Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-18

Witam w kolejnej części skarbnicy obiadowych pomysłów i przepisów ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-18

reszta rosołku dzisiaj a pozniej fryty i jajeczko sadzone,a na jutro planuje gołąbki bo mam ful mielonego w zamrazalniku to nagotuje gołąbków na 3 dni

Ja do hot- dogów daję najzwyklejszą kapustę kiszoną, zresztą mąż przygotowuje składniki a ja je potem składam w całość, wiec jemu nie chciałoby się żadnej surówki z kapusty przygotowywać :)

:D
Asiunia, przepis jest prosty i nieskomplikowany, z czasów studenckich mojego męża ;)
bierzesz kiełbasę, kroisz w plasterki, podsmażasz, dolewasz nieco wody, wrzucasz pokrojone:
cebulę, paprykę, groszek z puszki i wszystko dusisz. Na koniec zaciągasz koncentratem pomidorowym (dużo) i posypujesz ziołami prowansalskimi (po zdjęciu z ognia) ;))
podajesz z makaronem, posypanym serem

Nie mogę... Spaghetti kiełbasiane? Przepis!

taaak - ja tez owijam folią aluminiową ;) i hot-dogi i tortille :]

a tą kiszoną kapustę - to wkładacie taką zwykłą, czy robicie z niej surówkę?

do obiadu zrobiłam sos chrzanowy(do mielaków) na życzenie Gabrysia ;) pierwszy raz w życiu ;) fasolki nie gotowałam :] zjedliśmy surówkę z buraczków :]

ostał mi się wielki kalafior, którego miałam przerobić na kotlety i już znalazłam 2 fajne przepisy na sałatki z kalafiora :] w wersji z surowego i gotowanego ;)

przy okazji sosu chrzanowego była debata w domu na temat jajek w sosie musztardowym ;) stanęło na tym, że zrobię w najbliższym czasie :)

u nas dzisiaj ziemniaczki kotlety z piersi i salata ze smietana

ja dziś robię spaghetti kiełbasiane ;)

a u mnie hotdogi tylko w takiej bułce jak na stacji - czyli parówa do dziurki, plus keczup i musztarda i cebulka prażona w wersji mężowej, a młody samą bułkę z parówką zjada
i tutaj gdzie mieszkam jedzą (i to mąż mój też lubi) parówki zawinięte w takie placki o wyglądzie tortili/naleśników ale zrobione z ziemniaków - i to są topowe hot dogi:)
broń boże z jakimś warzywem świeżym, ew. z prażoną cebulką

Ja bułkę rozkrawam wzdłuż, ale całego gotowego hot-doga owijam folią aluminiową - tak 3/4 długości i chyba już opanowaliśmy jak to zjeść żeby nie uciekało bokami :)

ja robie podobnie jak aga007 robie sos z majonezu i keczupu razem wymieszam i jest pyszne!! środek wydłubuje bo jak rozkrajam to wychodzi bokiem wszystko!!

takiej wersji hot-doga jeszcze nie robiłam :)))) muszę kiedyś spróbować :]

ostatnio zaczęłam zamiast przekrajać bułki, to wydłubywać środki (żeby skórka była cała, a w środku dziura) :P żeby nie uciekały warzywka ;) i zamiast osobno nakładać warzywa (bułka posmarowana w środku majonezem, na to paski sałaty lodowej, pomidory, świeży ogórek, czerwona cebulka) wymieszałam wszystko i upychałam do środka jako sałatkę :]

jak miałam tą pyszną surówkę z białej kapusty(jak z chińskiej knajpki) - to była wersja bułka + parówka + surówka + keczup :]

mój Młody ostatnio ma długie zęby na warzywa ;) więc wolę zrobić mu takiego hot-doga domowego ;) byle tylko warzywka przemycić :] w sumie to jeden z 2 sposobów na zjedzenie przez Niego świeżego pomidora :P

U mnie w domowym hot-dogu jest bułka podpieczona w piekarniku z serem żółtym, gorąca parówka, keczup, majonez, cebulka, ogórek kiszony i kapusta kiszona.

WOW, Plusik, zerknęłam zaraz na Google grafika jak wygląda spaghetti pizza. musi być pyszna.

co dajecie do domowych hot-dogów? surówkę gotową czy robioną? a może warzywka? jaki sos?

u nas w pizerri jest pizza bolonese jest przepyszna!!! samej by mi się niechciało robić!! na obiat kotlety mielone jak pisałam a na kolacje hod-dog lub hamburgerek domowy zobacze co maz i dzieci beda chciały tzn syn bo córka by nieprzełkneła bo ma wirusa bostońskiego

wow, pizza ze spaghetti - brzmi jak bomba kaloryczna, ale za to jaka pyszna;) - moi chłopcy lubią pizzę z sosem bolognese, ale bez makaronu już;)

ja dziś dla męża zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą (raz na rok mu to robię) a dla mnie i dzieci zupa pomidorowa (z jedynym słusznym makaronem-świderki) i sałatka śmieciowa typu popsuła nam się lodówka i nowa będzie dopiero jutro:)

a na jutro marynuję karkówkę:) i do niej będą wyczekane przez męża kopytka:)

dzisiaj musimy dokończyć kotlety mielone ;) do tego chyba ugotuję resztkę fasolki z działki? i wyciągnę z lodówki jedną z 2 kupionych surówek Lutkiewicza ;)

na kolację domowe hot-dogi :]

Plusik - co to za przepis? :) nie widziałam ani nie jadłam takiej pizzy :)

Ja spróbuję dzisiaj zrobić pizzę, na której będzie spaghetti :P

Na obiad zupa buraczkowa. Drugiego dania nie przewiduję wiec na kolację będą domowe hot-dogi.

ziemniaczki,kotlety mielone,sos pieczeniowy oraz buraczki

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??