Książki

Dzień dobry.

W tym roku skusiłem się na dość ciekawy temat na maturę z języka polskiego. Mianowicie dotyczy on naszego kochanego Trójmiasta - wyjaśnij pochodzenie nazw dzielnic i ulic Trójmiasta na wybranych przykładach. Aktualnie piszę bibliografię i przeszukuję już trochę internet w poszukiwaniu tytułów książek, w których mogę znaleźć informacje na w/w temat. Coś tam znalazłem, jednak nie zadowalają mnie one do końca. I właśnie z tym chciałem się do Was, drodzy użytkownicy zwrócić. Znacie może ciekawe książki, które mógłby mi pomóc w napisaniu pracy?

Z góry dziękuję za pomoc. ; )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Książki

komiksy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Książki

Poczytaj sobie jesli zechcesz do kolacji artykuliki np.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wrzeszcz-nie-wrzeszczy-n36133.html

reszte dzielnic Gdyni oraz Gdanska z tej serii znajdziesz tuz pod artukulem pod napisem "chcesz wiedziec wiecej".
Co do ksiazek takowe posiadam w odmetach sadyby, niestety w pl bede za kilka tygodni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...