IX Gdański Festiwal Carillonowy

Temat dostępny też na forum: IX Gdański Festiwal Carillonowy
W tym roku już IX Festiwal Carillonowy odbędzie się w dniach 3 - 5 sierpnia 2007 roku. Wystąpią na nim znakomity holenderski carillonista młodego pokolenia, Jasper Stam oraz dwie polskie carillonistki - Katarzyna Piastowska i Monika Kaźmierczak. Młodzi artyści zagrają sześć koncertów. O godzinie 16.00 słuchać będzie można koncertów na carillonie Ratusza Głównego Miasta, o 18.00 na carillonie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koncerty z blachą

super byłam widziałam polecam wszystkim goraco na tym X Światowym najlepsze były koncerty z kwintetem dętym Hevelius Brass niezapomniane wrażenia

Bede

Uwielbiam, bede, czekalam na ten festiwal caly rok, nareszcie!!!

festiwal

świetny ,przemyślany w odpowiednim czasie .Promuje i wyróżnia Gdańsk .Miałam okazje w ubiegłym roku przysłuchiwac się próbie na wierzy kościoła św.Katarzyny naszych karilionistek /przed pożarem/,byłam zachwycona myslę ze dzisiaj też koncert bedzie udany

karilion

koncert o 16 w ratuszu Głównego Miasta -klapa ,zero słyszalnosci.zagłoszal komentator biegu św.Dominika.dobiero w okolocach bazyliki Mariackiej można było cos wyłapac. Szanowni organizatorzy porozumcie sie co do godzin imprez to chyba nic nie kosztuje!!!!!!!

Inne tematy z forum

Trójbój Kaszubski 2025 (3 odpowiedzi)

XIII Zawody w Zażywaniu Tabaki, Piciu Wódki i Piwa na Czas oraz koncerty na żywo i na martwo już...

Stop nienawiści wobec migrantów (12 odpowiedzi)

Przeraża nas fala nienawiści wobec migrantów i migrantek, zamieszkujących Polskę i szukających w...

Juwenalia Gdańskie 2025 (59 odpowiedzi)

Juwenalia Gdańskie 2025 powracają na Plac Zebrań Ludowych 16 i 17 maja! Przygotuj się na...