Damy i Huzary albo Play Fredro

Temat dostępny też na forum: Damy i Huzary albo Play Fredro
Opinie do spektaklu: Damy i Huzary albo Play Fredro.
Damy i Huzary albo Play Fredro
Aleksander Fredro

Uroki męskiej sielanki "bez bab" czterech towarzyszy broni obraca wniwecz przybycie rodzinnego oddziału trzech sióstr, hałaśliwych i nieznoszących sprzeciwu na drodze do realizacji przewrotnego matrymonialnego planu. Arcydzieło polskiego komediopisarstwa z wyborną partyturą na popisowe role aktorskie.

Reżyseria: Adam Orzechowski
Scenografia, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki kurde treści?!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

beznadzieja

sztuka podczas której zasypiałam. o niczym. wulgaryzmy - żenada, nie rozumiem użycia i poniewierania krzyża w tej pseudo sztuce i te oklaski na stojąco / chyba klakierzy!/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

miernik glupoty

-temu kto wytrwal do konca zalosnej hucpy na ktörä zlozyla sie dobra gra aktoröw oraz scenografia do przyjecia nalezy sie uznanie za wytrwalosc. Czas najwyzszy by w Teatrze Wybrzeze przestal straszyc dyrektor o braku poczucia i smaku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Damy i huzary

Wydawałoby sie się, że takiej klasyki nie można spieprzyc. Jednak panu Orzechowskiemu udało się znakomicie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam

Sądzę że młodszej generacji się spodoba ciekawe i nowatorskie spojrzenie na klasykę nic jej nie ujmując - owacje na stojąco
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Masakra, zmarnowane sobotnie popołudnie- a czasu mamy tak mało... Żenujące, hałaśliwe drgawki, nic wspólnego z Fredrą nie mające. Aktorstwo bardzo takie sobie: dobry w zasadzie Major i Ksiądz, reszta mocno średnia. Żenujące słownictwo, prymitywne "śmieszne" żarty, wszystkie kręcące się koło d..y, marna scenografia, kostiumy "po taniości" udające jakiś pomysł. Nędza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ogólnie niezbyt mi się podobał ten spektakl. Wizja rezysera , wizją reżysera... tez mi się nie za bardzo podobała... ale po co te wulgaryzmy...? niepotrzebne zupełnie... choć gra aktorska całkiem dobra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kolejne rozczarowanie......!!!

Naprawdę jest mi przykro że że moja opinia jest niepochlebna dla tego przedstawienia , które było nudne , to mało powiedziane . To było żenujące !! Współczuję tylko aktorom że muszą grać w tego typu nowatorskich przedstawieniach . Scenografia (a właściwie jej brak ) po najniższych kosztach . Ciągle sobie obiecuję że długo już nie odwiedzę tego Przybytku Kultury , kolejne przedstawienie tylko mnie utwierdza , że trzeba przystopować z wizytami w teatrze . Chciałabym tylko nadmienić ,że mamy świetny zespół aktorów , których bardzo cenię i lubię . No ale.......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Dzieła wszystkie Szekspira (w nieco skróconej wersji) (16 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dzieła wszystkie Szekspira (w nieco skróconej wersji) . Dzieła wszystkie...

Imię (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Imię . Imię Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patteliere Przekład:...

Tajemnica 16. piętra (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Tajemnica 16. piętra . Tajemnica 16. piętra, czyli najnowszy spektakl na...