Ciąża - Ginekolog - położnik

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Zdrowie
Witam . Jestem w 6 tyg. ciąży ...Pilnie potrzebuję ginekologa-położnika który pracuje w szpitalu w Zaspie i będzie prowadzić moją ciążę .. Dowiedziałam się o doktorze Sztramskim ale nie wiem czy on prowadzi ciążę... Jeśli nie on to kogo jeszcze polecacie ... Jestem laikiem w tych tematach pomocy mamuśki... Ps. prywatnie chcę chodzić ...no i chce życzliwego w miarę lekarza , konkretnego który wszystko powie co i jak z przyzwoitym gabinetem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ciąża - Ginekolog - położnik

Dr Sokołowska tylko że nie ma w gabinecie aparatu USG ale i tak nie zamieniłabym jej na żadnego innego lekarza. Doktor prowadziła moje dwie ciąże i była przy porodach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marek Branicki, gabinet w Gdańsku na Hallera. Bardzo przyjazny, kompetentny, ciąże prowadzi bezstresowo.

Polecam dr Matkowskiego pracuje na zaspie,w Lux medzie, gabinety przy piecewskiej.

a czy on pracuje w Szpitalu na Zaspie ??

Kogoś jeszcze polecacie ???? Musi to być lekarz który pracuje w szpitalu na Zaspie bo przy porodzie może ewentualnie mieć dyżur :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja tez polecam dr Matkowskiego - spełnia wszystkie Twoje kryteria :)
pracuje na zaspie, ma dyzury - prowadzil moja zagrozona ciaze i wykonal cc.
super lekarz i czlowiek :)

Dr kowalski zastępca ordynatora, młody lun stary dr zabul
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A czy doktor Sokołowska pracuje jeszcze na zaspie? Słyszałam że już podobno nie ale nie mam świeżych wiadomości. Z tego co mi wiadomo jest świetnym specjalista.

Ja również polecam dr Matkowskiego.
Chociaż mała uwaga do autorki wątku -weź pod uwagę fakt, że kiedy zaczniesz rodzić niekoniecznie Twój lekarz prowadzący będzie miał dyżur... więc chyba nie powinno to być twoje główne kryterium przy wyborze lekarza...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie jest to główne kryterium ;) ale jeśli doktor tam pracuje być może przed porodem uprzedzi pielęgniarki bądź lekarzy że będę tam miała cc ... Chyba, że da radę ustalić termin tak, że będzie miał akurat dyżur to jeszcze lepiej... Byłam już u Pani ginekolog-położnik i inne kobiety, które urodziły powiedziały, że jak płacę za wizytę to już takiemu lekarzowi co pracuje w szpitalu w którym chce rodzić albo takiemu, który zadzwoni i uprzedzi o mojej wizycie ... nie wiem jak jest w praktyce bo pierwszy raz jestem w ciąży ...ale wolę robić tak jak ktoś mi doradza bo sama lepiej bym się czuła gdybym trafiła na lekarza, który przez 6 mc czuwał nad dzidziusiem niż będąc przed takim który widzi mnie pierwszy raz.. Więc wolę sobie pomóc a może się uda ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

leżałam trochę na patologii, leżałyśmy we 3. każda była pacjentką innego lekarza z Zaspy, Szemryka, Matkowskiego i Branickiego. W gabinetach super lekarze, ale w szpitalu nie wykazali większego zainteresowania swoimi pacjentkami. nie chcę oceniać, może to przypadek, a może w szpitalu panują inne zasady. Jednak nawet mimo braku większego zainteresowania fajnie było mieć lekarza, który zna ciążę od początku ;) Sztramski bardzo dobry lekarz, konkretny, fachowy. Dr Marta Pęksa, do rany przyłóż, wspaniała, ciepła osoba, ale ze szpitala wyszłam z długiem wdzięczności dla dr Piotra Zabula. Szybką cesarką uratował mi synka, cały dzień monitorował stan maluszka na ktg, usg. Cały czas mnie podtrzymywał na duchu, wszystko cierpliwie tłumaczył. Kowalski też dobry lekarz. Grążawski konkretny. Bez zbędnego gadania robi, co trzeba. Jeśli kiedyś będę w 2 ciąży 'zajrzę' do gabinetu dr Zabula :) (jako jeden z niewielu w Polsce ma certyfikat FMF! ) ps: w to, że lekarz uprzedzi pielęgniarki/innych lekarzy szczerze wątpię, ale jeśli zapłacisz masz jakąś szansę dużą 'trafić na dyżur' przy CC. (oczywiście nie u każdego lekarza tak jest). To, co dobre to, że jeśli trafisz na patologię to duże prawdopodobieństwo, że Twój lekarz będzie miał dyżur, a to jednak pomaga, bo zna przypadek itd. Czasami już wspomnienie, że jest się pacjentką jednego lekarza pomaga (wiadomo, jeden się trzyma z tym, innym z tamtym) ;)

a ten dr Zabula to gdzie przyjmuje prywatnie ??

Na Jaskowej Dolinie (Victoria Clinic) w każdy poniedziałek. Dużo pracuje w szpitalu, więc jest szansa ze go spotkasz. Ja go bardzo polecam.

I nazywa się Zabul, a nie Zabula:-).

Dziękuję ;)

"...jeśli zapłacisz masz dużą szansę trafić na dyżur"...a lekarz rękami położnych zrobi wszystko, bo swoje będzie trzymał w kieszeni stojąc przy porodzie z boku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli myślisz o cesarce a wskazaniem jest tokofobia to branicki z nim można się dogadać

Wizyta u Pana doktora Zabul - 180 zł - Nie mało .... Na jutro wcisnęłam się na wizytę, zobaczymy jak przebiegnie dam znać jakie pierwsze wrażenie ;)

Kochane byłam u dr Zabul.... Koszt wizyty 100 zł czyli nie drogo. Wcześniej gdzieś musiałam spojrzeć w złe informacje. Wizyta przebiegła normalnie ... Sympatyczny miły doktor... z zadbanym i w pełni wyposażonym gabinetem. Wszystko mi wytłumaczył i pokazał... Jestem zadowolona... Dziękuję bardzo za pomoc :)

cieszę się :) spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania!

Inne tematy z forum

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...