Chcesz OBWODNICĘ w Baninie? - dzis głosuj 27.05 g.17:00 w remizie

Dziś nieoczekiwanie chcą znowu wcisnąć nam obwodnicę do Banina. Przyjdź i głosuj jeśli jej nie chcesz u nas. Poraz kolejny chcą z nas Baniniakow zrobić idiotów. Głosowanie odbędzie się dzis 27.05.2014 tj. wtorek godz. 17:00 w remizie w Bananie!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Chcesz OBWODNICĘ w Baninie? - dzis głosuj 27.05 g.17:00 w remizie

Będzie można jeszcze oddać głos 29.05.2014 r. w godz. 10 -18 w remizach w Baninie i Miszewie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodatkowo ankiety będzie można złożyć w sekretariacie GDDKiA Oddziału w Gdańsku, przy ul. Subisława 5, w godz. 7.30 - 15.30 do dnia 03.06.2014 r. (włącznie).

Tak się tylko zastanawiam, czemu cale to ankietowanie jest takie nieoficjalne? Czyżby chodziło o to, że gdyby po raz kolejny zwyciężył wariant IA

A MAM OGROMNĄ NADZIEJĘ, ŻE TAK SIĘ TANIE

uznać, ze głosowanie nie miało mocy prawnej i trzeba je powtórzyć...

Bo nigdzie nie widziałem zapisu o tym, że zwycięzy wariant który uzyska więksżą liczbę głosów poparcia. Dodatkowo wg ogłoszenie GDDiA spotkanie ma charakter informacyjny. A wnioski i zastrzeżenia dotyczące przedsięwzięcia można przesyłać do GDDiA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głosujemy 29/05/2014 w godzinach 10:00-20:00

na który głosujemy? bo się już pogubiłem...

Wariant IA (tzw. czerwony)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzieki

Do której będą zbierać ankiety?
Czy informacja (parę postów wcześniej) że 29.05.2014 w remizach Banino i Miszewo jest prawdziwa???

Dzisiejsze spotkanie nie wiem o której się skończy.
W czwartek także będzie można złożyć ankiety
http://kartuzy.naszemiasto.pl/artykul/korekta-omt-w-miszewie-zobacz-mapke-na-spotkanie-wez-dowod,2281700,t,id.html

Trzeba uruchomić wszystkie kontakty aby jak najwięcej nas Baniniakow złożyło ankiety

Tak, zgadzam się, dziś rozniosłem 40 ulotek informacyjnym i zostawiłem w sklepie Max & Xavier i powiadomiłem sąsiadów. Niech każdy powiadomi sąsiada i jak może rozniesie kilka ulotek informacyjnych. Wówczas pokażemy jaka w Nas siła (tak jak ostatnio)

Tak pomiedzy 10-16 w remizie mozna zagłosowć

poprawka 29 tego od 10-18-tej :)

Pytanie jest zle postawione i wprowadza osoby niezorientowane w błąd. Wariant obwodnicy jest już dawno wybrany i jest nim wariant tzw czerwony. Teraz chodzi o korektę kilkukilometrowego odcinka w okolicach Miszewa. Jest to kwestia przybliżenia w kierunku Banina o około 500 M. Dzięki takiemu rozwiązaniu obwodnica nie bedzie musiała iść przez sam środek Miszewa (mniej wyburzeń), węzeł Miszewo bedzie bliżej Banina (lepsza komunikacja dla mieszkańców Banina), szansa na nowe miejsca pracy i rozwój. Nierozumiem dlaczego jest taka ogólna propaganda sprzeciwu na projekt tej korekty, który po prostu jest rozsądny i właściwy. Dodam tylko, ze sam mieszkam na Dabrowie i temat dotyczy mnie bezpośrednio. Uważam, ze z taka determinacja jaka macie przy namawianiu sie przeciwko tej korekcie powinnismy wszyscy walczyć aby ta obwodnice jak najszybciej wybudowano.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Myli się pan i to srogo - w kwestii wyburzeń jest ich o wiele więcej niż w wariancie czerwonym.
Jesteśmy za wybudowaniem obwodnicy czego dowodem było głosowanie rok temu - miażdżące dla wariantu Czerwonego IA.
A gwoli prawdy, nie był pan na konsultacjach. W tym czasie gdy pisał pan powyższego posta my uważnie słuchaliśmy co GDDKiA ma do powiedzenia w sprawie nowego wariantu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie.
też dziś byłem na spotkaniu i wyburzenia przy wariancie czerwonym są takie że burzą trzy budynki gospodarcze dwa domy mieszkalne i dwa garaże...
Natomiast przy opcji proponowanej korekty do wyburzenia będzie przeznaczonych 13 gospodarstw, 12 budynków mieszkalnych.
Więc nie trzeba się długo zastanawiac co jest lepsze zarówno dla mieszkańców banina jak i miszewa. Bo przecież do Banina obwodnica się zbliży a wyburzenia będa w miszewie...
Cała korekta jest po to aby nie naruszyć działek firm Ashland i Hydromega.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jutro na tablicy informacyjnej oraz w innych miejscach szczególnie uczęszczanych zostaną zawieszone zawiadomienia o terminie i miejscu złożenia/ podpisania ankiety dotyczącej wyboru rekomendowanego wariantu.

Niestety dopiero późnym popołudniem!

Proponuje roznieść (np. wrzucać do skrzynek pocztowych) wydrukowane ankiety z informacją do kiedy i gdzie można składać.

Musimy zrobić wszystko, aby nie została wprowadzona korekta wariantu czerwonego!!!

Wierutna bzdura!!!!! Przy wariancie czerwonym do wyburzenia są dwa domy mieszkalne????!!!!!!!!!!!!!!!! Do wyburzenia jest kilkanaście domów mieszkalnych. Byłam tam dzisiaj i liczyłam i doliczyłam się ich ponad 10. Jeżeli jesteście za wariantem czerwonym OK ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd pisząc ,że przy wariancie czerwonym wyburzeń prawie niema a przy jego korekcie jest ich kilkanaście. Poza tym cały czas piszecie o działkach dwóch zakładów. Prawda jest taka, że działkę pod zabudowę w wariancie czerwonym ma tylko ASHLAND, a HYDROMEGA jest całkowicie do wyburzenia. Taka subtelna różnica. Poza tym jaka obwodnica w Baninie??? Przecież niezależnie od wariantu tj. czerwony lub jego korekta obwodnica dalej zostaje w Miszewie . Więc o co ten krzyk??? Widzę,że mieszkańcy Banina to podnoszą krzyk o wszystko . Dotyczy mnie czy nie dotyczy. Co się porobiło w tej wsi. Zamiast pomóc innym to na wszelki wypadek zaszkodzę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nie chodzi o to czy będzie w Baninie czy w Miszewie, ale o to aby nie była dla nas uciążliwa!!! Mam na myśli oczywiście hałas i żadne ekrany wygłuszające nie pomogą!

I rzecz w tym, że jeśli jesteś mieszkańcem Banina to zrozum mieszkańców strony wschodniej, spróbuj im pomóc i wpłynąć na decyzję o odsunięciu obwodnicy od ich domów!!!

Budowa obwodnicy wiąże się również z zabudową terenów przyległych. Mowa tu o zabudowie przemysłowej (być może w perspektywie czasu uciążliwej)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podzielę się swoimi przemyśleniami z wczorajszego spotkania.
1) nowy wariant absolutnie nie ma na celu ograniczenia wyburzeń, wręcz przeciwnie - nowy wariant przewiduje ich więcej. (o tym mowa wyżej) Ma na celu ochronę jedynie działek 2 "słynnych" firm z Miszewa
2) poprzednie ankiety nie do końca były umiejscowione w prawie - choć w przypadku zwycięstwa jednej lub drugiej opcji "teoretycznie" powodowały "ostateczny" wybór wariantu. Były jedynym kryterium wyboru.
3) bieżące ankiety w zasadzie nie służą plebiscytowi dotyczącemu wyboru konkretnego wariantu, są jedynie narzędziem służącym przekazaniu opinii mieszkańców i są jednym z kryteriów wyboru. Jednakże rzecznik GDDiA jasno i wyraźnie APELOWAŁ O SKŁADANIE WYPEŁNIONYCH ANKIET, gdyż cytuję: "nie wszystko jest przesądzone". Trochę to nie poważne i mylące
4) okazuje się, że mimo jasnego stanowiska Gdańskiej GDiDA wystarczy wizyta przedstawiciela firmy z Miszewa z błogosławieństwem "naszych" włodarzy w osobie burmistrza i spółki, aby centrala GDDiA zleciła przygotowanie za ok 200 tys nowego wariantu drogi zgodnego z oczekiwaniami 2 prywatnych firm. W sytuacji kiedy na wszystko brakuje wydawanie publicznych pieniędzy w imię partykularnych interesów prywatnych podmiotów jest skandaliczne i w mojej ocenie właściwe instytucje powinny zainteresować się "argumentami" jakie wpłynęły na zmianę stanowiska GDDiA i co najważniejsze na występowanie wbrew woli społeczności przez władze.
5) gdyby jednak ktoś z inny np. mieszkańcy, zwrócił się o przygotowanie jakiegoś alternatywnego wariantu drogi to spotkałoby się ze stanowczą odmową ze strony GDDiA - zgodnie z opinią wyrażoną wczoraj przez przedstawiciela generalnej dyrekcji
6) brak obecności zarówno władz jak i przedstawicieli firm z Miszewa na wczorajszym spotkaniu jasno świadczy gdzie oni nas mają...

Co robić zatem?
Założyć ankiety aby dać odpór władzom kompletnie nie liczącym się ze zdaniem mieszkańców, mimo zapewnień o poszanowaniu ich woli, jak również przeciwko niejasnym działaniom GDDiA.
Warto może pojechać na dzisiejsze zebranie w Miszewie, i uświadomić mieszkańcom że nowo proponowany wariant absolutnie nie powstał z myślą i ich losie. Dobrze było by aby uczynił to ktoś z naszych przedstawicieli gdyż głos mieszkańców Banina mógłby być opacznie zrozumiany. Apeluję do Radnych przełamcie swoją dotychczasową bezsilność i spróbujcie zmyć plamę na honorze jaka niewątpliwie jest brak zaangażowania w sprawę obrony Banina przed obwodnicą.
A może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

sorki za przydługi post ale musiałem sobie ulżyć
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Dzienniku Bałtyckim dzisiaj piszą że w Baninie było ponad 150 osób. Mało biorąc pod uwagę poprzednie głosowanie, rozumiem ludzi i ich zmęczenie ( pogoda też - jak by ktoś się powiesił), ale proszę o wytrwałość i UDZIAŁ W WYPEŁNIENIU ANKIETY. Dzisiaj w Miszewie jutro w Baninie i Miszewie oraz w siedzibie GDDKIA do 03.06.2014.
Powyższe popieram, trzeba być ślepcem żeby nie widzieć tych faktów.
Są ludzie którzy myślą że ich to nawet grawitacja nie dotyczy, ale my nie możemy pokazać że jesteśmy jak te cielaki na ubój - państwo powiedziało i tak ma być.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Frekwencja mała, bo temat mało nagłośniony. Nie każdy wie o ponownym składaniu ankiet.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani "autorki" gdyby byla pani na spotkaniu 27.05 w remizie to takich bzdur nie pisałaby na tym forum. Pan z GDDiA powiedział wyraźnie ile będzie wyburzeń w obu wariantach i wariant czerwony IA zdecydowanie ingeruje w gospodarstwa domowe. Pozdrawiam i proponuje przyjsc na spotkanie w Mieszewie 28.05 to dowie sie Pani szczegółów.

Fakt nie byłam na spotkaniu w Baninie ale doskonale wiem ile domów jest do wyburzenia w Miszewie w wariancie czerwonym. Jeżeli przedstawiciel GDDKiA powiedział ,że w tym wariancie jest kilka domów mieszkalnych do wyburzenia to niech weźmie swoją mapę i porówna ją z rzeczywistością. Przecież dobrze wiemy ,że w zeszłym roku i wcześniej GDDKIA pracowała na mapach z przed kilku lat , na których wiele zabudowań było nienaniesionych. Denerwują mnie wypowiedzi które są nieprawdziwe:
Cytują wypowiedź ~banino: "Dokładnie.
też dziś byłem na spotkaniu i wyburzenia przy wariancie czerwonym są takie że burzą trzy budynki gospodarcze dwa domy mieszkalne i dwa garaże...
Natomiast przy opcji proponowanej korekty do wyburzenia będzie przeznaczonych 13 gospodarstw, 12 budynków mieszkalnych"
Więc albo forumowicz ~banino coś przekręcił, albo przedstawiciel GDDKIA.

http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/3453187,korekta-omt-nowy-projekt-nie-spodobal-sie-mieszkancom-banina-zdjecia,id,t.html

Nie macie oboje racji. W wariancie czerwonym ma być wyburzonych 13 domów mieszkalnych, 7 budynków gospodarczych i Hydromega. Nowy wariant to 14 domów, 17 budynków gospodarczych i jakiś zakład.

Na spotkaniu 27.05 powiedzieli ze wydłuża zbieranie ankiet w dniu 29.05 w remizie w Baninie do godz. 20:00

Ja dzisiaj z żoną złożę ankietę, czy może mi ktoś powiedzieć czy jest plansza z wariantami podczas spotkania i przy urnie?
Wariant IA_4 jest jak różowy czy niebieski z poprzednich propozycji???

http://metropolitalna.pl/images/20140528.pdf

dzięki

Czy można wysłać ankiety mailem? Tylko gdzie wysłać??Ankiety na stronie http://metropolitalna.pl/images/ankieta_2014.pdf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko osobiście, ankieta musi mieć nadany numer po weryfikacji dokumentu tożsamości.

jeśli jestem mieszkańcem Banina a zameldowany w Gdańsku czy akt notarialny lub wpis do hipoteki wystarczy za potwierdzenie?

wystarczy

Tak, wystarczy akt własności ( notarialny) lub dowód osobisty. Mogą glosować wszyscy współwłaściciele. Polecam wejście na stronę metropolitalna.pl tu są mapy i wszelkie info lub na stronę rady Banina tj. radabanino.pl

wg. tej mapki zamiast firmy Hydromega wyburzona będzie firma Lamel? ciekawe gdzie jest więcej miejsc pracy, albo kto lepiej posoli
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.metropolitalna.pl/images/20140528.pdf - DOKŁADNA MAPA
http://www.metropolitalna.pl/images/20140528_legenda.pdf - LEGENDA DO MAPY

te mapy są tak nieczytelne oraz strasznie nieaktualne, może najpierw powinno się nanieść aktualne budynki/gospodarstwa a dopiero potem coś tam mazać i korygować

Ktos naniosl na mape open street obwodnice Metropolitalna.
Sprawdzcie sobie jak bedzie ona przebiegac link ponizej
http://www.openstreetmap.org/#map=15/54.3802/18.3741

patrząc na tą mapką od razu nasuwa mi się pytanie - dlaczego OM nie może łączyć się z DK20 w miszewie??? przecież jej planowany odcinek od Miszewa do Tuchomia to dublowanie drogi DK20. Za Tuchomiem mogłaby wrócić na planowaną trasę żeby objechać Chwaszczyno

I jaka dziś jest frekwencja?

polecam stronę http://www.geoportal.gov i zmierzenie odległości od swojego domu do obwodnicy metropolitalnej zarówno wariantu jednego jak i drugiego http://www.metropolitalna.pl/images/20140528.pdf

Kolejna afera. Źródło sąsiadka.
Nie przyjmują już ankiet, chcieli wcześniej skończyć i ktoś się wkurzył i rzucił ankietami. W Miszewie podobno blokowali przez dwie godziny urnę.
Zaczyna być coraz mniej ciekawie...

Ludzie dziwicie się? Ludzie w Miszewie tracą nie tylko domy ale i gospodarstwa , które mieli z dziada pradziada. Dla nich to są domy rodzinne od pokoleń, ale też praca. Ludzie napływowi tracą "tylko" domy, a oni tracą i dom i pracę. Nikt z was o tym nie pomyślał?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dlatego trzeba wybrać wariant czerwony jako mniej " toksyczny ". Pomyśleliśmy. Podobnie jak Sołtysina z Miszewa podczas poprzedniego plebiscytu podrzucając trochę lewych ankiet dla wzmocnienia przekazu Miszewa. Tak samo jak próbowano cały ciężar obwodnicy przenieść ma mieszkańców Banina, oszukańczo i dwulicowo tłumacząc, że biegnie ona po stronie Miszewa. Nie wiem czy sobie przypominasz jak poprzednio nawet nie chciano na wstępie słuchać głosu Banina bo niby nas to nie dotyczyło. Dlatego proszę wstrzymaj się z takimi osądami bo moje pieniądze ( tzw. napływowej ) są takie same jak autochtonów. Czekamy na wieści z Miszewa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

lekko przed 19 godzina u nas w remizie bylo oddanych okolo 250 ankiet, mysle ze duzo wiecej nie bylo bo pol godziny pozniej chciala glosowac na czerwony moja rodzina i juz nie mozna bylo oddac ankiety...

można do 03.06.2014 w siedzibie GDDKiA

Zostało oddanych w Baninie 268 ankiet. Ew. może udało się jeszcze 3 osobom, które przyszły po przedwczesnym zakończeniu, z wypelnionymi ankietami i chciały je tylko oddać.
Głosowanie zostało zakończone wcześniej, oficjalnie z powodu zachowania mieszkańców tj. blokowania urny w Miszewie oraz rzucenia ankieta w twarz ankieterce w Baninie. Rzucał gosc bez dowodu osobistego i aktu notarialnego, a jedynie z papierem potwierdzającym oczekiwanie na dowód - zły, ze nie może oddać ankiety.
W rzeczywistości był to prawdopodobnie pretekst, ponieważ incydenty te miały miejsce wcześniej.

co za cham!!!!! Co ta kobieta winna, że debil nie miał dowodu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie sie daja prowokowac jak dzieci, coz, buroole moze zasluguja na obwodnice pod oknem, mi osobiscie brak slow na takie zachowanie, przez jednego buraka moze przegramy sprawe jako spolecznosc

Przypominam i zachęcam do oddawania ankiet w GDDKiA.

Jeśli pragniemy kolejnego zamieszania to w związku z zaistniałymi okolicznościami można złożyć do jutra pismo w GDDKiA (do wiadomości UG Żukowo) z prośbą o wyznaczenie nowego terminu składania ankiet (lub przedłużenie terminu na skłądanie ankiet w GDDKiA). Precedens, który miał miejsce może mieć wpływ na wyniki głosowania.

byłam zagłosować, otrzymałąm informacje że do 20 można rodzina poszła już się nie udało - pocałowali klamkę.

Dzięki takim burolom - jak nazwałeś rdzennych mieszkańców, masz co jeść. To oni uprawiają zboże, warzywa i owoce itd. To nie są ludzie wykształceni i nie rozumieją czemu ich ziemię- od pokoleń w rodzinie- chce im ktoś zabrać w imieniu prawa i dobra ogółu. Piszesz o kasie. Im nie chodzi o pieniądze tylko o pracę i ojcowiznę. Taki prosty człowiek jak ty nie jest w stanie pojąć przywiązania rolnika do ziemi i ojcowizny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

A skąd pewności że burol jest rdzennym mieszkańcem. Niczego takiego nie znalazłem.
Szanowna Mieszkanko "nieco" nadiinterpretujesz

Być może masz rację. Jednak faktem bezsprzecznym jest ,że forum jest stworzone po to aby dyskutować i wyrażać swoje opinie, ale nazywanie ludzi buractwem to jest już ubliżanie. Ktoś przy urnie dał upust swoim emocjom, należało wówczas wezwać policję. Nikt jednak nikogo nie powinien obrażać tym bardziej na forum bo wcale nie jest lepszy od tego przy urnie. Poczytajcie sobie inne wątki na forum , tam również znajdziecie różne zjadliwe komentarze, dotyczące naprawdę całkowicie różnych tematów.

mój mąż też był przed 20tą i było zamknięte,
a ja po południu się pytałam czy na pewno będą do 20tej i powiedziano mi że tak,
teraz wiem dlaczego,...
ale to raczej niepoważne jest, kto to w ogóle organizował?? i kto pilnuje porządku przy takim ankietowaniu? chyba powinien tam być ktoś z sołectwa, a nie tylko jedna dziewczyna...
Tym razem więc się chyba nie uda, zresztą i tak nikt nie powiedział że wezmą pod uwagę nasze głosy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szanowna Pani, całe Banino jest postawione na tej ojcowiźnie i gwarantuje Pani, że jak dutków zabraknie które szerokim strumieniem do tych jak określasz " prostych ludzi " płyną od tych wrednych miastowych, to przywiązanie do ziemi nie będzie już tak silne. A tak w ogóle co ma piernik do wiatraka ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Baninie były trzy dziewczyny, nie tylko jedna.
Choć wymieniały się i nie wszystkie pracowały na raz; czasem mogła być jedna np. koło 19.
Był także facet, który był kimś w rodzaju 'nadzorcy' i był i w Miszewie np. podczas sytuacji z blokadą urny i w Baninie.

koło 17 byla jedna dziewczyna :) również

Co to ma za znaczenie czy były dwie czy trzy osoby?
Chociaż faktycznie gdyby była jedna to nieporozumienie (w Miszewie była chyba jedna osoba).
Raczej komuś zależy żebyśmy to my mieszkańcy z tego regionu (Rębiechowo, Banino, Pępowo, Miszewo ..) kłócili się między sobą.
Agresja podczas oddawania ankiet i zebrań jest wytłumaczalna z jednej strony, bo ile można wałkować ten temat. Przecież mieszkańcy mają prawo wiedzieć co będzie wtedy, łatwiej jest planować i ewentualnie zmieniać swoje plany.
Z drugiej strony jest niedopuszczalne i tchórzliwe wyżywanie się na osobach które rejestrują ankiety.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Burolem został nazwany typ który wyżył sie na kobiecie od ankiet oczywiscie można to interpretować ze dał upust emocjom LOL, sa i tacy co twierdza ze jak chłop baby nie bije to jej wątroba gnije, mieszkanka pewnie jest z tego sortu, skoro usprawiedliwia wyzywanie sie na kobietach. Zapewniam ze moja wypowiedz nie miała nic wspólnego z autochtonami trzeba byc zwykłym gnojkiem aby agresję wyładować na kobiecie ciekawe jak pan by furczal do stukilpwego byczka czy tez by miał odwagę - pewnie nie bo jak by wyhaczyl w łeb to by mu sie odechcialo dawać upust emocjom :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Grozby-i-zastraszanie-podczas-glosowania-nad-przebiegiem-Obwodnicy-Metropolitalnej-n80209.html?strona=2#opinie

Abstrahując od skandalicznego zachowania ludzi, szkoda zą nie napisali o wszelkich zdarzeniach wokół dwuznacznego ,działnia samorządu żukowskigo, bezczelnego działania ashland i hydromega, sztuczkach i cudach przy urnie, prokuraturze itd. - a to może wyprowadzić z równowagi a jak się doda niemożność oddania głosu ( bo czegoś jak piszą zabrakło ) w sytuacji gdy może komuś chcą wyburzyć jego dom lub gospodarstwo to ja ich częściowo usprawiedliwiam. Tu czasami chodzi o całe życie mieszkańca Banina czy Miszewa i tej Pani nie powinno nic zabraknąć bo to nas obraża i pokazuje ( poprzez jej przygotowanie się do pracy ) jak mocno nas zlekceważyła.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie Pani Ankieterka, nie miała dokumentów;
to Pan Głosujący nie miał ani dowodu ani aktu notarialnego.
W artykule faktycznie zostało to sformułowane dwuznacznie.

nie spodziewajcie sie obiektywizmu w artykule portalu pro PO, wiadomo kto lobbowal za nowym przebiegiem OMT kto robil akcje z urna w UG Żukowa nie ma opcji aby w portalu w ktorym przytulisko znalazl taki np Jozef Bąk cokolwiek o tym wspomniano :)
Dodam ze obserwujac protokoly wyborcze z Banina z samych wyborów do PE mozna dostrzec specyficzna schizofrenie - jak mozna glosowac na tych ktorzy dymaja was na kazdym szczeblu :D
robia chocby lokalnie waly z droga :)
widac chcecie aby tacy ludzie byli przy wladzy bo na nich glosujecie :D

http://pe2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/protokoly/81268
prosze tu nasze protokoly :D
nie dziwi was to ze partia stojaca za takim a nie innym obrotem sprawy z OMT otrzymuje u nas wiekszosc glosow? :D

Dziwi i to bardzo.

Żadna dziwota ludzie po prostu są głupi. Jedni chodzą i głosują na złodziei a drudzy w ogóle nie chodzą i potem marudzą że jest ciężko i państwo ich dyma. Szkoda gadać. Trzeba jeszcze z 2 pokoleń żeby się coś ruszyło.

Panu już dziękujemy - i pragnę zauważyć, że głupie to są Pańskie wpisy - proszę nikogo nie obrażać i nie robić tu polityki bo Tu się załatwię sprawy zza płotu czyli banińskie. Jeśli jest Pan tak sfrustrowany sytuację w kraju i z tymi " głupolami " trudno panu wytrzymać proponuję emigrację choćby w celu spokojnego tworzenia kolejnych pokoleń ( potrzeba 2 ? ) .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

wlasnie przez takie cebule co widza tylko cuzbek wlasnego nosa jako horyzont bywaja w swiecie i wszystkie rozumy pozjadaly mamy w kraju tak a nie inaczej, niektorym powinno sie oddebrac prawo glosu, moze Korwin ma troche w tym racji :P
ty koti z kolejnymi pokoleniami sie wstrzymaj - zle geny nie powinny byc powielane :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

smieszne tylko ze wlodarze zza plotu pojechali do posla Lamczyka wybranego w demokratycznych KRAJOWYCH wyborach aby lobbowal na korzysc dwoch firm z MISZEWA :D
Jak sie czyta takie wpisy, to witki opadaja, sami sobei wybieracie ludzi co was w konia robia a jak wma ktos to uswiadamia to piszecie o lokalnych sprawach, polityka ma wplyw na wszystko.
kto tego nei rozumie bedzie mial droge pod oknem :D
moze to go nauczy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szukaliście ? A tu się objawił prawdziwy burol nad burole. Można by powiedzieć król buroli !

mnie raczej dziwi, że znalazło się 29 osób, które chcą dyskryminować kobiety i niepełnosprawnych...
a raczej przeraża!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

A mnie dziwi, że koło 400 osób się znalazło co głosowało na bandę która kradnie w biały dzień od 25 lat i mówi że jest dobrze, a przeraża, że 3/4 nie poszło na wybory, bo mają to w poważaniu co się dzieje z ich pieniędzmi.

Dyskryminacja, niepełnosprawność? Gdzie o tym usłyszałeś w TVN, TVP? Tam nie usłyszysz słowa prawdy. :]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

co za różnica gdzie, jeśli z ust Korwina?
masz jakiś problem ze zrozumieniem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja tam głosowałem na Nową Prawicę,
jedyna sensowna partia.
A Ty pewnie jesteś pasożytem, który boi się, że odbiorą mu zasiłek/rentę/KRUS.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

do krus nie należę tylko do zus, i bynajmniej nie od strony wyciągającej tylko płacącej o to wielokrotne składki, a w rodzinie mam i kobiety i osoby niepełnosprawne, więc nigdy nie będę popierał ludzi którzy dyskryminują innych,
zresztą o czym tu dyskutować,na szczęście takich "normalnych" jak ty jest niewielu, większość ludzi to ludzie myślący i mający poszanowanie dla innych, obojętnie czy głosują na PIS, PO, PSL, SLD czy Palikota, tylko chorzy nacjonaliści nie rozumieją słowa patriotyzm,
zresztą odeszliśmy od tematu, a to nie ten wątek...
Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Banina i życzę aby obwodnica była dla nas jak najmniej uciążliwa, niezależnie od tego który wariant wybiorą ostatecznie :-)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

info. DB Wyniki:

432 głosy - wariant IA czerwony
25 głosów - wariant IA_4 (rekomendowany przez dwie firmy)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wspaniale! Ciekawe, kiedy decydenci zrozumieją, jaki jest "głos ludu"...

Skąd ta obiecująca informacja - nigdzie nie znalazłem jej źródła ?

czy jest ktos kto moze podac wiarygodne zrodlo tej informacji?
lub zweryfikowac te dane?
a na marginesie do glosowania na JKM mi daleko :D nie popieram jedynie aferzystow i dziwi mnie ze popieraja ich ci ktorzy traca na mniejszych lub wiekszych machlojach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

http://www.radabanino.pl/informacje/200-wyniki-ankietowania-mieszkancow-w-sprawie-omt

i jeszcze tutaj:
http://kartuzy.naszemiasto.pl/artykul/ankiety-omt-2014-znamy-nieoficjalne-wyniki,2305812,t,id.html

na razie nieoficjalne wyniki

dzieki i pozdrawiam frustratow od minusów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Są już oficjalne wyniki badań ankietowych
http://metropolitalna.pl/images/20140616.pdf

94% (427 z 464 głosów) za starym wariantem czerwonym IA !!

Ciekawe, czy nasza władza wykaże się taką arogancją, żeby "olać" tak mocny głos ludu?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...