Ks.Bogdan na Kolędzie

nie wiem jak większość osób ale u mnie z kolędą był Ks.Bogdan.Nie pytał nas o wiele , tylko raz spytał jak się na życie wiedzie . Zaprosił na rekolekcje wielkopostne , pożartował . To lepiej niż taki Ks . Lech , który przychodzi tylko po to żeby się na pić , wtrącać się w czyjeś życie prywatne idiotycznymi pytaniami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Ks.Bogdan na Kolędzie

zotaw ksiedza lecha w spokoju ciagle wam cos nie pasuje nie powie nic zle powie cos tez zle dajcie sobie ludzie luz po co te oskarzenia taki juz jest i juz go nic nie zmieni
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ks.Lech nigdy sie nie zmieni . To musiał się stać cud
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytania prywatne- to prawda i więcej nie zapraszam
Pytania przykre i nachalne.

o czym ty kobieto mówisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego mam go zostawić w spokoju skoro on nie potrafi nabożnie odprawić mszy świetej a to co wyprawia podczas przeistoczenia jest skandalem i tyle, Ludzie głosuja nogami. Minął prawie rok jak odszedł ks. Jarosław i co scholi nie ma ministranci się sypią. kilku cwaniaków z prezesem obsadziło chodzenie po koledzie a młodych wykolegowali. O paleniu papierosów w trakcie mszy przez starszych ministrantów to już mi sie komentować nie chcę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy chodzenie do kościoła stało się przymusem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

owszem, jest przymusem wiary i sumienia dla osoby wierzącej...a kapłan, który odstręcza od siebie i kościoła- sieje zgorszenie. Nie taka jest rola kapłana, ma być pasterzem, nauczycielem, autorytetem...zasłanianie się ludzką słabością nie jest na miejscu, z ludzi co prawda wybrany ma obowiązek całe życie pracować nad swoim charakterem i przywarami, a nie powiedzieć- taki już jestem i musicie mnie takiego akceptować...
bardzo źle, że coraz więcej parafian woli jechać do sąsiednich parafii...choć mają własny, całkiem ładny kościółek parafialny, ale to nie ich fanaberie, tylko poszukiwanie normalności.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja naiwnie myślałem, że 10 przykazań jest 'przymusem', a nie oglądanie gęby nielubianego księdza.
To jest jakaś forma masochizmu lub pokuty, że nie podoba mi się, jest źle, ale i tak chodzę, bo 'muszę'?
A tak na marginesie ... Kapłan "pasterzem, nauczycielem, autorytetem"? To już ludzie zatracili zdolność samodzielnego myślenia, decydowania o własnym sumieniu i o tym co jest dobre, a co złe? Ja rozumiem, że tak mogło być w XIX wieku, gdy mało kto kończył 4 klasy szkoły powszechnej i przez całe życie nie wystawił nosa poza swoją wieś, ale od tego czasu chyba nieco się zmieniło?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

odpalcie se radio maryja na niedzielną mszę jak wam sie mordy tego ksiedza nie chce ogladac i tyle w tym temacie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pogratulować qltury...tyle w tym temacie;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wy wszyscy naprawdę jesteście tacy pobożni.?
Oczywiście, że nie i nigdy nie będziecie, człowiek od urodzenia jest grzesznikiem.
Więc jak Wam się nie podoba kościół i księża to postawcie sobie w domu ołtarzyk i przy nim się módlcie.
Co z tego, że w kościele ręce składacie, do komunii co niedziela idziecie, jak wychodząc z kościoła zaczynacie obgadywać, wyśmiewać itd.
Może warto się w końcu zastanowić nad poczuciem grzechu i jego istotą.
Jeżeli księża się nie podobają to są sąsiednie kościoły, do przyjęcia kolędy nikt nie zmusza.
Ja jeżdżę do sąsiedniej parafii i jakoś nie narzekam, a Wy to co.???? Tylko narzekacie, krytykujecie, ale przecież jesteście tacy POBOŻNI.....
Brak słów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A Ty Baniak piszac te slowa kierujesz sie oczywiscie chrzescijanskim milosierdziem i lagodnoscia ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie, tylko dziwi mnie wasze podejście do sprawy ręce składacie a wychodząc z kościoła macie obgadane pół parafii.
Nie kieruję się żadnym miłosierdziem, idę do kościoła kiedy czuję taką potrzebę, a ten co stoi na uboczu widzi znacznie więcej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.youtube.com/watch?v=Z6AGN4SGmgg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

siostro/bracie za dużo w Tobie jadu......., zostałaś/zostałeś opętany przez ciemne moce.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ok ojcze natanku :))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ten oto Ojciec Was wyleczy z jadu nienawiści do bliźniego swego ,.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ks.Bogdana już w Baninie nie ma więc już przestańcie plotkować
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie. ,,parafianin'' ma rację. Księdza nie ma ale obgadywanie wciąż trwa.
I tak właśnie czynią Ci ,,najbardziej pobożni''.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

to idź durniu do niego i mu powiedz o tym a nie piszesz jakieś bzdury
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kogo masz na myśli pisząc ,,durniu''???
Nie powiem, określenie może być trafne

Czyżby ksiądz wciąż chodził z KOLĘDĄ !!!!!!!!!!!

niestety, KOLĘDA chodzi do księdza
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie-tak już jest obsmarować kogoś na forum to nie sztuka, ale powiedzieć prosto w oczy to już sztuka

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...