Kubły na śmieci

Czy już można wyrzucać śmieci na drogę z powodu braku kubłów czy jeszcze nie ?
Czemu firmy nie dostarczyły kubłów 2 tygodnie przez 1 lipca ? Jak rozumem u mnie wdomu przynajmniej wyrzuca się śmieci z przeszłości a nie z przyszłości a tu ktoś myśleć nie umiał
Może warto zmienić bezradnych i tę gmine ? Zmienmy ją razem referendum !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Kubły na śmieci

z tego co czytalam na zukowo .pl musisz podpisac umowe z firma wywozowa na kubly podobno jest kolejka i tak szybko kubla nie dostaniesz w sklepach podobno tez cienko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakaś niepotrzebna panika z tymi kubłami! Ja zadzwoniłam do braci Strach w piątek, a w poniedziałek przywieźli mi kubły. Wielki mi problem!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

dzwoniłam do gminy i tam powiedziano,że kubły to mamy sobie sami zakupić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

będę pisać skargę do gminy bo oni tam zapisów przetargu nawet nie czytali. To firma która wygrała przetarg ma nam dostarczyć worki/kubły. Owszem my mamy je zamówić bo nie wiedzą do kogo przywieść a do kogo nie. Jednak my nie mamy umowy z firmą wywozową tylko gmina , oni robili przetarg i robili w nim odpowiednie zapisy to niech teraz pilnują żeby tamci się wywiązali z umowy. Dzisiaj piszę meila ze skargą.....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można i tak jak wskazują na facebooku Gminy Żukowo
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=488723007872222&id=117915884952938
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy Wam też zginęły dziś śmieci?

Podobno burmistrz po nie przyjechał ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ludzie nie wyrzucajcie swoich smieci tam gdzie byly kubly do segregacji ,nikt ich nie zabierze ,kto to posprzata
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Burmistrz posprząta tak samo jak posprzątał pod swoim urzędem jak ludzie przyjechali i wysypali
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy wiecie jak dalej załatwić pojemniki ? i czy mogę zmienić deklaracje z segregowanych smieci na nie segregowane?

dekalracje możesz zmienić kiedy tylko zechcesz na niesegregowane, jak jednak potem tez będziesz chciał segregowac, to znowu sobie zmienisz. podobno duże kolejki w gminie, bo przez ten bałagan dużo osob wlasnie zmienia.
wczoraj doszly mnie sluchy, ze od braci strach nie ma poki co na dzierzawe kosza, bo sa kolejki i nie mogą podolac.
i powiedzieli nawet, ze to jest obowiązek wlasciciela domu żeby kosz zapewnić.
A dodzwonić się do nich ciężko.
ja poki co zmienie na niesegregowane, zakupie sobie jeden kosz. i jak się wszystko unormuje, to najwyżej przepisze się na segregacje.
ze starymi smieciami nie chce w d omu mieszkac:?

nie mogą podołać ? na zebraniu w Rębiechowie mieli 2 samochody pełne koszy 120 i 240 litrowych, jak ktoś chciał, to podpisywał umowę na dzierżawę i od razu zabierał kosz do domu. a tak to niby na bieżąco dowożą, jak ktoś tam zamówi mailowo czy tez telefonicznie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a kiedy było zebranie w rebiechowie?? w baninie dopiero taki spotkanie ma być, ale nie sadze, ze przyjadą z koszami.
ze nie mogą podolac, tak powiedział jakiś kierowca z tej firmy sąsiadowi i dodał, ze obowiązkiem wlasciciela domu jest zapewnić kosze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mają kosze, wczoraj mi przywieźli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

3 lipca bylo to zebranie

ile trzeba mieć tych pojemników i niby czemu my mamy sobie załatwiać i jeszcze za te kubły płacic?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

naucz się czytać, to będziesz wiedziała ile trzeba kubłów sobie kupić, i kiedy za nie trzeba płacić, a kiedy nie.

czytać umiem mądralo, ulżyło ci jak tutaj swoje frustracje wylałeś?
Przy segregacji nie jest to takie oczywiste.Już się dowiedziałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

uwierz mi jest to oczywiste, tylko trzeba czytać ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najbardziej wkurza mnie,że wogóle muszę o tych śmieciach mysleć. Już nie mówię o złotych radach od gminy czy kogokolwiek gdzie to ja powinnam zadzwonić i poprosić co by mi firma, która zarabia na tych moich śmieciach, z łaską wielką przywiozłą kubeł..... albo na zebranie mam przyjść co by sobie to wszystko zamówić. Wyobraźcie sobie że w gminie Biesiekierz w woj Zachodniopomorskim mój tato odtrzymał tygodnie temu worki z opisem co do którego wolno wrzucać a czego nie i kubeł też dostał i nikogo o nic nie musiał prosić - kubły stare zniknęły - nowe sie pojawiły . Pstryk i jest!
I tak można ! Naprawdę! I teraz z zapałem segreguje :) Tym czasem w naszym pięknym Baninie w kolejce w sklepie słychać, jak jedna Pani drugiuej radzi co by te wszystkie śmieci z garażu do lasu wywieźć.... nie mówiąc kłębach smrodliwego dymu z kominów w czasie upałów......

To tyle z nadzieją ,że przestaniemy pozwalać traktować się stado owieczek, które wszystko sobie same zorganizują, przeczytają, podpiszą i przywiozą..... Ludzie szanujmy swój czas! Organizoawać to wszystko powinna firma wyworząca śmieci a wymagac powinna gmina i ja osobiście gminę za ten bałagan niniejszym rozliczam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybory samorządowe już niedługo. Pamiętajcie o tych, którzy traktują nas w ten sposób.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

W/g polityki Gminy sami sobie powinniśmy załatwić kubły, sami zorganizować płyty jambo na utwardzenie gliniastych dróg, i najlepiej żebyśmy o szkołę się nie dopytywali bo to wielka przykrość dla Burmistrza.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobra , jak juz wszyscy wiemy mozna dzierzawic kubly na smieci itp...a kiedy i na jaki numer konta mozna oplacac wywoz smieci? bo ja juz sama sie pogubilam...

a jak się za chwilę zmieni firma, bo skończy się umowa lub pojawią się inne okoliczności, które spowodują zerwanie umowy, to znowu zabiorą nam kubły i znowu trzeba będzie czekać na nowe i tak co roku?
nie wiem na jak długo jest podpisana umowa na wywóz śmieci

~qwerty

Rodzi się pytanie - po co nam taka gmina i jej władze? Banino już kiedyś było samodzielną gminą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Xolo na burmistrza! ;)
kooochani, luz! moje śmieci wszystkie zabrane!, i te z kubła i te pod kubłem...wszyscy się uczymy, ustawa napisana do d...ale to nie gminy wina tylko tych darmozjadów na górze! gmina bez winy nie jest, bo ceny kiepskie wynegocjowała, i jeszcze ta opłata za dzierżawę kubła...TO mnie właśnie zniechęciło do segregacji! teraz płacę za jeden kubeł i mam to gdzieś! zmienię na segregowane, jak gmina zmądrzeje i zafunduje mi te 5 kubłów!

A czy ktoś wie gdzie można kupić worki na śmieci segregowane? Bo u kierowcy nie dam rady.

Inne tematy z forum

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....