Korek! Dla każdego już, zamknęli objazd

Mieszkańcy z ulicy młyńskie zrobili drogę jedno kierunkową!.. wszyscy od teraz stoimy w korku. W ramach protestu, proponuję przejazd specjalnie w odwrotnym kierunku niż jak było zawsze, czyli w stronę Gdyni.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Powoli, powoli... spokojnie, w która stronę jest kierunek, w stronę hipicznej czy w stronę chylońskiej? i ewentualnie od którego miejsca?
Mieszkańcy sami sobie tego nie mogą wstawić bo to nie ich droga. Trza w UG się dowiedzieć czy to prawda, czy też nie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest tam jedno kierunkowa w stronę chylonskiej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to podziękujmy tamtejszym mieszkańcom i władzom gminnym. Banda hipokrytów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Proszę bardzo :) :) :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

I bardzo dobrze że zamknęli
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ja tam i tak jeżdżę pod prąd. Ta droga nie należy do mieszkańców żeby sobie robili z niej jednokierunkową.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Powodzenia.
500 zl i 10 punktów karnych..
Jak nie ma na miejscu policji wystarczy wysłać do komendy zdjęcie przejezdzajacego w ten sposób pojazdu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Konfident...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Raczej konfidentka , nie pracująca , napływowa .... życzę aby też musiała stać teraz w korku. Tylko że konfidentka siedzi w domu w godzinach szczytu, niestety.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

A mieszkańcy na pewno pod prąd, święte krowy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chcesz - sprawdź. Wszyscy jeżdżą zgodnie ze znakiem i tak jak reszta też wczoraj stali w korku.
Proponuję zgłosić sie teraz do zarządu dróg niech rozwiążą problem korku tam gdzie jest jego źródło czyli na skrzyżowaniu. Niech to bedzie rozgalezienie, zjazdem czy chociażby światła.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z chęcią my to sprawdzimy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O w morde znaki sa legalne stoi tam teraz czesto policja szczegolnie wgodzinach szczytu maja niezle zniwa
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zamiast stac na mlynskiej powninni ruchem sterowac przy aiz. W tych samych godzinach i korka by nie bylo i mlynska moglaby byc dwukierunkowa. Ale panowie wola kase i wyniki robic....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może teraz ktoś zobaczy jak jest problem i na skrzyżowaniu cos zrobi. Światła, rozgalezienie..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak pójdzie S6 to zrobią

Wczoraj zaplacilem mandat i 8 punktow jeszcze moge stracic prawko na polnej drodze ,odpuszczam Mlynska i Hipiczna ,wywieszam biala flage
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak na pewno- "ktoś" się bardzo, bardzo tym przejmuje.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak pójdzie S6 to zrobią? -tak powinno być napisane ze znakiem zapytania, drogi ''anonimie'' bo tego nie wiesz tylko przypuszczasz.

A może wiem?

Jakbyś się trochę zainteresował,, toja" i był na spotkaniach dotyczących s6 to byś o takich rzeczach a nie siał ferment

~MK. byłem raz 13 lat temu i już powinniśmy jeździć po niej od 8 lat. Więc myślisz że to co mówią się sprawdza? Za stary jestem na bajery. A po za tym ,co ma wspólnego s6 do ronda w Koleczkowie ? Zobaczymy za trzy lata, kto miał racje i sieje ferment.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

proponuje dzwonic codziennie na policje zeby na skrzyzowaniu w koleczkowie kierowali ruchem tak po cztery godziny dziennie w najwiekszym natezeniu ruchu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to jest myśl. Będą mieli zajęcie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nastepni niech stana na Mlynskiej ,beda miec bardzo oplacalne zajecie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

I dobrze ze jeden kierunek zrobili przynajmniej nie robicie z polnej drogi autostrady i nie lecicie 100km h . stac wkorku jak inni i nie kombinujcie cfaniaczki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

No zawsze można jeździć z rana w drugą stronę. Może nie 100 , ale 90 na h .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Szanowni kierowcy, Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy jesteśmy zadowoleni z faktu zmiany organizacji ruchu. Pomysł zorganizowania drogi jednokierunkowej na naszej ulicy poddała jedna z mieszkanek i został on szybko wdrożony czym podkreśliliśmy naszą determinację i jedność. Muszę przyznać, że pomysł był przedni, nie zgadzam się bowiem na to że pod moimi oknami będzie objazd dla pół Koleczkowa. Czy my będziemy tam jeździć ? tak będziemy bo mamy do tego prawo, chociaż mam tak poukładane życie że w zasadzie nie muszę nigdzie z domu się ruszać, tak samo jak większość moich szanownych sąsiadów którzy uczestniczyli w realizacji projektu.
Jeżeli macie jakieś inne pomysły abym miał spokój pod domem który kupiłem i niedawno się do niego wprowadziłem to czekam na Wasze odpowiedzi, pomysły, wyrazy zachwytu…..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

Bujaj się, od dziś będziemy trąbić przed twoim domem, oczywiście ostrzegając innych przed niebezpieczeństwem. Nawet, jadąc tamtędy do pracy o 5 na ranem.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Może wystarczyło durne progi zwalniające.... skutecznie zwalniają, A nie zamykać wszystko
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Co myślicie że tylko wam jeżdżą samochody koło nosa? Trzeba było się budować na Syberii .
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Popieram kierowcę jeździć dla odmiany rano.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Teraz mozecie sobie potrabic haha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Prawo, to miał każdy tam jeździć , nie twoja prywatna to droga . Grupka zacietrzewinych ludków mogła pomyśleć o spowalniaczu .
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

lub kierowcy mogli jezdzic wolniej a nie jak bydlo wypuszczone z lasu , nie umiecie jezdzic - stojcie w korku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Proszę o zgłaszanie się chetnych do komitetu aby hippiczna była tylko jednokierunkowa. Tylko wyjazd.
I po tym do domów nie dojadą to zaczną myśleć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

He He powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Siedzący , pierdzący w domu ... hahaha.... :))

Szlag mnie trafia na co idą moje podatki ! Zakichana policja zamiast stanąć na skrzyżowaniu przy AiZ i pokierować ruchem aby rozładować korek który ciągnął się przez las do połowy zjazdu na Rumię, stoi i kasuje mandaty na polnej drodze przy starym młynie. Aby nie było jestem mieszkańcem Hipicznej i mnie nikt się o zgodę nie pytał czy zrobić drogę jednokierunkową. Większość ludzi którzy płakali u wójta nad wprowadzeniem zmiany ruchu mieszka od krótkiego czasu albo jeszcze nie zamieszkała bo są w trakcie budowy, a już wcale nie mogę zrozumieć czemu głos oddawali ludzie którzy mieszkają w początkowym odcinku ul. Młyńskiej i nawet nie dojeżdżają do wąwozu jadąc do domu.
Kiedy w końcu będzie rondo w Koleczkowie ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzwoń do gminy. trzeba ich nękać telefonami. Może jakaś pikieta. Co roku jest coraz gorzej. Nie mogę tego zrozumieć, tam gdzie rondo potrzebne to go nie ma.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem za. Blokada dw218 w godzinach szczytu!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za 2 lata wybudują S6 i tym pędzącym na Kaszuby (obecnie przez Koleczkowo-Przodkowo) nie będzie się opłacało jechać przez las.
Wpadną na węzęł Karwiny - zjadą w węźle Koleczkowo-ale od strony Kielna i pojadą dalej (chyba że już od żukowa będzie też wybudowane - więc tym bardziej nie będa tu jechać). Wytrzymaj 2 lata - czyli dwa sezony - bo problem jest największy latem ( zwłaszcza w piątki)
Dodatkowo Rumia w piatek stała - więc tu ludzie odbijali na Wejherowo i nad morze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie pisz bzdur. Jak nie znasz tematu. A że S6 odciąży korek to bzdura, Będzie jeszcze gorzej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korek zniknie po otwarciu w 2021 S6 - i wówczas tu wróc i przeproś za chamstwo

Jakie chamstwo? Wyluzuj. Wrócę masz to u mnie i wtedy dopiero poczujesz chamstwo. I jeszcze jedno czemu, wyzywasz ludzi z ul. Młyńskiej od ''wiejskich głupków'' ?

Nic takiego nie napisałem - mylisz użytkowników

Nie możliwe, wszystko widać jak na dłoni. P.S. Ja się nie mylę. Urywam temat.

Szanowni dyskutanci,
Być może warto byłoby mieć świadomość, że budowa części dróg (tej wyłożonej płytami), o których mowa, została sfinansowana z prywatnych pieniędzy mieszkańców tej części Koleczkowa. Jako jeden z nich nie sądzę, by wykładając te pieniądze z własnych kieszeni (podatki nie mają z tym nic wspólnego) kierowali się chęcią budowy obwodnicy Koleczkowa czy też alternatywy dla korka przed skrzyżowaniem. Jeszcze cztery lata temu, gdy płyt nie było, mało kto miał ochotę skorzystać z objazdu. Zatem może Ci z Państwa, którzy zarzucają nam hipokryzję, egoizm itd. zechcą dołożyć się do zrzutki (kwota do sprawdzenia w UG). Wówczas pretensje będą cokolwiek bardziej uzasadnione.
Pozdrawiam
Koleczkowianin
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie pierdziel głupot. Co mają powiedzieć mieszkańcy Jeziornej, Majora Bojana, czy innych ulic? Nie po to się zrzucali? Zrzucaliście się dla swojego komfortu, a nie dla mojego. A jeździłem tamtędy i przed płatami i w d...e mam te płyty. Droga będzie dwukierunkowa prędzej czy później i nic nie poradzisz. Prawda taka że przehandlowaliście to przed wyborami, małostkowi mieszkańcy młyńsko -hippicznej.

To ja może szlaban postawię przy drodze na której ja wykładałem pieniądze na płyty i będę zbierać opłatę od przejezdnych.

Jak Twoja prywatna to proszę bardzo - zachęcam, jak gminna to możesz jedynie klocka postawić!

To była ironia kolego jak nie zrozumiałeś xd

Karma wraca Analku

Re: Korek! Dla każdego już, zamknęli objazd

Oj wojtuś wczoraj pod prąd jechał nie ładnie

Wojtek , a taki sympatyczny.. no pacz...

Co się czepiacie ? Skoro wolno Piotrowi to i ja mogę.

Dlaczego patrzysz na innych ??? to nie jest wytlumaczenie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wojtuś ma czerwonego merca w lizingu to może więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już niedługo droga będzie otwarta z powrotem, geodeci już wytyczyli poszerzenie wąwozu i kwestia tygodni jak wjedzie sprzęt i będą poszerzać. W gminie mówią ze do końca roku będą płyty na całości położone i będzie objazd który odciąży ruch na skrzyżowaniu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobra wiadomość !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

to odrazu progi zwalniajace tam zamontujcie bo rekordy predkosci beda tam lecialy , bambry dorwa sie do objazdu jak do autostrady , zanim byl zakaz to po tamtejszych dziurach nie ktorzy ponad 80km/h po tych dziurach jezdzili.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktos był na zebraniu wiejskim? - czy podano jakies konkrety odnośnie nowej drogi i nowego ronda?
Widzę, że geodeci nabili już paliki w miejscu odbicia od obecnej drogi (na wysokosci tego zjazdu na kurniki z drewnem opałowym)

Mam nadzieje, że przy okazji poszerzania nie zniszczą tej zabytkowej spiżarni z XIXw?:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chodziło mi o znaki geodezyjne na Chylońskiej - i budowę nowego odcinka przez łąkę do kapliczki na Kielno.
Wytyczenie juz jest zrobione

wczoraj kolo kapliczki jezdzili pomiary drogowe i cos sprawdzali.

Inne tematy z forum

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (116 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Nielegalne przetwórstwo odpadow (3 odpowiedzi)

Jak to możliwe że na przeciwko orlenu przy samej obwodnicy prowadzone jest przetwórstwo odpadów...

Nowy Mechanik (38 odpowiedzi)

Co sądzicie o nowym mechaniku w Koleczkowie przy skrzyżowaniu na Chylonie?? Warto oddać samochód...