Osobowości zaspy

Szukałam podobnego tematu na forum, ale chyba nie ma :(
Czy znacie na Zaspie i w okolicach ciekawe osobowości, kontrowersyjne, warte zapoznania ? A także takie których należy unikać.

Chodzi mi o osoby barwne z względu na wygląd, zachowanie bądź życiorys.

W najbliższym czasie będę wprowadzała się wraz z koleżanką na Zaspę i chciałabym dowiedzieć się co nieco o mieszkańcach dzielnicy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Osobowości zaspy

Pan Andrzej spod żabki, miejscowy menel, spełnia wszystkie kryteria ;) a tak na poważnie to dziwnie się czuję czytając Twojego posta a jeszcze dziwniej zastanawiając co Ty miałaś na myśli pisząc go... Zaspa to duża dzielnica i ludzie w większości się nie znają, a te osoby, które się wyróżniają raczej do pozytywnych nie należą (przeważnie są to wariaci, alkoholicy, transseksualiści i inne dziwolągi...), bo raczej Johny Depp'a tam nie spotkasz :) Reasumując albo pochodzić z małej wioski/miasteczka i nie znasz realiów dużych miast albo niedługo Zaspa wzbogaci się o barwną postać, pozdrawiam ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj Aniaa69.

Trochę zgadzam się z przedmówcą.
Ludzie w takich dzielnicach się nie znają.
Zaspa dzieli się na 2 poddzielnice- Młyniec lub Rozstaje.
Na którą część się wprowadzasz?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Burzyńskiego do rodziny :) Bodajże są to rozstaje.
A w moim pytaniu chodzi mi właśnie o zorientowanie się czy ludzie tutaj się znają, czy też są bardziej anonimowi dla siebie. A także o to jacy są mieszkańcy zaspy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no cóż ,znajdz temat na forach który cię interesuje i poznasz wiele fajnych ludzi. Myślę iż warto szukać nowych znajomości ,lecz najlepiej
w sytuacjach codziennych. Na forum nie znajdziesz przyjaciół.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaspa -moim zdaniem jedna z lepiej położonych dzielnic gdanska.Mieszkam tu (burzyńskigo12)ponad 30 lat ludzie o mentalności jak wszędzie mieszka mieszanka wiekowa .Problemem jest brak kultury mieszkańców,śmiecenie przez balkony na klatkach itp.Reasumując kto tych ludzi miał nauczyć,minimalnie jest wskazanie na plus ale do normy daleko. Mimo to na inną dzielnice bym się nie zamienił a znam ich dużo. Poza tym w miare ok życze powodzenia i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się z większością, że temat dziwny. Związana z tą dzielnicą jestem od zawsze a mieszkam od 10 lat. Są różni ludzie jak na tak duże dzielnice przystało. Wydajem mi się, że pisząc o kimś jako o dziwaku czy "osobowości Zaspy"łatwo Go urazić więc chyba temat nie trafiony jak dla mnie:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...