Laboratorium Siebie - przywitanie z ciemnymi stronami duszy - spotkanie z Markiem Ryćko

Temat dostępny też na forum: Społeczność
Laboratorium Siebie - przywitanie z ciemnymi stronami duszy - spotkanie z Markiem Ryćko
Czy jakaś strona, jakiś aspekt mnie naprawdę może być „ciemny”? Jeśli to jest coś, co mam w sobie, to dlaczego mam coś „ciemnego”? Czy to bezużyteczny element, który jedynie należy zwalczyć? A może poza tymi stronami, które uważam za negatywne, ale wiem, że są, istnieją również obszary mnie tak mroczne, że nie zdaję sobie sprawy z ich istnienia?

Jeśli masz chęć być całością z wszystkimi odcieniami siebie, to zapraszam do pierwszego etapu zwiedzania ciemności.

O warsztatach i metodzie pracy:
Warsztaty Laboratorium Siebie pozwalają doświadczyć rozmaitych aspektów tego, co nazywamy Umysłem albo Sobą – zarówno tych stanów, obszarów, które są nam dobrze znane z codziennego życia, jak też tych, których być może nigdy jeszcze nie doświadczyliśmy.

Uczestniczenie w warsztacie nie wymaga żadnego wcześniejszego przygotowania ani w zakresie psychologicznym czy jakiejkolwiek pracy ze sobą, ani w zakresie żadnych form medytacji czy praktyki duchowej. Bardzo potrzebna i pożyteczna jest chęć zrozumienia istoty swojego życia.

Podczas warsztatu stosuję unikalną metodę pracy
z umysłem-świadomością polegającą na przełączaniu stanów umysłu i docieraniu do obszarów siebie, które być może były do tej pory niedostępne. Metoda jest zainspirowana techniką Big Mind odkrytą w 1999 roku przez mistrza zen Genpo Roshiego.

Doświadczenie nieznanych dotychczas stanów, aspektów umysłu, wyzwala całkowicie nową perspektywę patrzenia na życie, ludzi, świat, wszelkie zjawiska, umożliwia dostęp do nowych własnych zasobów i mocy, pozwala doświadczyć swojej wolności.

Na zajęciach możemy zgłębiać między innymi następujące zagadnienia:
· Czy na pewno wiem, kim jest ten ktoś, o kim mówię „ja''?
· Jak daleka jest droga do szczęścia?
· Jaki wpływ na zdrowie i samopoczucie ma wybór używanych w życiu słów i pojęć?
· Jak mogę dokonywać korzystnych dla siebie wyborów w życiu?
· Czy na pewno jedyną drogą dotarcia do pewnych obszarów świata jest w nie wierzyć lub nie wierzyć?
· Czy mogę zrobić herbatę nie myśląc?

Prowadzący o sobie:
Marek Ryćko: „Zajmuję się badaniami nad umysłem i świadomością, wpływem przyjmowanych modeli rzeczywistości na zdrowie, samopoczucie i inne aspekty życia.
Prowadzę zajęcia indywidualne i grupowe związane z pracą z umysłem od początku 2007 roku.
Prowadząc warsztaty Laboratorium Siebie wykorzystuję swoje doświadczenie z 26-letniej tradycyjnej praktyki zen, praktyki ćwiczeń umysłu Big Mind oraz innych dziedzin, w tym własnych badań i praktyki w dziedzinie zdrowia i uzdrawiania. Mam 14-letnie doświadczenie w uzdrawianiu, między innymi metodą reiki.
Z zawodu jestem informatykiem i matematykiem. Od 20 lat prowadzę własne wydawnictwo książkowe.”

Zapraszamy na warsztat:
16 czerwca 2012r.
od godziny 10:30 (rozpoczęcie warsztatu o godz. 11:00)
czas trwania warsztatu: 6 godzin

Adres:
GWP Uzdrowisko
Sopot, ul. Bema 4

Zapisy i informacje:
– ZAPISY PRZYJMUJEMY DO 7 CZERWCA
– drogą mailową: medytujemy@gmail.com
– na stronie: projektmedytacja.org
– oraz na facebook'u: www.facebook.com/pages/Laboratorium-Siebie/278387678879626

Przewidujemy parę przerw na kawę/herbatę oraz jedną obiadową (jedzenie każdy z uczestników organizuje we własnym zakresie).

Sugerowana kwota zapłaty za udział w warsztacie: 70 zł

Liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy mogę zrobić herbatę nie myśląc?

Wygląda jak jedna z tych osób, które czasami są pokazywane w programach typu Dzień z Po*ebem - osób, które twierdzą, że od dwudziestu lat odżywiają się tylko żwirem i moczem oraz potrafią wyleczyć guza mózgu przykładając ci zapałkę do potylicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Czy mogę zrobić herbatę nie myśląc?

"oraz potrafią wyleczyć guza mózgu przykładając ci zapałkę do potylicy."

Ale tylko wtedy gdy przekażesz im cały swój majątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1