Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-18

Witam w kolejnej części skarbnicy obiadowych pomysłów i przepisów ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-18

jest jest ;) http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-szykujecia-na-obiad-czesc-19-t422254,1,310.html

czy jest nowy wątek ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziś kotlety z piersi kurczaka z papryką :-)
http://gotowanie.onet.pl/przepisy/kotlety-z-piersi-z-cebula-i-papryka,112122.html
Wyszły bardzo dobre.

Jest b.dobrym budowlancem ale co z tego jak i tak najczęściej wychodzi tak,że mamy tyły przez nieuczciwych zleceniodawców.
A teraz jeszcze Ci pracownicy,człowiek da pracę,ubezpieczy,a oni oszukaja w najbardziej podły sposób,czasami aż nie wierze do czego zdolni są ludzie.

Agusia dziekuję za przepis.Zrobię dziś,jutro B jedzie do Niemiec,nawet w swieto musimy pracować by ratować sytuacje w firmie,wiec już spędzililismy razem czas.

Dziś znowu bieganina więc pewnie coś na szybko wieczorem,ta sałatka Agusi.
Załóżcie nowy,bo mi się już nie chce przewijać.
Miłego dnia:)

dziisaj mam ala kalafiorowa dietetyczną tzn.kalafior ugotowany z marchewka i ziemniaczkiem,a dzieci i maz zjedza u tesciowej na urodzinach

ooo widzę Ola, że Twój mąż to poważny przedsiębiorca jest

kurcze no niestety nieumiem budować takich zeczy!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ola - to ja polecam mega prostą i szybką :] u nas nowość :] robiłam raz, a teraz kalafior leży i chyba jeszcze raz zrobię :]

**** SAŁATKA KALAFIOROWA ****
- kalafior
- jabłko
- koperek
- majonez
- sól, cukier

Kalafiora(surowego!) podzielić jak najdrobniej (ja odkrawałam nożem same końcówki różyczek, w sumie resztę można ugotować i zrobić kotlety ;)), posypać łyżeczką soli i łyżeczką cukru. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Koperek posiekać. Składniki wymieszać, dodać majonez:]

_________

w oryginale była jeszcze cebula, która gdzieś mi umknęła z przepisu ;P a i tak sałatka była pyyyszna :) taka chrupiąca i słodko-winna :]

tu oryginalny przepis http://wwwbdb2.blox.pl/2012/06/Salatka-z-surowego-kalafiora.html

następnym razem dodam jeszcze kukurydzę - dla koloru ;)

Luna jak potrafisz budować bloki,znasz się na sciankach z płyty K-G to zapraszam. Tyle,że teraz dogrywam kontrakt w Berlinie.

Nie wiem co dziś u nas,cały dzień pracy więc może cos na kolację zrobie.
Mam ochotę na jakąś sałatkę,moze tę Agusi z surimi.

AgusiaGda, a widzisz, myślałam, że pisałaś o tych racuchach co podałaś link w wątku o potrawach z dyni :) One były właśnie z ziemniakami. Nic straconego zrobię i jedne i drugie :))

Ola - łooo matko... to faktycznie problemów Wam narobili. Współczuję. Życzę, żebyście szybko wyszli na prostą i nie mieli więcej takiej nieodpowiedzialnej brygady.

Luna - Ola ma firmę budowlaną.

Yv - u Ciebie też nie fajnie :/ takie twarde lądowanie po powrocie z urlopu ;)

u nas wczoraj jakoś nie było natchnienia na obiad i pieczone udka z kurczaka zostały na dziś. Trochę mieliśmy jeżdżenia, Młody zjadł pomidorówkę przed spaniem(w dzień), my z Mamą po gołąbku z domowym chlebkiem ;) na kolację Gabryś zjadł 2 kanapki (byliśmy w tym zasie pokłóceni po Jego mega histerii 40 minutowej na kibelku - bo nie chciał zrobić siku po spaniu).
Mąż dostał gołąbka jak wrócił z pracy i tak to przeleciało ;)

Jeśli mój Dzieć będzie dziś grzeczny - to udka będą z domowymi frytkami ;) i Jego ulubiona surówka :] a jak nie będzie grzeczny - to zamiast frytek będą gotowane ziemniaczki ;)

czekolada-chili a moze potrzebujecie kogoś do pracy tylko powiedz mi w jakiej branzy i gdzie!! ja szukam bardzo pracy i bede wdzięczna!!! a moza któras z forumek tak za 2 tyg bedzie gdzies ktos potrzebował do pracy??jestem narazie po usunięciu woreczka ale za dwa tyg moge isc do pracy!!!!! wiem ze na was zawsze mozna liczyc

wczoraj ugotowałam barszcz ukraiński, ale tym razem skusiłam się na mrożonkę.
nie był to niestety dobry pomysł...
dziś musze dokupić buraki i dołożyć, bo ten jest jakiś mega blady.
i wcale nie smakuje barszczem ukraińskim, jaki ja znam z domu.
po prostu lenistwo wygrało, ale teraz wiem, ze w tym przypadku nie popłaca...

W pracy dzis po powrocie taki kociol ze juz dawno zapomnialam ze bylam na jakimkolwiek urlopie!

Dzis jakos nie mielismy oboje apetuty na typowy obiad - wiec byly krakersy, oliwki, rozne sery, hummous i czerwone winko;)

Jutro salatka ziemniaczana i losos wedzony na goraco - filety.
Pojutrze ziemniaki pieczone z fasolka, salata lodowa z pomidorami i papryka - lekki obiad bo w pracy mam lunch sluzbowy, a po nim nigdy nie jestem glodna.

dzieci i maż jutro beda mieć lazagne boloneze a ja sobie zrobie chudziutki makaronik z klopsikami w sosie koperkowym

A Aga trochę na głowie mieliśmy,a teraz jeszcze więcej przez nieuczciwych pracowników,którzy porzucili pracę bez naszej wiedzy,przywłaszczyli firmowe pieniadze i bus po czym go porzucili i rozwalili mi wieloletni kontrakt z Bilfirngerem w Luxemburgu.
Także niewesoło.

U nas dziś pomidorowa:)

u nas żurek z kiełbaską i ziemniaczkami:)

Aga, rób, bo pyszne i proste to danie
w sam raz na koniec miesiąca ;)

Dzynka - nie :] bez ziemniaków :] racuchu drożdżowe z dynią znalazłam tu http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/dyniowe-przysmaki

dokładnie ten przepis --> http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/10/drozdzowe-racuchy-dyniowe.html :)))

Sylwia - tak za mną chodzą krokiety z parówkami ;P już kilka razy się przymierzałam ;P chyba w końcu zrobię :]

dziś naleśniki w dwóch wersjach - z twarogiem, i z parówkami

:))

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....