Habemus papam - mamy papieża

Temat dostępny też na forum: Filmy
Opinie do filmu: Habemus papam - mamy papieża.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

komedia o papieżu

piękny i śmieszny! Wspaniale się bawiłam oglądając go na festiwalu:) Polecam każdemu!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wbrew opisom i sugestiom dystrybutora...

...jak i reklamom przed innymi filmami, Habemus Papam nie jest komedią. To jeden z najsmutniejszych i najbardziej poruszających filmów o jednostce, która nie radzi sobie z presją otoczenia. To film o depresji i niezrozumieniu przez otoczenie.

Niemniej, co do tego nie ma żadnych wątpliwości, film jest bardzo dobry, poruszający, fajnie nakręcony i posiadający też lekkie, zabawne momenty. Niemniej główny wątek, konstrukcja głównego bohatera i 90% fabuły predystynuje ten film do gatunku "Dramat".

Polecam wszystkim ciekawym nietypowego portretu środowiska Watykanu. Warto, ale raczej nie będzie do śmiechu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koksu , zgadzam się z Tobą

Koksu ,
z przykrością i z przyjemnością zgadzam się z Tobą odnośnie Habemusa.
Z przykrością , gdyż ubiegłeś mnie w napisaniu killku zdań o tym filmie , i z przyjemnością , gdyż dokładnie mam takie same odczucia lub bardzo zbliżone .
Bardzo smutny wychodziłem z tego filmu , a jednocześnie z podziwem dla bohatera , że przyznał się przed światem do swojej słabości i był w stanie się wycofać . Uratował w jakimś sensie siebie , i w sumie Kościół również .
A tak w ogóle jest w filmie kilka słabości , np przesadnie wydłużona scena gry w siatkówkę , wbrew zapowiedziom niewiele szczegółów dotyczących samego konklawe , dosyć pobieżnie nakreślone postaci kardynałów . Fajny Jerzy Stuhr..
film do polecenia .
ps.
nigdy się nie przyzwyczaję do siorbania coli w kinie .
kto to wymyślił ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Smutna historia.

Przez cały film czekałem aż coś się stanie. Niestety historia okazała się prosta, smutna, dotycząca wielu i bez odpowiedzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

odpowiedz oczywiscie jest na koncu..taka jaka powinna byc:) Papiez zachowal sie odpowiedzialnie i uczciwie. Film wart obejrzenia, zastanawia i pokazuje, ze nawet takie osoby maja zwykle, ludzkie problemy i przezywaja te same dramaty i rozterki co szaraczki. Nie wiem tylko co za idiota zaczal to promowac jako komedie...To dramat.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez odpowiedzi.

Pytaniem podstawowym jest: jak właściwie wybrać i uniknąć błędu?, a nie czy na końcu swojej drogi do niego się przyznać ?, bo to jest oczywiste.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0