Dziewczyny mam pytanie, moja córa to straszny żarłoczek:) ciągle wisiałaby na cycku, je i je a ja nie mogę nic zrobić. czy w międzyczasie między karmieniami mogę podać jej troszkę herbatki? czy jest za mała?
Najlepiej podaj wodę przegotowaną. Po herbatkach koperkowych/ułatwiających trawienie, mogą wystąpić bardzo luźne kupy, więc jak nie ma potrzeby to nie podawaj.
a moze tak jak moj synek w tym czasie, mala zrobila sobie z Ciebie smoczek? i wcale nie jest glodna tylko chce zaspokoic potrzebę ssania? u nas smoczek rozwiązał problem, dziś mały ma juz ponad 3 miesiące i smoczek zastąpił sam swoimi paluszkami
na herbatkach masz napisane od kiedy mozna dawac, sa herbatki od 1 tygodnia zycie. Ja podaje od czasu do czasu rumianek, jednak jak nie chcesz herbatek zawsze mozesz podac przegotowana wode
Ja na Twoim miejscu podawałabym wodę, lepsza od herbatek. Moja ma 8 miesięcy i sporadycznie daję jej herbatkę, dosłownie raz na tydzień i w sumie sama nie wiem po co jej ją daję ;) Woda zdrowsza :)
to podać jej wodę przegotowaną? ale w jakiej temperaturze ona ma być?
Mała nie za bardzo toleruje smoczek, ssie go raczej ze złości i jak płacze to wtedy ją nim uspokajamy, ale potem go wypluwa...swoją drogą jestem ciekawa czy Blanka w ogóle będzie chciała ssać z butelki..
Bez sensu w temp pokojowej. Mleko z cycka też jest cieplutkie. Ja Madzi podawałam herbatke cieplejszą, wtedy pije chętnie. To samo z wodą do kąpania - lubi ciepłą (nie gorącą, ale taką fajną cieplutką). Jak kąpałam ją w takiej zalecanej to sie darła, a wystarczyło ze dałam cieplejszą i cieszy się z kąpieli jak jakaś foczka :)))
ja podawlam herbatke do picia jak mala miala miesiac, i codziennie dostaje, teraz juz z niekapka, woda bez problemu tez pije, karmilam sztucznie od 5 tz, a i nic nie podgrzewam, ani herbatek, ani mleczka, obiadek raz zje cieply raz zimny....i wszystko, uzywam ostygnieta wode przegotowana
tak, ja karmie tylko cyckiem, teraz nic innego nawet nie daję. Madzia w ogóle nie lubi ani butelki ani smoczka, ale herbatke jej dawałam jak były te upały, wtedy troszke sobie popijała, teraz już w ogóle nie chce. Krzywi się jak jakaś mała cholera i na butelke i na smoczka ;)
ja herbatki nie podaję, jedynie wodę i to w temperaturze pokojowej-na dorosłych ciepła woda działa przeczyszczajaco to na maluchy może też.
proponowałabym podać smoczek jak dziecko jest w miarę spokojne, nie jak już głośno płacze:)