Poród naturalny ciąży bliźniaczej

Czy któraś z was rodziła bliźniaki naturalnie ? Jestem w 38 tyg ciąży bliźniaczej dwuowodniowej, jedna położona główkowa, druga miednicowo, waga jak na bliźniaki dość spora bo około 3kg, nie ma dużej różnicy między nimi. Zostałam przyjęta na odział i lekarz zachęca mnie do naturalnego porodu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytałam, że druga dzidzia zazwyczaj i tak się odwraca główkowo, gdy tylko pierwsza znajdzie się na świecie. A lekarze zalecają porody naturalne również dlatego bo są lepsze zarówno dla kobiety i jak i dziecka (mówię tu oczywiście o porodzie bez żadnych komplikacji). Mimo to nie wyobrażam sobie jednak rodzić dwójki siłami natury...
Od siebie polecam poszukać informacji w fachowej literaturze: https://pzwl.pl/Ciaza-wieloplodowa,179256678,p.html Jak na przykład na tej stronie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak opanować łuszczycę na głowie co naprawdę działa? (4 odpowiedzi)

Ostatnio wali mi się głowa, łuski aż rażą w oczy. Co polecicie coś trwałego, co utrzyma spokój...

Co zaostrza łuszczycę skóry głowy? (4 odpowiedzi)

Ktoś może walczy z łuszczycą na skórze głowy? U mnie jest coraz gorzej, na tyle, że normalnie...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...