Anna - ocena

Temat dostępny też na forum: Easy House
Jestem członkiem Zarządu Wspólnoty w Gdyni przy ul. Legionów 112 (budynek Altus). Nasza Wspólnota 28 lutego 2025 roku rozwiązała umowę Easy House. W głosowaniu poprzedzającym wypowiedzenie umowy prawie 100% głosujących opowiedziało się za zmianą administratora, a frekwencja była rekordowa.
Spółka Easy House zatrudniła członka zarządu wspólnoty, który podpisał niekorzystną kompleksową umowę z Easy House. Umowa obok administrowania obejmowała również usługi sprzątania, pielęgnacji zieleni oraz konserwacji. Umowa nie zawierała procedur odbiorowych i kar umownych.
Mechanizm działania Easy House w mojej ocenie jest banalnie prosty: Podpisać kompleksową umowę - głównym celem tej umowy jest to, aby jak najwięcej pieniędzy pobrać od Wspólnoty i jak najmniej zapłacić podwykonawcom, co odbywa się kosztem jakości. Umowy z podwykonawcami są tajemnicą Spółki Easy House, więc w zasadzie do czasy gdy ktoś się "nie wygada" Wspólnota nawet nie wie ile przepłaca.
Przez siedem lat zmagaliśmy się z tą firmą. W mojej ocenie największym nieszczęściem, jakie dotknęło naszą wspólnotę, była współpraca z firmą Easy House.

Pozdrawiam / Anna Łaszcz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Anna - ocena

Jeśli można wiedzieć, na jaką firmę zmienili Państwo administratora /zarzadcę??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Aneta - ocena (3 odpowiedzi)

Moje doświadczenie z firmą 3 City Estate było jednym z najgorszych w moim życiu. Od samego...

Karolina - ocena (3 odpowiedzi)

Wszystko przebiegło sprawnie, dom porządnie wykonany, lokalizacja super - dokładnie to, czego...

Wojtek - ocena (4 odpowiedzi)

Nie polecam! Są chciwi i niesłowni, mieliśmy kupić działkę od nich, po 9 miesiącach od podpisania...