Listy do M.

Temat dostępny też na forum: Listy do M.
Opinie do filmu: Listy do M..

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelacja!

polecam
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

LISTY DO M.

SUPER, SUPER,
POLECAM
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

GE-NIA-LNE

film fantastyczny, dawno się tak nie uśmiałam i wzruszyłam jednocześnie. jestem naprawdę zbudowana, bo wydawałoby się, że kiedy gatunkiem jest "polska komedia romantyczna" to idziemy na szmirę. nic z tych rzeczy! polecam, sam obejrzę pewnie jeszcze z pięć razy ;)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

LISTY DO M.

GORĄCO POLECAM TEN FILM. OGLĄDAŁEM GO WCZORAJ I ODZYSKAŁEM WIARĘ W POLSKIE KINO. MUSZĘ PRZYZNAĆ , ŻE SZEDŁEM Z BARDZO SCEPTYCZNYM NASTAWIENIEM , PONIEWAŻ POLSKIE KOMEDIE OSTATNICH MIESIĘCY MOCNO MNIE ROZCZAROWAŁY. TEN FILM JEST ZUPEŁNIE INNY. MOŻNA SIĘ I POŚMIAĆ I URONIĆ ŁEZKĘ. SUPER FILMIK.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jestem naprawdę miło zaskoczona wczorajszą premierą filmu "Listy do M" bo po ostatnich polskich filmach już traciłam nadzieję że kino polskie jeszcze coś sensownego wypuści. Warto obejrzeć. Gorąco polecam!!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

świetny

FILM Z GATUNKU LEKKI ŁATWY I PRZYJEMNY MIŁO SIĘ OGLĄDA MOŻNA SIĘ UŚMIAĆ ALE I WZRUSZYĆ ŚWIETNA OBSADA, A KAROLAK BOSKI :) POLECAM ŚWIETNY SZCZEGÓLNIE W OKRESIE PRZEDŚWIĄTECZNYM
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

polecam

naprawde fajny film, smieszny, wzruszajacy...akcja szybko sie toczy, nie ma chwili nudy, 2 godz bardzo szybko mijaja

WARTO!!!!KAWAŁ DOBREGO POLSKIEGO KINA!!!

POLECAM, LEKKI, ŚMIESZNY I WZRUSZAJĄCY. kILKA CIEKAWYCH WĄTKÓW OBRAZUJĄCYCH SPOŁECZEŃSTWO POLSKICH 30-40LATKÓW. KILKA MĄDROŚCI MOŻNA WYNIEŚĆ. POLECAM, ANI CHWILI NUDY.

wreszcie dobry polski film !!!!!

warto się wybrać na ten film do kina jak sie chce spędzić miły ,romantyczny wieczór....polecam !!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

SUPER !!!!!!

Najlepszy polski film ostatnich lat !!!!!!!!
Wzruszający, śmieszny, mądry, POLECAM !!!!!!!!

polecam

wreszcie film na który warto się wybrać

REWELACJA!

szczerze już dawno przestałam byc fanka polskich komedii romantycznych i bylam zaskoczona , że wybieram się na tą. paradoksalnie NIE PAMIETAM KIEDY OSTATNIO FILM WYWOŁAŁ WE MNIE TYLE POZYTYWNYCH UCZUĆ. rewelacja! moge powiedziec, ze to moj ulubiony :) zdecydowanie polecam każdemu!

Super !!

To najlepsza polska komedia ! Zdecydowanie polecam ten film . ! Śmieszny , wzruszający . :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

BOSKI

film świetny. Nie pamiętam kiedy ostatni raz uśmiałam się tak na polskim filmie. Nie przepadam za polskim kinem ale ten film po prostu był rewelacyjny. W skali od 1 do 10 daje mu 10 :) Polecam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ile

od ilu lat jest ten film ? chciał bym wiedzieć czy mogę iść z dziećmi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

świetny!!!!!!!!!!

mnie wpuścili choc mam 13 lat.
A film jest genialny, boski, śmieszny,po prostu suuuuuuuuuuupcio.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

A 11 lat ?

ale myślicie że 11 lat wpuszczą? od ilu was wpuszczali ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam

Świetny polski film. Śmiałam się i wzruszałam do łez, odnajdując się w Doris...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

bardzo fajny film polecam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Warto

Bardzo przyjemny film, warto!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Super

Pełne kino! Byliśmy w czwórkę wszystkim się podobało!! Przyjemny dobrze zrobiony film, może bez wielkich ambicji ale zdecydowanie polecam na relaks.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gorąco polecamy!

Ciepła zabawna opowieść o miłości. idealny film na święta dla całej rodziny.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

typowa romantyczna komedia z watkiem swiatecznym

ktora o dziwo przyjemnie sie oglada od poczatku do konca
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

POLECAM

Rewelacja! nieznosze z reguły polskich komedii, no moze oprócz Lejdis ale ta jest świetna .A Karolak urodził się do tej roli.BRAWO!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: POLECAM

Polecam w okresie przedświatecznym.Ale żadna rewelacja.Ci sami aktorzy w serialach i w tym filmie.Adamczyk,Karolak,Zielińska no i Pani Tyszkiewicz.Dobre komedie to były, a ta bardzo mierna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17

Re: POLECAM

Nuda, ciągle ci sami aktorzy! Boję się otworzyć szafę, bo Karolak wyskoczy! To prawda, że dobre polskie komedie to były!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

:)

Nie jest to ambitne dzieło i nie nalezy go rozpatrywac w tej kategorii:) to po prostu dobra komedia, na której mozna sie pośmiac, nie zerkając co chwile na zegarek , polecam:)

jest parę niezłych tekstów;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

polecam!

film miły lekki i przyjemny - dla odstresowania. Można jednak zrobić komedię bez wulgaryzmów, przeklenstw itp. [ co ostatnio w naszych rodzimych komediach królowało :))
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo fajny film

Zreszta średnia ocena 8 pkt. na filmweb mówi sama za siebie (np. Wyjazd Integracyjny który dla mnie był porażka ma średnia ocene 4)
Ten mi się zdecydowanie lepiej podobał : )
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy można zabrać na to 14-nastolatki ?

Chcemy wyjść z klasą i nie wiemy czy film jest dobry dla nas ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

warto zobaczyć ;)

Film dobry, dobrze zrobiony -można się pośmiać ale też wzruszyć, więc nie jest to typowa komedia romantyczna. Gra aktorska bardzo dobra. Polecam ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Faktycznie świetny film z tego gatunku!!!

Wartka akcja, super dobre dialogi, wzruszjące sceny, zero nudy. Gra i dobór aktorów trafiony, aczkolwiek gra Sztura, Karolaka i Kasi Bujakiewicz najbardziej mi się podobała. Dykcja Sztura świetna, prawdziwy radiowiec. POLECAM, WARTO!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rewelacja !!!

Polceam wszystkim pójście na ten film. Nie będzie to strata czasu i pieniędzy . Mozna się pośmiać jak i również wzruszyć. Dobra gra aktorska śmieszne dialogi.... Naprawe dobre polskie kino :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

:-)

Obawiam się, że będzie to słaba kopia "To właśnie właśnie miłośc", ale !
Gratulacje dla wszystkich aktorów, reżysera i wszystkich osób, które sprawiły, że polski widz zacznie wierzyć w dobrą polską komedię romantyczną. Pośmiałam się, wzruszyłam i pomyślałam "więcej takich filmów". Miły, przyjemny i dla każdego. Bo przecież.. każdy potrzebuje miłości :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Film godny exportu!

Bardzo dobry film! Dawno nie widziałam tak miłego, ciekawego, polskiego filmu!
Akcja wartka, zwarta, a jednocześnie wielowątkowa. Film trochę śmieszny, trochę romantyczny, trochę tragiczny i prawdziwy. Dobrze promowany, może też spodobać się za granicą! Trzeba zobaczyć!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się z Kasią, chociaż...

Na film wyciągnęła mnie moja dziewczyna. Idąc nie nastawiałem się ani negatywnie, ani pozytywnie. Ott, pójdzie się, się zobaczy.
Nie sposób się zgodzić iż jest to kopia amerykańsko/angielskich komedii, coś na styl filmów z Hugh Grant-em. W moim odczuciu, film mógłby trwać 1,5h. Niektóre sceny są zbyt długie, przez co męczące. Miałem wrażenie jakby reżyser miał dodatkową szpulę taśmy, którą za wszelką cenę musiał wykorzystać. Jak to ma miejsce w większości (jak nie we wszystkich) polskich komediach, od zatrzęsienia jest product placementu. Gra głównych aktorów dobra i bardzo dobra. Doszukałbym się jednej sceny całkowicie spartolonej przez reżysera. Kilka lekko naciąganych - jak to w komediach romantycznych. Poza tym było ok :) Spokojnie można się wybrać. Daję 6-7/10
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciepły,wzruszający i śmieszny

W końcu nie miałam poczucia wywalonych pieniędzy po zobaczeniu polskiego filmu w kinie. Bardzo ciepła opowieść o losach różnych ludzi. Zdarzyło mi się wzruszyć, co ostatnio zdarzyło mi się na "Królu Lwie" x-naście lat temu. Naprawdę szczerze polecam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro chwalicie

To dzisiaj się wybieram!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

od ilu lat to film???

od ilu lat wpuszczaja na ten film odiszcie szybko;-)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Listy do M.

Wybitnie średni film.

Zdecydowanie wolę w kinie obejrzeć ambitniejsze kino. Listy do M. spokojnie można obejrzeć przed telewizorem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

zdecydowanie warto

Wczoraj byliśmy na filmie Listy do M. - od dluższego czasu polski film na który warto pójść do kina i obejrzeć lekką komedię romantyczną lekką dozą powagi życiowej - bardzo polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

listy do M.

jak dla mnie film poprawny, bez żadnej rewelacji,

szkoda :( po tych wszystkich reklamach jestem rozczarowana tym co zobaczyłam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

wg mnie warto

nie, zeby zobaczyc jakies glebokie dialogi, ambitne kino, ale zeby zobaczyc co dzieje sie z ludzmi w swieta. Samotne dzieci, pijana matka, samotne macierzynstwo. OD razu czlowiek przeklada to na wlasne zycie..i nie chce takiego czegos. Wg mnie film ma szanse poruszyc nasze serduszka. Sprawic, zebysmy byli lepsi. Wg mnie nie jest to komedia, ale obyczajowy o zabarwieniu kemediowym. Wiele razy uronilam lezke na tym filmie. Tak jakos mnie rozczulil:) Idzcie, zobaczcie i zastanowcie sie nad tym co nas otacza.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

tragedia z happy endem

dramat najgorszej treści, nic nowego, stare "sprawdzone" metody wyciskania łez po to aby wszystkie wątki "szczęśliwie" zakończyć w ciągu ostatnich 5 min.
Spodziewałam się hitu na miarę "Love Actually" a wyszło jak zawsze w polskim kinie... żenada
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18

Dobrze zrobiony film. Śmieszny, momentami wzruszający. Dobra gra aktorska-Adamczyk jak zawsze świetny. Ale nie jest to komedia romantyczna a raczekj komediodramat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od ilu lat?

Od ilu lat jest ten film?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez rewelacji. Poprawny, jak na formułę kina familijnego przystało, z przyjemnością można go obejrzeć w okolicach Bożego Narodzenia wraz z ciocią i babcią, niemniej odnosi się wrażenie, że wszystko to gdzieś już się widziało. Porównywany do "Love actually" nie bez podstaw.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

naprawdę fajny film. Pośmiałam się na nim ale też fabuła wciągająca. polecam.;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja.polceam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

fajny film, miło się rozczarowałam porównując go z ostatnio oglądanymi polskimi filmami , film nie jest typową dla mnie komedią, powiedziałabym, że jest to chwilami tragikomedia o ludzkiej samotności, film ma wspaniały wzruszający, ciepły klimat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LISTY DO M.

Ciepła komedyjka z zabawny scenami dotyczącymi świat.Zobaczymy w końcu coś o
świętach od kuchni.Polecam :)

jest ok

po raz pierwszy po wyjściu z kina z polskiej komedi, nie miałam poczucia obciachu i wywalonych pieniędzy w błoto.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Wspaniały", "super", "najlepsza polska komedia"...ludzie, nie przesadzacie trochę? Kolejny TVN-owski produkt dla mas, tani wyciskacz łez, a od nadmiaru słodyczy na koniec aż robi się niedobrze, ale niewybredna gawiedź klaszcze w dłonie i wzbogaca konto tej złodziejskiej instytucji. Książkę jakąś mądrą lepiej byście poczytali albo wsparli Caritas przed świętami
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

galwanizacja

nie pękaj dojdą do tego :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

super !

jedna z lepszych polskich komedii romantycznych . GORĄCO POLECAM !
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

bardzo fajny

Komedia bardzo fajnia, niesamowite teksty i dużo z życia wziętego:)
Naprawdę polecam:) i babeczkom i facetom.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: bardzo fajny

A co np. z życia "wziętego" tam Pani ujrzała? Poziom rozrywki odpowiedni dla niewybrednej gawiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

hehe

super film, barrdzo poprawił mi humor
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: hehe

Mnie, niestety, zepsuł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fajne.

Bardzo mi się podobał ten film.Naprawdę wszystkim polecam.Mi się bardzo podobał w filmie Karolak niezłe miał teksty.
Podrawiam: Najarana Życiem;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam

Byłam na tym filmie z mężem i obojgu nam się podobał. Film lekki i przyjemny, momentami wzruszający. Myślę, że jest to świetny film wpisujący się w atmosferę przedświąteczną. Warto wybrać się na ten film!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Polecam

Alu, słowo" film" w każdym zdaniu razi, można je zastąpić jakimś innym wyrazem. No ale dla miłośników takiej rozrywki, to widać zbyt trudne zadanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Najlepsza Polska komedia!

Byłam na mikołajkach z klasą w kinie na Listy do M
Cała sala wyła że śmiechu często, film jest rewelacyjny.
Można się pośmiać, wzruszyć.
Udał im się film ;)
Wspaniała gra aktorska, świetne dialogi.
Wspaniały film dla par
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Warto obejrzeć!

Film świetny, przyjemny
Można się dużo pośmiać, film daje też w niektórych sytuacjach dużo do myślenia
Wzruszający, bardzo pozytywne miałam uczucia jak obejrzałam ten film ale żałowałam bardzo że już się skończył, ani razu nie spojrzałam na zegarek
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobra robota ;)

bardzo polecam

Byłam na premierze i jestem zachwycona, jeden z lepszych polskich filmów. Polecam !!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Świetny!

Gorąco polecam! Pośmiałam się, popłakałam...według mnie to najlepsza polska komedia romantyczna. O nie porównujcie jej do jakiś amerykańskich/angielskich romansideł!To ma klasę!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

w 100 % polecam!

Film b. fajny posmiałam sie,łezka tez poleciała wiec idz a nie pożałujesz :))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

super

myślałam,że recenzje są grubo przesadzone (jak zawsze) ale.... miło się rozczarowałam.gorąco polecam nie wszystko można przewidzieć i jak na polską komedię romantyczną to naprawdę klasa!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

EXTRA

NAPRAWDE POLECAM!!!!!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

gorąco polecam

Jestem mile zaskoczona. Już dawno nie widziałam tak fajnego polskiego filmu.
Można się pośmiać, ale też ściska za serce. Warty obejrzenia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam

świetna, miła, ciepła komedia-śmiech i łzy... wszystko na swoim miejscu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

28 lat później (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: 28 lat później . Przeczytaj o filmie.

The Last Showgirl (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: The Last Showgirl . Przeczytaj o filmie.

Bezcenny pakunek (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Bezcenny pakunek . Przeczytaj o filmie.