Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

Skoro taka cisza przez weekend zapadła ;) to zakładam nowy wątek ;) (i żeby łatwiej w telefonie mi się odpalał)

wczoraj była zupka kalafiorowa z ziemniaczkami i maleńkim makaronem - gwiazdeczkami :]

później gościliśmy na urodzinach :] była grillowana karkówka, kurczak, szaszłyki :] duszone udka z kurczaka :] sałatka :] paszteciki francuskie z bigosem :] sałata z pomidorami, rodzynkami, oliwkami i fetą :] tort truskawkowy i czekoladowy :]

wracając zajechaliśmy na działkę i z Gabrysiem nazrywaliśmy fasolki mamuta(wysokiej) na dzisiejszy obiad :] będą ziemniaczki, gulasz wieprzowy z warzywami i fasolka polana bułeczką :]

dzisiaj ugotuje smak na zupę soczewicową :] (na mięsku)
jutro na działce będzie ciąg dalszy gotowania zupy :]

na środę planowany grill :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

a włoska kapusta to jest taka pofałdowana? różni się smakiem od zwykłej? tutaj chyba nigdzei takiej nie widziałam (w No mieszkam:/)

Polecałam Ci kiedyś Fagor. Ja mam i jest rewelacyjny. ale w instrukcji nie ma nic o gołąłbkach :( ja też robię tylko i wyłaczanie z włoskiej kapusty. Ale przymierzam sie do zrobienia z gołąbków z pekinskiej. ale na razie nie mam weny i mam pełną zamrażarę żarcia. musimy najpierw ją opróżnić.

no właściwie wychodzą takie duszone :] i oczywiście tylko z włoskiej kapusty ;)
ze zwykłej białej nie robimy wcale :] a jak gdzieś jemy to nam nie smakują ;)

Asiunia - nasz szybkowar to tak już tylko z nazwy ;) z szybkością gotowania to już nie ma nic wspólnego po 30 latach ;P co jakiś czas zbieramy się do wymiany na nowy, poszukam, poczytamy i na tym się kończy ;P

Agusia ile czasu dajesz tym gołąbkom w szybkowarze? bo ja zawsze duszę w zwyklastym garnku a mam szybkowar mogłabym go wykorzystać.

dzieci chyba wszystkie lubią pomidorową:) i naleśniki

u nas dzisiaj bedzie spagetti bolonese!! a macie jakis pomysł co zrobić dla 5 tki dzieci małych??

agusia czyli raczej duszone gołąbki?

eh aż musiałam śniadanie zjeść szybko bo ciągle o gołąbkach myślę:)

u nas zawsze gołąbki robione w szybkowarze :] w naturalnym sosie ;]

Ja dusze i potem zapiekam/ podsmazam.
gdyby ktos napisal tylko jak zrobic fajny sos pomidorowy, bo ka zawsze mam z sosem wlasnym;-)

dzieki...stroj galowy jest i na spotkanie z " noimi" nowymi dziecmi;-)

o kurcze muszę zrobić gołąbki parę lat nie jadłam
asku powodzenia w pracy, babcia sobie na pewno poradzi:) a ty jak będziesz miała co robić to czas szybko zleci

ja też niedługo wracam do pracy i zbieram pomysły na obiady w 10 minut, ew. takie które można odgrzać następnego dnia
ale zawsze jak ugotuję czegoś więcej to zostaje zjedzone na drugi obiad lub kolację:)

u nas dziś kurczak pieczony, ziemniaki i sałata lodowa z warzywami i oliwą
a jak znajdę dużą kapustę to jutro będą gołąbki:) gotujecie je czy smażycie? moja mama zawsze gotowała w bulionie z przecierem pomidorowym, a w szkole robili smażone, pyszne były, tylko nie wiem jak potem dobry sos z tego zrobić

Yv, nie moge sobie tego wyobrazic...niesamowite

ja jutro wracam do pracy po 2 latach i zostawiam mojego malego....stres cholerny...ale i czasu mniej teraz na pichcenie bedzie. w zwiazku z tym wlasnie wstawilam gar z golabkami, bedzie ma 3 dni...i babcia ma problem z glowy bo gotowca dostanie do podania malemu

czytałam o tej restauracji kiedyś w gazecie - zazdroszczę:)

my wczoraj zrazy - pierwszy raz w życiu zrobiłam i wyszły pyszne:) a dzisiaj makaron z sosem śmietanowo-kurkowym i kurczakiem

dzis zrobie podejscie do zupy z soczewicy - z bagietka czosnkowa i salata z pomidorami, papryka i cukinia - lekki obiad bo wychodzimy na lunch. Na deser placek truskawkowo-rabarbarowy - nie podszedl mi specjalnie ale trzeba dokonczyc;)

Wczoraj bylismy w niesamowitej restauracji - moze ktoras z Was slyszala - Dans Le Noir. Je sie w kompletnych ciemnosciach, menu to niespodzianka, drinki rowniez, a wszyscy kelnerzy sa niewidomi!! Niesamowite przezycie.

a ja jakos nie mam weny i ugotowalam kapusniak to mlody wcina mieso nc wiecej nie chce dzisiaj nie wiem co bo maly mi zachorowal gardlo zawalone i pewnie nic nie bedzie chcial jesc mezu wyjechal a dla mnie jednej to bym najlepiej sie gdzies stolowala.
ale moje dziecko ostatnio ma faze na jajca:))

dzis ugotowalam na zyczenie Gabrysia ;) gar zurku z biala kielbasa lesna i jajkami :))) z super zakwasu od sasiadki ;) za jej namowa dalam tez ziemniaki :))) pyyyycha :)))

a teraz wlasnie zjedlismy ziemniaczki z koperkiem, kotlety mielone z koperkiem i zasmazane buraczki :)

zupa bedzie na 2-3dni :) kotlety na jeszcze jeden obiad :)

musze Wam powiedziec, ze ostatnio do tego sosu z serka mascarone i wedzonego lososia dodalam jeszcze podsmazona cebulke i poza koperkiem dalam tez zielona pietruszke -REWELACJA!!! :)))) teraz tylko tak bede robila ;)
juz kupilam paczke 0,5kg salatkowego lososia i beda dwa obiady ;)

halo nikt nie gotuje jakos ostatnio w ostatnich dniach wakacji hehe!!! u nas dzisiaj resztki sałatek bigosik i reszta kalafiorowej

ja mam dzisiaj reszte kalafiorowej i sałatke warzywna oraz z tuńczyka i pierś w płatkach migdąłowych bo goście bedą bo córka ma we wtorek 3cie urodzinki!!!

a u mnie dziś sałatka capresi z pyszną grecką oliwą i świeżą bazylią, z bagietką

dzisiaj byly placki z jablkiem ale chce mi sie juz kapusniaczka mocno wiec moze jutro zrobie plus cos tam jeszcze jakby maly jednak nie mial ochoty na kapusniaczek.

dzisiaj zupa ogorkowa ze swiezych ogorkow ;) i makaron z sosem z serka mascarpone i wedzonego lososia :)

i sypany jablecznik :)

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??