Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

Skoro taka cisza przez weekend zapadła ;) to zakładam nowy wątek ;) (i żeby łatwiej w telefonie mi się odpalał)

wczoraj była zupka kalafiorowa z ziemniaczkami i maleńkim makaronem - gwiazdeczkami :]

później gościliśmy na urodzinach :] była grillowana karkówka, kurczak, szaszłyki :] duszone udka z kurczaka :] sałatka :] paszteciki francuskie z bigosem :] sałata z pomidorami, rodzynkami, oliwkami i fetą :] tort truskawkowy i czekoladowy :]

wracając zajechaliśmy na działkę i z Gabrysiem nazrywaliśmy fasolki mamuta(wysokiej) na dzisiejszy obiad :] będą ziemniaczki, gulasz wieprzowy z warzywami i fasolka polana bułeczką :]

dzisiaj ugotuje smak na zupę soczewicową :] (na mięsku)
jutro na działce będzie ciąg dalszy gotowania zupy :]

na środę planowany grill :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

wysypujesz na blachę kg soli drobnej i na tym kładziesz połówki kurczaka przyprawione przyprawami oprócz soli, pieczesz godzinę

po upieczeniu jest bardzo wilgotny i przyprawiony jak należy i ta sól nie wnika w niego ponad miarę, bo kurczak leży na niej i woda i tłuszcz ścieka w tę sól

Cytrynka co to za kurczak na soli??
u nas byly domowe fryty do kurczaka a jutro chyba gdzies na miescie bo nie chce mi sie nic robic oby tylko ladnie bylo.

dziękuję :)

cytrynko, gratuluję:))

u nas ziemniaczki, piersi z kurczaka smażone i sałata zielona z pomidorkiem, ogórkiem ,szczypiorkiem i śmietanką

ziemniaczki z pietruszka, roladki z piersi kurczaka i surówka z kiszonej kapusty.

jutro zupa ogórkowa.

Dzisiaj watrobka z cebulka i jablkiem oraz kurczak pieczony na soli do tego czerwona kapucha

Dzięki bardzo lipunia

nie no tylko gratulowac:))
u nas jutro jeszcze kurczak a w ndz to ja nie wiem ehh juz brak weny bo ja to bym sobie powymyslala ale z moim mlodym to za duzo nie podzialam:((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

juro będzie pomidorowa z makaronem bo syn sobie zarzyczył
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

oj Wy czarownice jedne, wszystkiego się domyślicie ! :D

no chyba Cytrynka nie chce sie przyznac ale Ci wykrakalam w lato hehe:))albo nabralas ochoty wtedy:))

ale powiem Ci ze jak bylismy w karpaczu w lato to ja moglam codziennie jesc kwasnice oj codziennie nawet po kilka razy takie to pyszne i teraz nawet pisalam mezowi, ze jakby ktos mi serwowal codziennie to bym jadla i sie oblizywala na jeszcze hehe:)))ale i na slodkie teraz tez mam ochote.

ja musze wyprobowac tych sledzi z jablkiem az mnie naszla ochota:))

Teścik ??:)

ja dzisiaj jadłam w kmarze kapuśniak z kwaśnej kapuchy, bo miałam smaka na coś kwaśnego, zjadłam też dwa naleśniki ze śmietaną i cukrem, były wspaniałe, ale mnie zemdliło po nich :))))

u nas mąż robi takie śledzie i są naprawdę pyszne

moczy ledzie solone, później odlewa wodę i śledzie kropi octem winnym i zalewa gęstą śmietaną oraz wkraja piórka cebuli i jabłek. Wszystkie miesza i to tak stoi ze 2-3 godziny w lodówie i później jest gotowe do podania z ziemniaczkami i pomidorami

moja mama robiła pyszne sledzie w smietanie musze wziąść od niej przepis to wam podam bo mi też zrobiliscie smaka na nie!!!

to bylo w jakims watku kto upiecze muffinki chyba aśku85 czy jakos tak.

moje sledzie dzisiaj byly kupne hehe bo to tylko dla mnie, a ze innej ryby bym nie przelknela padlo na sledzie i byly smaczne:))

ale ja robie tak, ze kupuje platy i mocze bo zazwyczaj sa mega za slone jak dla mnie jak juz sie wymocza dosc dobrze to kroje w piorka cebulke, tarkuje ogorka świeżego, dodaje pieprzu i smietanki i sa b.dobre czasem dodaje odrobine cukru. ale robie tylko wtedy kiedy jestem z mezem w domu dla samej siebie to mi sie nie chce:))

Agusia zapodaj link do przepisu na ciasto czek-bananowe. Moze zrobie jak juz bede miala piekarnik - niech to szlag trafi!!

u nas dzisiaj zupka ogórkowa :] (na jutro też będzie)

właśnie gotuje się smak :] na szyjach indyczych, z maaasą warzyw :] z mięska zrobię galaretkę :] a z warzyw sałatkę jarzynową :]

później wyjmę to, wrzucę startą włoszczyznę i ziemniaczki ;] i na koniec ogórki kiszone ;)

na kolację moje Dziecię zażyczyło sobie hot-dogi ;) z sałatą, pomidorami, ogórkami, cebulką :] więc niech i tak będzie :] przynajmniej trochę warzyw przemycę, bo ostatnio coś mój się niejadek zrobił :/

na jutro w planie zupki ciąg dalszy :] i ziemniaczki z zieleniną + jajka sadzone ze szczypiorkiem + gotowany kalafior polany bułeczką tartą :] jeszcze kefir by się przydał ;) jeśli do tego czasu będę w sklepie to kupię :]

dzisiaj dokończymy torta :] więc może jutro znowu zrobię ciasto bananowo-czekoladowe(z przepisu na muffinki)? :))))

też bym zjadła ziemniaczki i śledzia w śmietanie :))))) u mnie jakoś tego się nie jada :/ nie wiem czemu :P
albo wieeeeki (grubych kilka lat) nie jadłam jajek w sosie musztardowym :] mojej Mamie obrzydzili w przedszkolu, mój Mąż do przedszkola nie chodził i nie zna tego dania :P moje Dziecko tez jeszcze nie poznało :/ więc nawet nie wiem kto by to jadł poza mną?

śledź w śmietanie:)... jadę do Ciebie na obiad! jak robisz?

u na stez jaja sadzone bo mam troche w lodowce i trzeba zuzyc, plus sledz w smietanie i ziemniaki jeszcze mialam ochote na salate ale zapomnialam zajsc do sklepu:(

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??