Nolens Wellens

zwykle nie komentuję ścigantów i wyczynowców,
bo nie każdy kraj ma Ministerstwo d/s Fikołków jak PL,
ale jak w czasie meczu w Monachum'74 padał deszcz
to kibice pamiętaja do dziś i jeszcze wnukom będą opowiadać,
ojej, hyyy, strasznie padało...

jak w ty wojackiej piosence z Ołomuńca:
"mielim, ku*a, odnieść tam zwycięstwo,
ale, ku*a, padał deszcz, je*ny"

Abstrahując od tego że Tim Wellens wielkim ścigantem jest, to ile pamiętam, jak kiedyś z kumplem z sakwami objechaliśmy wkoło Bałtyk, deszcz zaczął padać na ruskofinskiej granicy za Wyborgiem,
padał jak cholera przez całą Finlandię, a przestał sporo za Haparandą, już w Szwecji... czasem wiało, czasem nie, czasem był asfalt, a czasem gruuuby szutr, czasem było ciemnawo, czasem jasno, ale padało przez cały pięęękny kraj. i bardzo to doceniliśmy jak przestało, bo zaczęły ciąć komarzyce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nolens Wellens

Ale o tsso kaman?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kaman o słynne deszcze, np. Kaśka 2005
https://www.youtube.com/watch?v=k8Hz6GRDoe4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zupełnie NIKT z was nie ogląda Turdepoloń?

taka pogoda jak dziś w Zakopanem, przerwała by mecz tenisowy, być może mecz piłkarski, a uchodzi za dodatkową atrakcję na wyścigu rowerowym (i na regatach morskich jachtów żaglowych)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Turdepoloń? ale to nie jest po polsku to, na pewno jakiś zagraniczny wyścig ten, tour de pologne,

Kiedys był wyścig pokoju i to sie ogladalo bo było po polsku .

co to za narod co we własnym kraju nie mowi w ojczystym jezyku.

Smiac mi sie chce jak do polandji przyjezdza taki niemiaszek i nie musi sie martwic ze go polaczek nie zrozumie bo, już polaki niemiecki perfekt znaja z angielskim to samo.Ale jak polaczek jest u niemcow czy angoli to niestety jak nie zna ich jezyka to już niemiec mu nie pomoze po polsku czy angol po angielsku.

Znajomość języków to rzecz chwalebna (patrz JPII). Ja żadnego nie znam dobrze, ale doszedłem do wniosku, że porozumiem się z każdym pod jednym warunkiem: że ma on coś do powiedzenia. Największe problemy mam w Polsce...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

~Mazur napisał .... "Ja żadnego nie znam dobrze" " pod jednym warunkiem: że ma on coś do powiedzenia" czyli z tego niosek ze, gadasz byle co kolwiek powiedzieć nie majac nic sensownego do powiedzenia. .....

. Mazur ty taki Amerkanski ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Raczej słucham. Ameryka... tu trafiłeś zupełnie nieświadomie. Psycholingwista Noam Chomsky twierdzi m. in., że można rozumieć (częściowo) obce języki nie znając ich. Patrz film "Barwy ochronne".

Te francuskie i polskie górki są doprawdy śmieszne. Hatdknott Pass to jest coś. 30% i fenomenalne piękno. Muszę tam wjechać. Kto chętny?
https://www.youtube.com/watch?v=yHZjllAuJ4w

W życiu nie czytałem głupszej wypowiedzi. Po co się pchać do Cumbrii, widoki żadne i pogoda syf. Ile jest pięknych podjazdów w Alpach czy Dolomitach, nie mówiąc o Pirenejach?

Mało czytasz. Cieszę się, że tam nie będziesz.

Byłem, dlatego wiem.

Widocznie nie lubisz Pólnocy tak jak ja Południa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyjedz i nie wracaj .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...