Opinia

Słabo oceniam tą firmę, chociaż na początku wydawało mi się, że nie będzie aż tak źle. Po czekaniu około 5 tygodni wybrałem się po odbiór towaru, towar był nie kompletny a z miny sprzedawcy odczytałem, że część towaru dojdzie niewiadomo kiedy a na pewno nie krócej niż za 2 tygodnie. Stany magazynowe w komp. a to co jest faktycznie to już zupełna porażka. Wysłano mnie do Star. Gd. po dekory bo niby były, zadzwoniłem i upewniłem się czy są - odp. że TAK a na miejscu okazało się że to lipa bo są tylko na kompie. Brakujący towar odebrałem u konkurencji od ręki, bo kafelki które wybrałem były jak się okazało chodliwe i nie trzeba było czekac niewiadomo ile. Odradzam każdemu współpracy z tą firmą, może jestem odosobnionym przypadkiem ale jestem pewny że nie. Odbiór towaru trwał chyba z 1,5 godz. bo okazało się, że pracownicy nie są pewni co mają na magazynie i każdą pozycję trzeba latać potwierdzać do magazyniera. Sam prowadzę dużą firmę i potrafię pewne rzeczy ocenić. To co tam się dzieje to raczej amatorszczyzna niż profesjonalizm. W takiej firmie jak WEMA magazyn to powinna być świętość i system magazynowy to podstawa takiej firmy. Tam z tym jest bardzo słabo.
Dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opinia

Kupowałam glazurę w WEMIE na Trakcie Św. Wojciecha, obsługa była tragiczna. Pani która robiła wizualizalizację okazała się jedyną kompetentną osobą w tym sklepie. Trzy osoby nie potrafiły zrobić zamówienia na podstawie projektu (problemy z programem, płatnością kartą, uzgodnieniem transportu) Składałam zamówienie w czwartek a materiał dostałam dopiero w poniedziałek mimo, że podobno znajdował się w magazynie (bo trzeba go znaleźć !). Kierowca nie chciał zdjąć z samochodu materiału, ponieważ zapłacone było za transport i jego zdaniem rozładować ma kupujący. Takiemu traktowaniu klientów mówię stanowcze NIE i więcej zakupów tam nie zrobię i odradzam to wszystkim znajomym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0