Cmentarny festyn

Temat dostępny też na forum: Hydepark
Ostatnio przeczytałem fajny felieton odnośnie interesu jaki się kręci przy dniu Wszystkich Świętych. Chodzi tu o sprzedaż wymyślnego jedzenia, baloników z helem czy zapraszanie na kurs prawa jazdy! Czy waszym zdaniem handlowcy nie przeginają?!
Mnie osobiście oburza ten cały handel przy nagrobkach i nic u nich nie kupowałem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Cmentarny festyn

Szczerze mówiąc na Witominie nie widziałem takich "straganów".. Ktoś widział?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ci?

http://deser.pl/deser/56,111858,10481831,Nowa_edycja_rozbieranego_kalendarza_z_trumnami__Tym.html

http://deser.pl/deser/1,83453,4442530.html

A mi to nei przszkadza, przynajmniej 1szego, bo to wesole swięto wszystkich swietych i powinno byc jak na odpuscie wlasnie, wesolo i kolorowo. to jest sweto zmarłych, nie ma takiego swieta tylko wszystkich swiętych !!!
drugi dzien (dzis )to dzien zaduszny, zadumy i moflitwy o wszystkie dusze i tych bliskich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Generalnie wszystko w naszym drogim kraju się komercjalizuje - przecież w niektórych marketach sezon gwiazdkowy zaczął się już we wrześniu :] Więc tym bardziej nie powinno dziwić, że sprzedają mnóstwo rzeczy także 1. listopada. A sprzedają bo ktoś to kupuje, a ludzie są wygodni więc kupują.
Poza tym i tak większość polskich świąt jest po to by się pokazać, poplotkować i zobaczyć kto co robi i jak wygląda... Przynajmniej mam takie wrażenia i doświadczenia...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, w Lidlu już na początku września sprzedawali czekoladowe mikołaje. też to widziałem. niezłe jaja...

Mikołajom pewnie kończyła się data zdatności do spożycia a najbliższych świąt by nie dotrwały.. Pozbywali się pewnie towaru.

Inne tematy z forum

Locus (10 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...