Re: Kapitał Społeczny Wsi Pomorskiej - Banino
~mieszkanka
(11 lat temu)
no to już jest gruba przesada, co się tak uwzięli na to Banino??
po co szukać problemów tam gdzie ich nie ma?? i wydawać europejskie pieniądze, czyli nasze, na bezsensowne opisy, które nie służą nikomu ani niczemu?
I ciągle nie rozumiem o co tym ludziom chodzi, żebyśmy my "nowi" chodzili ze "starymi" na piwo w niedzielę po kościele?? dajcie ludziom żyć jak im się podoba, jeżeli nie wadzą innym, czym różni się moje życie teraz, a kiedyś w Gdańsku?? tam też nie chodziłam z sąsiadką na piwo, ani nie plotkowałam na klatce schodowej, a przyjaciół miałam na drugim końcu Gdańska i w Gdyni, więc co to za różnica? przeprowadziłam się tutaj tylko dlatego, żeby mieć dom i ogród, ale na pewno nie zamierzałam zmieniać swojego życia na inne;
a co do tych śmieci, to pewnie jakby były kosze na śmieci, jak to jest w Trójmieście, to tak by nie było, ale jak gmina i sołectwo, ale też prywatni właściciele sklepów mają to gdzieś to jest jak jest, ja zabieram śmieci ze sobą i wyrzucam pod domem;
a z tą młodzieżą na przystanku to naprawdę jest żenujące... jak tak można, jakoś nie widziałam nigdy spotkań towarzyskich na przystanku
Podsumowując (do autorów opracowania i innych osób zajmujących się nie istniejącymi problemami) dajcie nam żyć normalnie, tu mieszkają tacy sami ludzie jak w Trójmieście i jak na małych wsiach, normalny przegląd Polski, którzy mają swoje własne sprawy, zainteresowania i problemy, a nie szukają dziury w całym tak jak wy...
4
0