Ludzie Boga

Temat dostępny też na forum: Ludzie Boga
Opinie do filmu: Ludzie Boga.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

rekolekcje w kinie

Gdy obejrzałam ten film wyszłam poruszona ale dopiero później, po spokojnej refleksji, jeszcze bardziej odkryłam jak piękne i ważne wartości ze sobą niesie. Jest on bardzo aktualny dla mojego "dzisiaj". Polecam każdemu, kto szuka sensu życia i miłości.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam ze wszech miar

Bardzo dobry pod wieloma wzgledami. Dora gra aktorska, świetna muzyka, poruszajaca hiosria. Polecam
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie cystersów tylko...

klasztor Trapistów. To zakon kontemplacyjny, żyją w oparciu o regułę Św. Benedykta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Warto iść pod prąd

Jestem pod wrażeniem obejrzanego filmu, wewnętrzne spory i rozdarcia bohaterów bardzo mnie poruszyły. Jak trudno dzisiaj wybierać JEDYNĄ KONIECZNOŚĆ, w czasach kiedy ludzie coraz szybciej biegną przed siebie, tylko dokąd?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

PYTANIE

hciałabym się dowiedzieć gdzie w Trójmiście można obejrzeć ten film? Z góry dziękuję za odpowiedź.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: PYTANIE

W kinach: Neptun, Helikon i Kameralne na ul.Długiej w Gdańsku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: PYTANIE

W Klubie Filmowym w Gdyni :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mądre, wartościowe treści

Polecam!Jestem pod ogromnym wrażeniem tego filmu. Niesie ze sobą wiele mądrych treści, wzbudza do refleksji nad życiem, Bogiem, miłością, pokorą, śmiercią.....Oby więcej takich filmów niosących tak ogromną wartość przekazywanych treści!

ciekawie zrobiony... zwyczajne życie biednych ludzi przeplatane modlitwą mnichów... bardzo mądry, ciepły film, choć tragiczny koniec...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam, piekny film z wartościami... pobudza do refleksji, przemysleń...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jesteś zabiegany? Masz problemy? Idź na ten film!
Szukasz łatwej rozrywki - wybierz się na inny.
Dawno nie widziałem tak poruszających scen w filmie nakręconych w tak ascetyczny sposób. Chwila szczęścia grupy mnichów, która jest oddana w ich twarzach - ujęcie nie do zapomnienia. Nasze rozterki wobec dylematów i wyborów, przed którymi stoją bohaterowie filmu, zdają się być niczym. Mnie ten film sprowokował do przewartościowania spraw, które wydawały mi się ważne w życiu. Polecam.

Trapiści i ursus

Zzachęcony pozytywnymi opiniami wybrałem się na ten film . Kino prawie pełne , chyba większość czytała te opisy. Film poznawczo rzeczywiście wart obejrzenia ,życie mnichów pośród tubylców , ich życie , praca , współżycie chrześcijan wśród wyznawców islamu . Islam pokazany od pokojowej strony , potrafiący współistnieć z innymi religiami. Ale aktorsko nikt niczym się nie wyróżnia , muzyka to pieśni śpiewane przez mnichów a capella , interesujące , nie porywające . Warto się wybrać , bez piania ...Zauważyłem polski ślad w filmie . Jeden z mnichów podczas orki zakonnego poletka używał polskiego Traktora Ursus.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo dobry film polecam.....

Re: Ludzie Boga

Piękny obraz pod każdym względem.
Taki film ( oparty na prawdziwych wydazeniach z niedalekiej przeszłości), naprawdę daje wiarę i nadzieję.
fantastyczna fotografia.

Inne tematy z forum

28 lat później (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: 28 lat później . Przeczytaj o filmie.

Opera! (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Opera! . Przeczytaj o filmie.

Przepiękne! (11 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Przepiękne! . Przeczytaj o filmie.