maja swoje dzieci. Mój pies z reguły szczeka na księży( chyba zastanawia się, czemu facet nosi sukienkę), a może coś wyczuwa...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak to fajnie miec na wszystko proste recepty i przyczyne - rurki i ondulacja

15 latek niezaleznie od tego czy jeszcze jest dzieckiem czy juz męzczyzna jest mlodszym ponad dwa razy od typa, ktory cały czas kminil jak dzieciaka podejsc.
Skąd wiesz czy go nie szantazowal, czy nie straszyl, ze powie wszystkim, ze młody jest pedałem. i dzieki temu jechal na tym jakis czas, az młody mial dosyc i sam poszedl po pomoc do matki. To nie jest takie proste jak to przedstawiasz
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

To smutne

Mam nadzieję że to zostanie dokładnie wyjaśnione ponieważ w tym wypadku można skrzywdzić niewinne osoby .Jestem z tej parfi i nachodzi mnie smutek ponieważ widzę jako parafianin siedzący w ławce kościelnej że ten proboszcz stara się bardzo również przez pracę i zaangażowanie swoich księży (często młodych) aby nasza wiara wzrastała .Jednak specyfika tej posługi jest bardzo delikatna dlatego proszę poczekać na dokładne wyjaśnienia w tej sprawie.
Księża to ta grupa ludzi która często też z powodu nie słusznych oskarżeń jednego z nich lub też autentycznych win jest krytykowana całościowa /sledząc nawet te komentarze/ a jeżeli patrząc na inne społeczności zaraz w tej materii szuka się sposobów aby wytłumaczyć ten czyn lub też go złagodzić ,wszyscy jesteśmy ludżmi ale wszystkim potrzeba wiary i modlitwy w słabościach naszych.
Drogi proboszczu Sławku życzę wiele siły ,przede wszystkim w najbliższych dniach i wiary w to co ksiądz realizuje .
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 32

dzisiejsze gity nie odróżniają występku od zbrodni, a o przedawnieniu wiedzą tylko z prasy. Co ciekawsze, normalni obywatele nie zdają sobie sprawy z czegoś takiego co się nazywa zatarcie skazania - a to mnie dziwi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wierzę, że czytam to, co napisał Robert i nie wierzę, że ktoś naprawdę może tak myśleć. To jest jawne łagodzenie sprawy, jawny relatywizm. Z molestowania zrobić przytulenie, a z bycia napalonym na chłopca zrobić hiszpańskie korzenie i spory temperament. Wiesz Roberciku, największe s...o można nazwać ładnie i pięknie. I co z tego, że go znasz? To o czymś świadczy? Wręcz przeciwnie, bo przecież z tego, co piszesz, to sam jesteś zboczeńcem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Parchu czerwony,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 23

Nie o tego księdza chodzi Panie Dociekliwy

Czy jeden ksiądz jest w diecezji gdańskiej ???
Tu o księdza Wojciecha chodzi a nie o Arkadiusza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Swoja droga dziwne zeby 15 i 18sto latek nie wiedzial do czego jeszcze oprocz sikania przydaje sie to dyndadlo miedzy nogami? Ksiadz go tam maca czy czort wie co robi a taki cymbal stoi i czeka az skonczy zamiast mu z dyni pociagnac kopnac w d*pe i wora skrecic. Wraca taki fo domu i sie skarzy mamusiu a ksiadz to mi siusaczka pokazywal. Boze co nam za mlodziez wyrosla? Panowie w spodniach rurkach z trwalą ondulacją na glowie. Jak patrze na takich to popieram Rydzyka ktory krzyczy i wola z radia POLSKO DAKĄD IDZIESZ.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 20