Kosze na psie odchody

W ostatnim czasie na forum wylewa się fala hejtu na właścicieli psów, którzy po nich nie sprzątają. A ja się pytam, gdzie są specjalne kosze na psie odchody?. Trzeba zacząć od tego. Zgłaszajcie problem do zarządców budynków niech zakupią takie kosze. Nie wolno wrzucać odchodów do zwykłych śmietników!. W plastikowych workach będą rozkładać się setki lat, to BOMBA EKOLOGICZNA!. W Szadłukach trafią do nieodpowiedniej sortowni ( tylko współczuć ludziom tam pracującym). W naturalnym środowisku kupka rozkłada się bardzo szybko, użyźniając przy tym glebę, a i stanowi cenne źródło pożywienia dla okolicznych robaczków, a te wykonując drenaż gleby, również w dużej mierze poprawiają jej wartość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma potrzeby wystawiania specjalnych pojemnikow na psie odchody. Pytałam w Straży miejskiej jak to wygląda od strony prawnej, zostałam poinformowana że woreczki można wyrzucac do zwykłych miejskich śmietników!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Kosze na psie odchody

Dla mnie wyrzucaj do zwyklego kosza. A jak chcesz specjalne kosze na odchody to se kup za swoje i innych wlasciecieli psow bo z pieniedzy wspolnot pieniadze sa takze od ludzi ktorych psow nie posiadaja i nie ma zadnego powodu zeby ponosili oni koszty za wasze fanaberie. Cwaniaczkow jak widac nie brakuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

za pieniądze wspólnot są także place zabaw, na które płaca również ludzie nie posiadający dzieci. O ja, i co teraz?Co za cwaniactwo, prawda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie. sami powinni sobie postawić place zabaw i tym którzy nie są placami zainteresowani zapłacić dzierżawę za teren który te place zajmują bo jest wspólny. To samo dotyczy psich kup.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tych zwykłych śmietników jest niewiele na osiedlu, jak wszyscy zaczną tam pchać psie kupy to może się wydarzyć nieprzyjemny wypadek. Załóżmy że dziecko wyrzuci papierek od lizaka i niefortunnie się ubabrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na wsiach wszyscy w kupie umorusani i jakos zyja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozumiem że lepiej jest włożyć rękę w pampersa z kupą które masowo są wrzucane do osiedlowych śmietnikow. Pampers z kupą rozkłada się w minutę i Panowie na wysypisku nie mają z nimi problemów;)

Moze jak przestaniesz grzebac po smietnikach to nie bedziesz miec rak w kupie. Zacznij zwyczajnie wyrzucac smieci a nie interesowac sie tym co kto inny wyrzucil.

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (28 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Osiedle Azaliowa - opinie i oceny (7 odpowiedzi)

Osiedla Azaliowa powstaje w odległości 300 m od ulicy Kartuskiej. Jest stąd blisko do...