Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

Skoro taka cisza przez weekend zapadła ;) to zakładam nowy wątek ;) (i żeby łatwiej w telefonie mi się odpalał)

wczoraj była zupka kalafiorowa z ziemniaczkami i maleńkim makaronem - gwiazdeczkami :]

później gościliśmy na urodzinach :] była grillowana karkówka, kurczak, szaszłyki :] duszone udka z kurczaka :] sałatka :] paszteciki francuskie z bigosem :] sałata z pomidorami, rodzynkami, oliwkami i fetą :] tort truskawkowy i czekoladowy :]

wracając zajechaliśmy na działkę i z Gabrysiem nazrywaliśmy fasolki mamuta(wysokiej) na dzisiejszy obiad :] będą ziemniaczki, gulasz wieprzowy z warzywami i fasolka polana bułeczką :]

dzisiaj ugotuje smak na zupę soczewicową :] (na mięsku)
jutro na działce będzie ciąg dalszy gotowania zupy :]

na środę planowany grill :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

dziś dojemy wczorajsze placki z piersi kurczaka ;) Młody przez całą obiado-kolację powtarzał "Mama pycha, Mama pyszne" ;) hehehe :))) do tego była mizeria i ziemniaczki z koperkiem :]

dzisiaj może zrobię kotlety z chleba do tych placków? bo nazbierało się "końcówek" chlebowych :P

luna, tak się zastanawiam... po co te wykrzykniki????

mmm schaboszczaka tez bym sobie zjadła:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzisiaj ziemniaczki schabowe i kapusta kiszona!!

dziś polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - chyba już ostatni raz w tym roku, jeśli nie znajdę tu mrożonych kurek...

a na jutro tacos z mieloną wołowiną:)

w weekend planuję porwać się na jagnięcinę - nigdy nie jadłam i nie przyrządzałam, muszę tylko znaleźć dobry przepis

zupa pomidorowa z makaronem, kotlety z kurczaka, ziemniaki i pomidory z cebulą w smietanie

Dzis.. hmm.. do wyboru: chilli fasolowe z ryzem pelnoziarnistym, jajka sadzone z fasolka szparagiowa i ziemniakami (ale mamy tylko kilka ziemniakow), albo cos zupelnie innego co mi wpadnie w oko w drodze z pracy w sklepie. Albo wersja lenia totalnego - jedzenie na telefon.

wczoraj było spagetti a dziisaj robie fryteczki domowe z jajeczkiem sadzonym marchewka zasmażaną!!

dzisiaj były ziemniaczki z koperkiem, kotlety z mortadeli, marchewka z groszkiem i mizeria :]

jutro w planach kapuśniak :] i placki z piersi kurczaka :]

u nas dzisiaj rosolek potem bedzie gulasz bo juz kupilam miesko na gulasz.

U nas wczoraj - po polmaratonie - bylismy na obfitym, wiec tylko lekki obiad w domu - resztki z soboty dla mnie - spaghetti z sosem putanesca, dla meza salatka z kuskusu.

Dzis beda wegetarianskie kielbaski z ziemniakami puree, salata z pomidorami.

Agusia Gda najlepszego dla synka!! u nas dzisiaj 6ste urodzinki synka więc na szybkiego byly jaja sadzone i ziemniaki bo niemiałam czasu na pichcenie bo piekłam ciasta dwa a kumpela mi zrobiła tak pysznego torta czekoladowego ze cały został zjedzony!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

u nas dzisiaj obiad leniwca mizeria plus pieczone ziemniaczki i pieczzone parowki

zmiana planów :]

nie chciało mi się iść do sklepu ;) jutro "wyskoczyły" urodziny Młodego :] nie planowaliśmy na jutro ale niech będą :] na działce :)
w sumie tylko Chrzestna przyjedzie z Rodzinką :) (na Chrzestnego nie ma co liczyć, Teść mocno chory i bez sił, Sis z Rodzinką "wyjechana")
a chodziło o to, żeby była pogoda i mój Mąż miał wolne ;)

więc dziś gulaszu nie jemy - zjemy go jutro wszyscy :] do tego ziemniaczki i jakąś surówkę zrobię :] tort kupimy po drodze :]

a my dziś zjemy makaron ze śmietaną i cukrem ;) hehehe :D danie proste, odkryte przeze mnie kilka tygodni temu :] nigdy wcześniej tego nie jadałam :]

przed spaniem dokończyliśmy zupkę jarzynową, której wczoraj nie było kiedy zjeść ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas dziś gołąbki, ziemniaki z koperkiem i swojskie buraczki.

na deser karpatka z polewą z czekolady.

jutro planuje placek po cygańsku.

a dzisiaj klasycznie piers z kurczaka, ziemniaki plus surowka z marchewki i jabluszka plus marchewka i groszek.

wczoraj zrobilam ciasto marchewkowe i polowe sama zjadlam dzisiaj prawie dokonczylam:))

u mnie jutro tarta z porem i bekonem...w niedziele obiad we włoskiej na mieście...a od poniedziałku...znowu trzeba bedzie coś na dwa/trzy dni porobic...co by młody miał co jesc

z brukwi, jak gotuje się to wali łokrutnie, jak w wiejskiej chacie :))))

co to za zupa smrodek???

normalnie chyba grypa mnie bierze więc gotuje własnie na rozgrzanie rosołek z makaronikeim!! gardło mnie tak strasznie boli a w niedziele impreza urodzinowa synka!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam apetyt na zupę smrodek, ale to na początku października zrobię :)))

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....