Od 1 marca lekarskie dyżury nocne w Polmedzie

Temat dostępny też na forum: Zdrowie
"Obowiązki punktu przy ul. Majewskich 26 przejąć ma od 1 marca punkt w przychodni "Polmedu" przy ul. Startowej 1. Właśnie ta przychodnia wygrała konkurs Pomorskiego NFZ na opiekę w nocy i w święta dla mieszkańców dzielnic Strzyża, Zaspa, Brzeźno, Przymorze, Żabianka, Wejhera, Jelitkowo, VII Dwór i Osowa"

http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/753239,nocna-i-swiateczna-opieka-lekarska-na-pomorzu-lista-punktow,1,id,t,sa.html

Jak dla mnie lepiej ale chodzi o to że:
"... Pomorski NFZ.. powiększył rejony. Na jeden przypada teraz 100 -150 tys. mieszkańców, a nie jak dawniej 50 tys
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Od 1 marca lekarskie dyżury nocne w Polmedzie

dla mnie tez lepiej bo mam rzut beretem i czuje sie tak bezpieczniej:)
to pewnie bedzie tlok ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko ten POLMED ma chyba najgorszy zespół lekarski wGdańsku ????.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

a na nocne dyżury sie zatrudnia osobno lekarzy, a nie tych co w ciągu dnia przyjmują?

To zazwyczaj te same osoby na emeryturze...

Miałam tę "przyjemność" skorzystania z "pomocy" lekarskiej podczas dyżuru nocnego! Było to w lipcu ur. Skrzywiona lekarka nic mi nie pomogła - nawet nie zbadała mi ciśnienia, choć bardzo bolała mnie głowa. Radziła jedynie udać się do innych lekarzy.. a potem widząc moje niezadowolenie opisała mnie w komputerze, że jestem roszczeniowa pacjentką. Dowiedziałam się o tym potem, przy kolejnej wizycie u lekarza rodzinnego! Pomogli mi lekarze z Akademii Medycznej.
Nikomu nie radzę korzystać z takiej pseudo pomocy. Gdybym czuła się wtedy lepiej, to pewnie miałabym siłę na skargi u kierownictwa przychodni... Nie zrobiłam tego, aby siebie nie denerwować...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trafiłam tam o 4 rano z gorączką prawie 41 stopni, lałam się mężowi przez ręce. Nie pomogły w domu leki ani zimna kąpiel, temperatura rosła aż zdecydowaliśmy się pojechać.

Finalnie okazało się ze zapalenie oskrzeli i gardła. Stara lekarka mnie naskoczyła że ją niepotrzebnie budzę, że to nie jest problem takiej skali żebym w nocy szła do lekarza - w takim razie nie wiem czego oni oczekują, jakby się działo coś gorszego to chyba raczej pogotowie, a nie ośrodek zdrowia :|

Z łaską wypisała antybiotyk i powiedziała że następnym razem mam się zgłosić do swojego lekarza rodzinnego. Niestety tak się źle czułam że nawet nie chciało mi się dyskutować. Zdecydowanie nie polecam

Po usłyszeniu takiego tekstu trzeba powiedzieć lekarce że jak chce spać to niech nie kosi grubej forsy za nocną pomoc lekarską i śpi sobie smacznie w domu.
To jest po prostu bezczelność. Ale niestety tak jest, lekarze pracują rano w przychodni/szpitalu, potem prywatny gabinet a na końcu na nocną opiekę żeby się wyspać, bo zmęczeni po całym dniu. A jak przychodzi do nich pacjent to albo dają byle co na odczepnego albo w taki sposób traktują pacjentów. JA TU JESTEM OD SPANIA, NIE OD LECZENIA
Trzeba z takimi lekarzami walczyć, choćby słownie. Niech nie czują się bezkarni.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

No jak ja bylam ok 1 w nocy z malym niespelna rocznym dzieckiem to myslalam ze mnie zabije! Na recepcji jeszcze jakos ale lekarka? Ziewala mi w twarz! i glupie teksty ze moglam jechac na polanki do szpitala(jasne a mieszkam na startowej to chyba normalne ze szlam gdzie najblizej!) Tak sie zastanawiam,czy oni maja w ogole prawo spac??? Sa w pracy! Normalna nocka! Dzien maja do spania!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poszedlem z angina jak sie pozniej okazalo w szpitalu, jednak w polmedzie to tylko zaczerwienione gardlo i na to wystarcza tabletki do ssania i krople na katar, cztery gorziny pozniej w szpitalu o 4 nad ranem diagnoza angina i zapalenie zatok szczekowych. Polmed to jakis zart, szkoda czasu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lekarze z dyżuru nocnego nie mogą kierować np. na badania krwi. Na żadne badania. Ten dyżur to jakiś absurd. W razie nagłej poważnej sprawy lepiej zgłosić się do szpitala. Z objawami bez zagrożenia życia w ogóle nie ma sensu zgłaszać się nocą do Polmedu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten dyżur jest tylko po to, aby lekarz wystawił skierowanie do szpitala albo się wyspał.
2 lata temu przewróciłam się i uderzyłam głową o posadzkę. Głowa bolała a jakże. Gdy zgłosiłam się na Izbę Przyjęć do Wojewódzkiego to pierwsze pytanie było, czy mam skierowanie z przychodni od lekarza do nich.

Inne tematy z forum

Remont łazienka (14 odpowiedzi)

Witam mam do zlecenia remont łazienki ok 5m2. Zakres prac: - demontaż starego wyposażenia:...

przeprowadzka !!?? (41 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Aleksander Panow lek.med Leszczyńskich 1E (3 odpowiedzi)

Cześć...byiście? macie jakieś opinie? pomógł? Proszę o pomoc