Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

Skoro taka cisza przez weekend zapadła ;) to zakładam nowy wątek ;) (i żeby łatwiej w telefonie mi się odpalał)

wczoraj była zupka kalafiorowa z ziemniaczkami i maleńkim makaronem - gwiazdeczkami :]

później gościliśmy na urodzinach :] była grillowana karkówka, kurczak, szaszłyki :] duszone udka z kurczaka :] sałatka :] paszteciki francuskie z bigosem :] sałata z pomidorami, rodzynkami, oliwkami i fetą :] tort truskawkowy i czekoladowy :]

wracając zajechaliśmy na działkę i z Gabrysiem nazrywaliśmy fasolki mamuta(wysokiej) na dzisiejszy obiad :] będą ziemniaczki, gulasz wieprzowy z warzywami i fasolka polana bułeczką :]

dzisiaj ugotuje smak na zupę soczewicową :] (na mięsku)
jutro na działce będzie ciąg dalszy gotowania zupy :]

na środę planowany grill :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

na dzisiaj mam jajka sadzone i frytki kupne bo skończyły mi się ziemniaki a niechce mi sie jechać na giełde

wczoraj nasmazyłam mieloniaków. ze świeżymi ziołami: bazylia, tymianek mięta, lubczyk i szczypiorek. są takie pyszne, ze myślałam, ze nie zostanie na dzisiejszy obiad ;)

Agusia, gratuluję zakupu, mi się takie naklejki na samochód podobają, u mnie na osiedlu jest taka fajna - chyba - honda oklejona postaciami Atomówek,
superancko to wygląda, i jak już słusznie zauważyłaś - budzi uśmiech :))

u nas dziś rozpoczynam sezon dyniowy, więc na obiad dynia faszerowana mięskiem, do tego surówka z suszonymi - własnoręcznie :))- pomidorkami

ja mam sasiadke co ma clio czarne z bialymi kwiatkami nawet fajnie to wygladalo, co do rzes hehe to chyba bym sie nie zdecydowala:)))

u nas dzisiaj udka pieczone z dodatkiem miodu i musztardy z cebulka, ziemniczki no i nie wiem co do tego ale pewnie na szybko ogorek z pomidorem i cebulka..wiem wiem nie powinno sie laczyc ale ja lubie:))

dzisiaj będą schaboszczaki z piersi kuraka,ziemniaczki z sosikiem od wczoraj i buraczki

mój też ;) hehehe :D dlatego się cieszył, że na czarnym nie będzie widać czarnych rzęs ;)

ale od czego ma swój samochód? ;)

ale gorzej jak mąż będzie musiał gdzieś podjechać Twoim samochodem... no mój nigdy w życiu nie wsiadł by do takiego.

hehehe :D mój Mąż się cieszył, że skoro Corsa czarna, to rzęs nie będzie widać ;P na co Mu odpowiedziałam - końcówki rzęs pomaluje na srebrno ;) pod kolor "tatuażu" ;) hehehe :D

Asiunia - no właśnie takie rzęski wyglądają tak fajnie/śmiesznie/sympatycznie/dziwnie i są tak niespodziewane, że aż człowiekowi uśmiech sam wpełza na usta ;)

Aga Ty masz pomysły z tymi rzeskami :) hihihhih to by mój się dopiero "ucieszył" jakby zobaczył mnie w takim aucie

micrę z rzęsami widziałam i matiza. obłęd. aż się mordka śmieje :D

luna... namówiłaś mnie. dzis na obiad kotlety mielone, może mizeria, a może buraczki a moze marchewka z groszkiem... zastanowię sie...

dziękuję :)))))

Cytrynka - przyklej naklejki albo rzęski ;P zawsze to jakaś odmiana ;P
hehehe :D
ja zachorowałam na naklejki jak zobaczyłam na giełdzie VW Polo takie granatowo-fioletowe(właściwie jednym słowem nie określę koloru) ze srebrnymi kwiatkami (od najmniejszego pod dachem do największego nad błotnikiem) na tyle auta :] i chyba na masce też coś miał :]

także jak zobaczycie na mieście czarną Corsę ze srebrnymi wzorkami - to będę ja ;P
http://allegro.pl/naklejki-na-samochod-auto-kwiaty-motyle-naklejka-i2638076407.html
http://allegro.pl/vts-naklejka-na-samochod-66-wzorow-kwiaty-roz-m-i2633299538.html
http://allegro.pl/naklejka-na-auto-kwiat-gratis-westart-pl-i2607026017.html
http://allegro.pl/naklejka-na-auto-kwiat-gratis-westart-pl-i2607419459.html

Mężowi odgrażam się jeszcze rzęskami ;) http://allegro.pl/wyprzedaz-auto-rzesy-hit-z-usa-dla-ciebie-promo-i2636458579.html hehehe :]
raz widzieliśmy na mieście takie auto z rzęsami :] bekowo wyglądało :) aż się człowiek uśmiechał pod nosem :]

gratuluję Aga nowego autka ! zmiana zawsze bardzo cieszy ! ja już na swoj nie mogę patrzeć tak mi się znudził i jestem żądna zmian ! :)

http://forum.trojmiasto.pl/nnt-sprawdzony-przepis-na-bialy-sos-do-ryzu-t129143,1,310.html

Kkasia - dzięki :] w imieniu Gabrysia :))))

chciałam małe, babskie, miejskie autko :] z silnikiem max 1,1 :] no i fundusze ograniczone ;)
udało nam się kupić od prywatnej osoby! cud! ;] Opel Corsa B :] 1,0 :] rocznik 2000 :] taniej niż wycenił nasz mechanik po jej oględzinach ;) ale cena wywoławcza była właśnie taka :] swoją drogą ciekawe czy nie od jakiejś naszej Forumki? Bo też mama z 2-letnią córcią :) na wychowawczym :))) a świat jest mały ;)

na szybko - jak się robi biały sos do kurczaka?

podstawowy beszamel z wywarem? później słodka śmietana i rodzynki? Czy beszamel na mleku? był tu taki wątek, czytałam nawet ;P

niewiedziałam ze taki obiad na szybkeigo tak będzie dziecia smakował syn 6 lat wciągnął 6 kotlecików mielonych i całe ziemniaki z sosikiem a córka 3 latka 4 kotleciki i kope ziemniaków!!chyba bede częsciej na szybkiego gotowac hehe

Aga bo to jest jak w tym przyslowiu jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy...ale to tak jest czasami ze nic sie nie udaje...ja czasem tez mam taiie masakryczne dni wspolczuje...ale wazne ze autko kupione:))

Cytrynka czyzby jakas dziewczynka w drodze???
u nas dzisiaj mlody zjadl w przedszkolu onczymy kapusniak a nad jutrzejszym obiadem jeszcze mysle.

u mnie pierogi na słodki z białym serem

ogólnie jest mi mega mdło, więc cokolwiek zjem, byleby miało wyraźny smak

na szybkiego dzisiaj kotlety mielone i ziemniaczki i może mizeria!! byłam w skarbówce w wejherowie i takie kolejki ze niechce mi się obiadu robic

Ale masakra faktycznie Aga!!

U nas dzis bedzie zupa jarzynowa z przewaga swiezej kapusty, pieczywo ciemne (nie grzanki, bo piekarnik nadal zepsuty!), jutro chyba zrobie curry Rogan Josh z krewetkami i pieczarkami, tylko musze dokupic ryz pelnoziarnisty, bo mam koncowke.

Ooo to możemy sobie łapę podać:). Ja wczoraj nie mogłam z niczym zdążyć...na obiad zaplanowałam to co na wigilię, barszcz i pierogi. Pierogi miałam robić pierwszy raz i co..wszystko naszykowane: mięsko, warzywa, no i mi dziecię robota zepsuo. Dobrze, że jeszcze ciasta nie miałam naszykowanego, bo chyba by mnie rozsadziło.

No, a przede wszystkim 100 lat dla Gabrysia:)

I jakie autko?:)

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....