Re: Ciąża - Ginekolog - położnik
leżałam trochę na patologii, leżałyśmy we 3. każda była pacjentką innego lekarza z Zaspy, Szemryka, Matkowskiego i Branickiego. W gabinetach super lekarze, ale w szpitalu nie wykazali większego zainteresowania swoimi pacjentkami. nie chcę oceniać, może to przypadek, a może w szpitalu panują inne zasady. Jednak nawet mimo braku większego zainteresowania fajnie było mieć lekarza, który zna ciążę od początku ;) Sztramski bardzo dobry lekarz, konkretny, fachowy. Dr Marta Pęksa, do rany przyłóż, wspaniała, ciepła osoba, ale ze szpitala wyszłam z długiem wdzięczności dla dr Piotra Zabula. Szybką cesarką uratował mi synka, cały dzień monitorował stan maluszka na ktg, usg. Cały czas mnie podtrzymywał na duchu, wszystko cierpliwie tłumaczył. Kowalski też dobry lekarz. Grążawski konkretny. Bez zbędnego gadania robi, co trzeba. Jeśli kiedyś będę w 2 ciąży 'zajrzę' do gabinetu dr Zabula :) (jako jeden z niewielu w Polsce ma certyfikat FMF! ) ps: w to, że lekarz uprzedzi pielęgniarki/innych lekarzy szczerze wątpię, ale jeśli zapłacisz masz jakąś szansę dużą 'trafić na dyżur' przy CC. (oczywiście nie u każdego lekarza tak jest). To, co dobre to, że jeśli trafisz na patologię to duże prawdopodobieństwo, że Twój lekarz będzie miał dyżur, a to jednak pomaga, bo zna przypadek itd. Czasami już wspomnienie, że jest się pacjentką jednego lekarza pomaga (wiadomo, jeden się trzyma z tym, innym z tamtym) ;)
1
0