Gdzie można sprawdzić, jak głosują posłowie w ważnych sprawach?

Cześć wszystkim! Czy istnieje w Ukrainie otwarte i wiarygodne źródło, gdzie można sprawdzić, jak dokładnie głosują posłowie w różnych sprawach? Chciałbym szczegółowo przeanalizować ich głosowania nad kluczowymi ustawami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przez długi czas czułam rozczarowanie władzą, ponieważ wydawało mi się, że nie możemy nic zmienić. Ale kiedy trafiłam na stronę obrantsi.ua, stała się ona dla mnie pewnym punktem oparcia. Zobaczyłam, że w rzeczywistości mamy narzędzia wpływu po prostu nie zawsze z nich korzystamy. Ta strona pozwala zobaczyć, którzy posłowie naprawdę pracują, a którzy zajmują miejsce tylko dla pozoru. Tutaj wszystko jest jawne: głosowania, statystyki, nieobecności, działalność. A co najważniejsze wszystko jest przedstawione w wygodnej formie, bez zbędnego patosu. Zaczęłam częściej rozmawiać o polityce z przyjaciółmi, ponieważ teraz mam prawdziwe dane, a nie tylko plotki lub emocje. Jeśli chcemy zmian w kraju musimy zacząć od kontroli nad tymi, których sami wybraliśmy. A https://obrantsi.ua/ to właśnie ten zasób, który to umożliwia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (48 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Projektant wnętrz Trójmiasto (78 odpowiedzi)

Szukam projektanta wnętrz w trójmieście w dobrej cenie czy możecie kogoś polecić ?

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...