Kupię detektor tętna płodu!!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Hej!Chciałabym kupić ten sprzęcik i nie musi byc nowy,nawet lepiej jak juz jest przez kogoś sprawdzony:)

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupię detektor tętna płodu!!

Ja będę miała na sprzedanie ale dopiero na początku grudnia bo jeszcze słucham mojego Malucha w brzuszku :) Ale ja dopiero zaczęłam słuchać od 6-7 miesiąca bo wcześniej się stresowałam jak nie mogłam odnaleźć serduszka.

Chciałabym kupić już teraz:)
Jeżeli nie kupię nigdzie to się zgłoszę:)
dzięki

Spróbuj na allegro, ja właśnie tam kupowałam nowy z gwarancją.
pozdrawiam i powodzenia :)

ewel jak juz tak bardzo chcesz ten detektor, to pamietaj, ze eminutyje on ultradźwieki tej samej czestotliwosci co usg ok. 2 mega herzow. Nie jest to szkodliwe ale jest nieprzyjemne dla dziecka i zaleca sie jego stosowanie max 2 razy w tygodniu przez 7-10 min. Zatem pamietaj, ze najwazniejsze jest jego samopoczucie :) jak zaczniesz czuc ruchy dziecka to bedziesz mniej panikowac niz teraz :)

Nie chciałabym zaszkodzić mojemu dziecku i będę rozważnie tego używać:)Nie wiem może nie zda to egzaminu ale jednak chcę się przekonać.
Wiem,że na allegro są dostępne ale myślałam że może ktoś chce za niezbyt duże pieniądze odsprzedać:)

:( Nikt nie chce sprzedać?

ja mam taki detektorek.

podobny do tego.

http://allegro.pl/item784806880_detektor_tetna_plodu_angelsounds_jpd_100s.html

sprzedam za 40zł

zeby posluchac serduszka trzeba miec idealna cisze i mocno sie wsluchac.:)

jesli bedziesz zainteresowana to napisz: maja571@wp.pl

Napisałam:)))

Kobiety kochane nadal trwam w poszukiwaniach:)))

Czekam na kolejne propozycj:)

stuk puk....

no to chyba musze kupić na allegro:(

ewel sorki ale czytałam że masz czesto USG -to juz i tak duzo
ja bym odpusciła detektor
zaraz zaczniesz czuc ruchy i bedziesz spokojniejsza

Ja wie co przezywasz tez miałam ciaze zagrozona ale nie kupiłam detektora-bo to stres dla malenstwa

Może i masz rację:)
Ja jednak myślę,że większy stres moje dziecko ma poprzez mój niepokój,kiedy to nie wiem czy ono jeszcze żyje.
A usg tylko przez pierwszy trymestr mam tak często,teraz zapewne się to zmieni:(

Nie wiem już co jest lepsze:((((

ewel a w którym tygodniu jesteś ??
Czy jest sens kupowania, bo pewnie lada moment poczujesz ruchy.
Ja też się "filowałam" ale od czasu kiedy czuję ruchy jestem spokojniejsza. Mała poćwiczy troszkę fitness, a ja uspakajam się, bo wiem, że tam w środku jest ok :)

USG i tak możesz mieć co 4 tygodnie. Mówię Ci, że będziesz się jeszcze bardziej stresować jak nie będziesz mogła odpowiednio nacelować na maluszka i będziesz miałą problemy ze złapaniem jego serduszka, albo przez przypadek złapiesz swoje tętno. Jak poczytasz na innych forach to dziewczyny piszą, że dopiero te bardzo drogie aparaty umożliwiają efektywne znalezienie tętna, a w tych przeciętnych wystarczy że ci się dziecko odwróci pupką i będziesz miała stres. Poza tym po co je stresować? Lepiej weź głęboki oddech i zacznij myśleć pozytywnie. A co będzie jak maluszek się urodzi? Co chwilę w nocy będziesz do niego podchodzić i sprawdzać czy oddycha? Nikt nie mówił, że ciąża i macierzyństwo to łatwa rzecz i my też musimy się czegoś nauczyć, doskonalić się, także swój charakter i nerwy :)

Jestem w 14tc:)

Wiem kobiety,że macie rację!!
Pomyślę jeszcze nad tym.Chwilami myślę racjonalnie,szkoda że tylko chwilami:)Zazwyczaj popadam w panikę!
Czy to prawda że chudsze kobiety szybciej czują ruchy???
Chuda jestem to może faktycznie lada moment coś poczuję:)

ewel, jesli czujesz niepokoj, to nie zastanawiaj sie tylko jedz na izbe przyjec. ja jezdzilam chyba 10 razy w ciazy i zawsze bylam przyjeta i "osluchana" co mnie uspokajalo

ewel ja też jestem chuda a 1wsze bardzo delikatne ruchy poczułam w 18 tygodniu. nie neguję tego że można i w 14 ale to się chyba za często nie zdarza więc nie wpadaj w panikę jeśli ich nie wyczujesz! wczoraj pytałam lekarki bo mój mały rusza się tak nieregularnie, to mi powiedziała że on jest jeszcze mały ma tam sporo miejsca i żeby go naprawdę poczuć to musi się odpowiednio ustawić. a to wcale się nie musi zdarzać codziennie. głowa do góry kochana! jest przecież wszystko dobrze:)

Może jest w tym trochę prawdy... ja słyszałam, że ruchy zaczyna się czuć kiedy ściana macicy przylega już bezpośrednio do ścian brzucha. No i może rzeczywiście, jeśli ktoś ma mało tkanki tłuszczowej na brzuszku, to szybciej wyczuje te falowania...

u mnie jest śmiesznie bo na początku moja mama przykładała mi rękę do brzucha i czuła "pływanie rybki" a ja kompletnie tego nie czułam, musiał mnie szturchnąć konkretniej żebym wiedziała że to on;)

ewel, żeby Cię pocieszyć to ja też po około 2 tygodnioach od USG też chciałabym się już upewniać, czy z Maluszkiem wszystko ok. Także chyba przyszłe mamy tak po prostu mają, że chciałyby mieć cały czas dowody na to, że ich maluszki mają sie dobrze :) Najlepsze byłoby przenośne usg domowe :D Eh, ja odliczam dni do 6 listopada, to równo 21 dni...