Re: Parkingi Pszenna
Proszę czytać ze zrozumieniem. Nie napisałam, że w Baninie nie jest taniej niż w Trójmieście, tylko że w przekonaniu przeciętnego mieszkańca Trójmiasta osoby mieszkające w Baninie mają status osób majętnych.
Ponadto w dalszym ciągu nie dostałam odpowiedzi na pytanie o jakiej części ulicy Pszennej Pan/Pani pisze. Zostawianie auta "na drodze" jest praktyką powszechną także w miastach, zwłaszcza w miejscach gdzie nie ma wydzielonych parkingów, mam na myśli oczywiście zostawianie auta "w skrajni drogi" a nie literalnie "na drodze".
Proszę pamiętać, że jest cienka granica od życia ponad stan, a życia na dorobku. Z pewnością niejedna z tych osób odżałowała kilka tysięcy złotych kredytu na miejsce parkingowe licząc na możliwość parkowania przy ulicy, ale czy naprawdę można ich aż tak krytycznie oceniać? Skoro za cenę tego miejsca mogli, np. wyposażyć pokój dla dziecka? Zapewne są także osoby, posiadające dwa samochody i jedno miejsce parkingowe. jak rozumiem zgodnie z Pana/Pani tokiem myślenia powinni wyczarować od razu drugie miejsce parkingowe, oczywiście odpłatnie i tam parkować samochód?
Rozumiem Pana/Pani rozżalenie, ale proszę nie wylewać wiadra pomyj na ludzi, których Pan/Pani nie zna i o których życiu nic nie wie. Naprawdę wiele można zmienić wykazując odrobinę dobrej woli. Pańskie wypowiedzi na całym forum cechuje pewna doza nienawiści i niestety szowinizmu, zdaje się wynikająca z posiadanego wyższego statusu majątkowego i dłuższego czasu zamieszkiwania na wsi.
Obawiam się, że jednak czas się pogodzić z tym, że ma Pan/Pani licznych obecnie sąsiadów i że będzie ich przybywać. Przybywać będzie też związanych z tym problemów. Różnych. A osobie, która zastawiam Pański podjazd proszę uprzejmie powiedzieć żeby tego nie robiła. Może nawet nie ma świadomości, zajmuje czyjś teren.
Pozdrawiam serdecznie.
11
1