Co byśmy bez Balewicza zrobili ?

Drodzy forumowicze, co byśmy zrobili bez Balewicza na tym forum ? Balewicz jest jak ten wzór z Sevres pod Paryżem, wprawdzie niezbyt pozytywny ale zawsze pomocny. Można nim nie tylko dzieci ale i forumowiczów postraszyć, mówiąc "Uważaj bo i ty zostaniesz Balewiczem". Trzeba na niego uważać i nie dać się zaskoczyć, tak jak mi się to przytrafiło wczoraj wieczorem.

Wszedłem wieczorem na forum i zgroza mnie ogarnęła - na pierwszym miejscu złowroga propaganda antyrządowa, mało nie zemdlałem z wrażenia - "Gdzie ma nas, obywateli, nasza władza", więc szukam autora a tam - zetjot. Zetjot ? Jaki zetjot? Ja ? Jakim cudem ? Nic takiego nie przypominam sobie. Władzo, to naprawdę chyba nie ja. No, chyba że po pijaku. Ale tym bardziej pamiętać nie mógłbym.

Patrzę dalej, a na drugim miejscu jeszcze gorzej, jakaś katastroficzna wizja, tak, ze zaczęły mi łydki i ręce dygotać - "Budujcie arkę przed potopem". Potop ? Szwedzki, ruski czy niemiecki ? Zgroza, normalna masakra. Szukam autora - znowu zetjot. Świnię mi ktoś podkłada ? Redaktor ?

Za chwilę się miało okazać, że świnię - tak, ale nie - że redaktor. Przemogłem bowiem strach, kliknąłem na pierwszy wątek, patrzę - Balewicz, wszędzie Balewicz. Klikam na drugi - tu też wszędzie Balewicz. No i teraz rozumiem, facet chciał mnie po prostu nerwowo wykończyć. Choć z drugiej strony może chciał jak najlepiej - chciał promować moje stare wpisy, ale wyszło tak jak wyszło a serce jeszcze mi nadal dygocze z nerwacji. Więc czuwaj, forumowiczu, by Cię też nie zaskoczył.

Żebyście drodzy Państwo nie byli skazani na monotematyczne monodramy Halewicza proponuję lekturę mistrza pióra, Roberta Mazurka:

http://www.rp.pl/artykul/939016.html
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Co byśmy bez Balewicza zrobili ?

Boisz się własnej twórczości? o_O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uwielbiam ten salon24:) Trochę reagujesz jak dziecko we mgle. Ale sam przyznaj, że jest przynajmniej wesoło ^_^
Twoje wątki mało kto komentuje, a tu BAM!! i od razu dyskusja nabrała kolorów ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawa ta sonda o braku meczu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hal jest w porzo;) Ciebie Zeti tez lubię, masz chłopie upór tura ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktem jest, że dużo łatwiej polubić zetjota - niz Go czytać :)
Ale sądzę, zę z czasem. zetjot zacznie generować z siebie tekstu dużo bardziej "strawliwe"
Kilka już wygenerował.

@ sadyl

No, mam wątpliwości czy warto pisać teksty bardziej strawne. Tekst nie dotyczy pojedyńczych zjawisk bo zjawisk nie wolno wyrywać z kontekstu, tak jak nie odcina się czlowiekowi nogę by ją leczyć osobno. Zjawiska są połączone a tekst musi te połączenia uwzględniać i rozszyfrować sposób w jaki w realu są połączone. Upraszczanie do granic absurdu mija się z celem, bo powoduje jedynie chaos. Rzeczywistość jest złożona i taki musi być tekst ją opisujący.

Im większa paranoja, tym większy chaos terminologiczny w tekstach zetjota. Ostatnio mu się pogorszyło, bo wzywa do rozruchów^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...