Cyrulik sewilski

Temat dostępny też na forum: Cyrulik sewilski
Opinie do spektaklu: Cyrulik sewilski.
Cyrulik sewilski
Gioacchino Rossini

Żaden chyba bohater operowy nie wzbudza takiego śmiechu i takiej sympatii jak sewilski golibroda. Za sprawą fenomenalnej komedii Beaumarchais'go Figaro, bo o nim tu mowa, wymyśla niegroźne intrygi, sprzeciwia się nieprawości i jednocześnie bawi do łez. Niezwykle żywiołowa muzyka Rossiniego nadaje tym miłosnym perypetiom niesłychanej dynamiczności.

Tempo i ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję zaprosić przedstawiciela ambasady USA

Gdańsk lewacka północna stolica nie chce być gorsza w opluwaniu konserwatystów od Warszawy i Krakowa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

pytanie

z jakiej przyczyny tylu kretynów się w Polsce rodzi?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki czas trwania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje.

Spektal doskonały. Zarówno Muzycznie, jak i aktorsko bardzo dobrze. Bartolo świetny,żadnej przesady nie zauważyliśmy, Pani krytyk poleciała po całości, ale bez sensu.
Gratulujemy calemu Zespołowi. ))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam

Ciekawa i intrygująca jest współczesna wersja - ale wspaniała szczególnie głosowo jest Rozyna (z dnia 3-go lutego ) ciekawy głosowo i aktorsko jest Figaro oraz Bartolo . Można się zrelaksować i odstresować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tragedia.

O tym, że jest to wersja "nowoczesna", dowiedziałam się tuż przed spektaklem i aktualnie bardzo żałuję, że się nie wycofałam.
Trump, latające po scenie majtki i gołe panienki. Nie spodziewałam się, że kiedyś wyjdę z opery tak zniesmaczona.
Być może powinno się po prostu zamknąć oczy i zignorować tę... grę, koncentrując się tylko na części dźwiękowej, bo ta nie zawiodła.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie, nie i jeszcze raz nie.

Spodziewaliśmy się finezji i delikatności, a dostaliśmy dosadność, bezpośredniość i wulgarność. Śpiewaczo Figaro ratował całość. Piękny głos Berty, stara szkoła. Niestety nie polecamy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Moja Miłość Irlandia (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Moja Miłość Irlandia . MOJA MIŁOŚĆ IRLANDIA MUSICAL ZAMÓWIONY PRZEZ DANUTĘ...

Awantura w Chioggi (20 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Awantura w Chioggi . "AWANTURA W CHIOGGI" Carlo Goldoniego w reżyserii...

Przypływ (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Przypływ . "Przypływ" reżyseria: Alicja Morawska-Rubczak scenografia:...