Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-18

Witam w kolejnej części skarbnicy obiadowych pomysłów i przepisów ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-18

Dewolaje z ziemniakami i sałatką z kiszonej kapusty :)

wczoraj ugotowałam gar pysznego leczo na 2 dni :]

poza tym dzisiaj będą ziemniaczki, żeberka duszone w cebuli i galaretka z jabłkami i malinami :]

u nas jutro miodowo-musztardowe bioderka pieczone, ziemniaczki i marchewka, pojutrze tez pewnie to samo, bo full mieska jest:)

w ndz jedzenie na miescie wczoraj dojadalsmy kotlety z piersi fasolke szparagowa i surowki.
na dzisiaj rosolek dla mne i malego z drugiej jego czesci zupa pieczarkowo-kalafiorowo- fasolkowa dla meza oczywiscie zabielana. ja wole jednak tradycyjne zupki typu rosol, pomidorowka, ogorkowa, kapusniaczek itp

Ziemniaki z kapustą i kotletem schabowym. Chyba jedno z najpopularniejszych dań na polskich stołach :P

gotuje się zupa jarzynowa

własnie kalafiorowa sie gotuje,a dla dzieci mam także rybne postacie z bajek-siostra sama zrobiła i przywiozła dziecią to w piekarniku zeby mniej tłuszczu było to dziecia upiekę a do tego marchewka z groszkiem

Taka to pożyje :P Nic tylko pozazdrościć :)

Dzisiaj na obiad mam zamiar przyrządzić sajgonki :)

dziś na obiad zupa z soczewicy, a na kolację sałatka grecka z ziemniaczkami w mundurkach

od piątku byliśmy w hotelu nad morzem na weekend i było tyle wysmienitego jedzenia, że jadłam i jadłam, a dzisiaj był czas na jedzeniowy odpoczynek i wszystko było wege

u nas dziś kotleciki mielone, ziemniaki z koperkiem i kalafior w całości z bułką tartą ;)

na deser ciasto pleśniakowe z nadzieniem jabłkowo - ananasowym z chrupiącą pianką :)

Dziękuję Lipunia.
Jutro mamy kremację, a we wtorek pogrzeb.

Wczoraj korzystaliśmy z ładnej pogody + trzeba było coś porobić na działce, bo przez ostatni miesiąc nie było na to ani czasu, ani pogody itp.

Przyjechała Sis z Mężem i Maluchami :] na obiad przywieźli zupkę pomidorową z lanymi kluseczkami :] później zrobiliśmy hot-dogi (opcja z "chińską" surówką z białej kapusty i keczupem) - Maluchy jadły pierwszy raz :) ale im smakowało :))) aż miło było popatrzeć :)))

dzisiaj kotlety mielone doczekały się "swojego" dnia - do tego ziemniaczki i duszona marchewka z groszkiem.
na deser kisiel z jabłkami i malinami :] (oczywiście Młody nie ruszył)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

piersi w cornflaksach, cebulka, papryka, pomidor, ogórek i sałata lodowa z sosem majonezowym zawiniete w nalesniki:)

jutro rosołek dla młodego z makaronikiem a dla nas ryz, kurczak i warzywka w słodko-pikantnym sosie

jednak beda naleśniki bo dzieci i mąż maja ochote na nalesniki

u mnie wczoraj były pieczone polędwiczki jagnięce w sosie grzybowym i mój nicniejedzący syn zjadł jedną całą - ważyła jakieś 250 gram! Pyszne to mięso, polecam:)
a dzisiaj klopsiki z ikei plus sałatka szwedzka i na deser brownies właśnie się piecze:)
a na jutro leczo, chyba że chłopaki złowią ryby bo od rana poszli wędkować:)

dzisiaj chyba mielone pieczone w całosci i do tego ziemniaczki i buraczki a sosik z robie z tłuszczu od miesa

W pierogach woda? to albo od farszu moze zle odsaczony jesli np z kapusta albo nie byly dosc dobrze sklejone ale to by troche wyplynelo farszu tez.

u nas dzisiaj ziemniaki, kotlety z piersi kurczaa plus salata z kiszonych ogorasow i szparagi z maselkiem, mial byc jeszcze brokul ale juz nie chce mi sie za to jutro bedzie do tego brokul plus fasolka szparagowa, a dzisiaj moze zrobie jeszcze salatke z brokulem, szynka jajem, pomidorem, papryka, i ogorasem z majonezem.

Pierwsze danie to będzie zupa pomidorowa, a nad drugim daniem się zastanawiam. Nie wiem czy to jeszcze będzie ziemniaki z udkiem kurczaka i sałatką czy też pierogi nadziewane mięsem :P

reszta wczorajszego spagetti i rosołek z makaroneikiem

jyntie, nie wiesz czasami, skąd mi się w pierogach w środku woda wzięła? Nie we wszystkich i tak się zastanawiam co źle zrobiłam...

Aga współczuje Ci bardzo:((

u nas wczoraj obiad gotowy mrozony dzisiaj jaja sadzone plus sledzie bo auta nie bylo i nie mialam jak skoczyc po rybke a bylo duzo do roboty w domku.
ostatnio pieklam muffiny z zurawina dobre ale znowu sie utwerdzilam ze to nie dla mnie nie cierpe jak cos na drugi dzien ledwo da sie zjesc bo juz nie jest tak swieze i miekkie jak poprzedniego dnia.

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??