Położna - Zaspa

Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: położna - Zaspa

dla wiekszosci z was to pierwszy poród zobaczycie same jak to wyjdzie z polozna w "praniu". Ja nie potrzebowalam prywatnie jej miec bo uwazam to za bzdure tym bardziej ze polozne w szpitalu byly naprawdę bardzo pomocne.

a odpowiadajac na zarzut jednej z forumek to stac by mnie bylo na opłacenie poloznej i nie biegam na tipsy i "solaris".

Ale ponury chce rodzić na Zaspie, uczciwie czekając na "swoją" kolejkę
a wszyscy muszą być mili. "On" będzie sypał cytatami z kodeksu karnego gdy coś mu się nie spodoba.Dobre, dobre.

Położne tez sa tylko ludzmi i odczuwaja zmeczenie, a kiedy jest duzo rodzacych w jednym czasie to maja sie rozdwoic zeby byc przy kazdej kobiecie? Przeciez jesli wezme swoja polozna to tylko z korzyscia i dla mnie i dla innych rodzacych kobiet i dla dyzurujacych poloznych!

W górę!

Ludzie chrzanią o korupcji, ojej jaki syf, co zrobić, nic się nie dzieje, bezkarność.

A równocześnie niektórzy ją wspierają. Bo czym jest położna pracująca dodatkowo za pieniądze na publicznym sprzęcie w publicznym szpitalu?!

Jak byk artykuł 231 kk.

Hipokryzja? Może niektórzy stosują zasadę jestem przeciwko, ale jak mi jest to potrzebne to zgadzam się i daję łapówkę?!

Jasne, ale Swissmed przyjmuje tylko ciąże bez powikłań. A jak kogoś tak bardzo w oczy kole fakt, że kogoś stać na to, żeby położnej zapłacić (a moim zdaniem jest to suma, którą można sobie odłożyć jeśli komuś zależy, zamiast latać na tipsy i solaris), to zachowuje się właśnie w ten sposób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja sie zgadzam z Ponurym :)

prywatna położna w państwowym szpitalu to jakas pomyłka, jak ktos chce miec prywatna opieke to niech idzie do Swissmedu rodzić.

Korupcje trzeba tepic a nie na nia pozwalać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, świata nikt nie naprawi. Jednak pewne chore zachowania korupcyjne można śmiało eliminować.

Mam nadzieje że te kobiety nauczą się, iż pazerność na pieniądze nie popłaca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponury, jak się czujesz? Naprawiłeś ŚWIAT ??? Jak miło rodzi się na Zaspie ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No teraz "Ponury" cieszy się jak dziecko - a to narobił tym położnym- teraz będzie bardziej sympatycznie rodzić na Zaspie. Prawda "Ponury"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno sprawa ruszyła z kopyta. Jak policja zaczęła robić rozpytania, panie położne nieźle się wystraszyły... no w końcu konsekwencje prawne w przypadku wszczęcia sprawy mogą być niemiłe.

I bardzo dobrze. To tak na początek.

Cyt. "A( pan czy pani) podpisujący się Ponury to mógłby zrobić karierę w latach 80-tych wtedy donosy były suto nagradzane, pogratulować."

Dziękuję. Wcale niekoniecznie w PRL`u. Przyzwalanie na korupcję także ją rodzi. Najpierw lepiej dać łapówkę, a potem gadać jak to jest źle itd. Hipokryzja?

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czesc ja rodziłam na Zaspie bez swojej opłaconej położnej i było ok. Pani która się mną zajmowała była super! mówiła mi jak przebiega poród, pomagała i była do mojej dyspozycji kiedy jej potzrebowałam. Rodziłam z partnerem( za poród rodzinny tez nie płaciłam bo to nie jest opłata tylko darowizna!!!! ) i to było dla mnie ważne. połozna była na "nasze wezwanie" wiec mielismy duzo prywatności.

czesc ja rodziłam na Zaspie bez swojej opłaconej położnej i było ok. Pani która się mną zajmowała była super! mówiła mi jak przebiega poród, pomagała i była do mojej dyspozycji kiedy jej potzrebowałam. Rodziłam z partnerem( za poród rodzinny tez nie płaciłam bo to nie jest opłata tylko darowizna!!!! ) i to było dla mnie ważne. połozna była na "nasze wezwanie" wiec mielismy duzo prywatności.

Ja rodzilam na zaspie i nie mialam oplaconej poloznej.A trafila mi sie przemila polozna,caly czas sie pytala czy wszystko ok ,wszystko tlumaczyla

Nie jestem położną, nigdy nie byłam nawet w szpitalu na Zaspie ale chciałam tym paniom czyli położnym uzmysłowić jak perfidne potrafią być kobiety. W jednej chwili pieją hymny pochwalne a za chwilę "przekazują służbowo do odpowiedniego działu zajmującego się korupcją". Kobiety są jednak mściwe i to mnie przeraża. A( pan czy pani) podpisujący się Ponury to mógłby zrobić karierę w latach 80-tych wtedy donosy były suto nagradzane, pogratulować.

Haha,a dane tych Pań z przyjemnością przekażę służbowo do odpowiedniego działu zajmującego się korupcją.

Oczywiście. Głupi ludzie płacą, dają łapówki za to, co im się należy zupełnie za darmo.

Po co komu prywatna położna?

Jakiś głupi wymysł. Przestań matki już słuchać. Nie jesteś już dzieckiem heheh

przepraszam za błędy, ale pisałam to w emocjach. bo nigdy nie zapomnę tego co mi i mojemu dziecku przytrafiłosię na porodówce w szpitalu na zaspię.

Może ktoś w końcu zajmie sie tym i polożne zaczną traktować swoją pracę i pacjentki jednakowo.Uważam , że prywatna położna w państwowym szpitalu to jakaś pomyłka.Używa sprzętu, sali, często blokuję się miejsca innym potrzebującym ciężarnym, bo Panie położna mają akurat prywatną położnice, gdzie tu powołanie, sumienie. Prywatne porody są w swissmedzie i ktoś w końcu powinien sie tym zająć.myślę ze to kwestia czasu.A ujawanianie nazwisk na forum-same sa sobie winne i tyle.Trzeba odpowiadać za swoje czyny.Dla mnie jest to okradanie szpitala i wykorzystywanie ciężarnych kobiet ( które się poprostu boją złego traktowania, bo pani Położna bez kasy jest poprostu niemiła, sama tego doświadczyłam, nie zapłaciłam dla zasady i odbiło sie to na moim dziecku, moja ginekolog powiedziała ze położna poprostu nie chciała bym urodziła na jej dyżurze !!!!!ODBIŁO SIE TO NA MOIM DZIECKU!!!!GDZIE JEJ SUMIENIE!!!PEWNIE CHCIAŁA KASE ALBO ZABLOWKOWAŁAM JEJ MIEJSCE NA PRYWATNY POROD!!!TACY LUDZIE POWINNI ODPOWIADAC PRAWNIE ZA SWOJE NIEPOCHAMOWANA RZADZE ZAROBIENIA KASY ZA WSZELKA CENE!!! A W DZIEWCZYNY PŁACAC POLOZNYM pozwalaja ZAROBIC CZARNE PIENIADZE,POZWALACIE NA TO BY TE BIEDNE MATKI BYLY TRAKTOWANE GORZEJ,A PAMIETAJCIE NAJBARDZIEJ ODBIJA SIE TO NA DZIECIACH.PONOSCIE ROWNIEZ ZA TO ZŁO ODPOWIEDZIALNOSC.

Inne tematy z forum

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...