25. Sopot Film Festival

Temat dostępny też na forum: 25. Sopot Film Festival
25. Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Sopocie nadchodzi Tak to już ćwierć wieku festiwalu. Klikajcie, zapraszajcie, polecajcie i spędźcie pierwszy tydzień filmowych wakacji w Sopocie. Pokazy odbędą się m.in. w Multikinie, w Teatrze Boto / DKF Kurort, na Scenie Kameralnej Teatru Wybrzeże oraz w Goyki 3 Art Inkubator i w przestrzeniach plenerowych miasta.Festiwal jest dofinansowany ze środków ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co?

Najbardziej mdły i nijaki festiwal filmowy w tym kraju...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś próbowałem. Miałem wrażenie, że to klon festiwalu filmów LGBT...

Jako miłośnik kina i sopocianin miałem kilka lat temu zapał... Nakupowałem biletów... Dlaczego nie powiedzieli, że to festiwal filmów LGBT, ew. popfeminizmu ?! Kupujący bilety mają prawo wiedzieć! Z jednego krótkiego metrażu z K. Figurą wyszliśmy z partnerką... Odkrywała (bohaterka filmu) wolność testując nowy wibrator, a w przedpokoju stała jakaś zbroja z wąsami symbolizująca chyba zaściankowość, konserwę i ucisk. Wyszliśmy zniesmaczeni głównie sztampowością tego obrazu, choć jęki Figury też pomogły nam podjąć decyzję... Ale zajrzę po przerwie. Bardzo uważnie wybierając 1 czy 2 tytuły... Może w nic nie wdepnę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeden już obejrzałem - polskie "Sezony"

s z t a m p a podobna do tej, jaką opisałem wyżej z Figurą. O nic ciekawego sobą nie reprezentującej kobiecie i niemogącym się od niej uwolnić mężczyźnie. Szczególnie panowie - szerokim łukiem proponuję ;) Nie wiem, czy 1/3 widowni się zapełniła, a sporo osób jeszcze się ewakuowało przed rozmową z twórcą tego dzieła, która odbywała się po filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ogród & Wielka Majówka (3 odpowiedzi)

18. edycja wyjątkowego wydarzenia! Kochasz prace ogrodowe, kwiaty i przyrodę, a majówka bez...

X Trójmiejski Marsz Równości (11 odpowiedzi)

RÓWNOŚĆ! JEST TU I TERAZ! Jubileuszowy X Trójmiejski Marsz Równości przejdzie w trakcie Miesiąca...

Candlelight: Best of Queen - koncert w świecach (3 odpowiedzi)

Koncerty Candlelight przyciągają tysiące widzów w miastach na całym świecie. Skąd ta popularność?...