Praca mężczyzna, pomoc Osoby niepełnosprawnej Zaspa

Temat dostępny też na forum: Praca
Jestem osobą niepełnosprawną potrzebuję pomocy w posadzeniu mnie na wózek i ubraniu. Jest potrzebny w miarę silny mężczyzna. Pomoc w załatwianiu spraw codziennych wychodzenie z domu itp. 1-2 g. dzienie. Czasem dłużej. Praca kilka dni w tygodniu grafik do podziału z drugim opiekunem. Nie trzeba robić żadnych czynności sanitarnych itp. Wynagrodzenie 25/h zł netto. Godziny pracy po 17:00. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na email: gdansk751@gmail.com lub 665898494 tylko po godz. 13-tej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

o i to jest uczciwa oferta mam nadzieję że znajdzie Pan odpowiednią osobę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak VIN, ale niestety, niewielu potrzebującch może pozwolić sobie na przedstawienie "uczciwej oferty. Szczególnie w przypadku konieczności opieki całodobowej koszty indywidualnej pomocy przekraczają możliwości większiści potrzebujących. Pozostają im domy opieki społecznej, a powinna być dostępna pomóc w domu pacjenta, której koszty pokrywa ubezpieczenie, a nie pacjent.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Całodobowa opieka w domu na koszt państwa.Tego nie ma nawet w dużo bogatszych państwach. Tacy Niemcy nawet muszą na własną rękę wynajmować opiekunki ze wschodniej Europy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nawet Niemców nie stać, żeby zapłacić swoim rodakom "uczciwego" wynagrodzenia, tylko zatrudniają opiekunki ze wschodniej Europy?
Jakoś mnie nie to nie pociesza ;)

Niemcy, niemieckie urzędy i lekarze od lat przymykają oko na zatrudnione w nielegalny sposób dziesiątki tysięcy opiekunek do osób starszych i chorych.
Nawet sami nieoficjalnie przyznają że gdyby nie ludzie pracujący u nich w ten sposób to nie dali by rady się zająć chorymi i potrzebującymi.
Coś tam się ostatnio zmieniło w kwestii zatrudnienia opiekunek ale koszty oczywiście zostały przerzucone na zatrudniających te osoby czyli rodziny opiekujące się swoimi krewnymi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to chociaż opieka dla samotnych oosób starszych i niepełnosprawnych nie odbiega u nas od rozwiązań stosowanych w Europie z.
Wszyscy mamy jednakowe warunki umierania ... w samotności i na własny koszt :(

Wszyscy mamy warunki jednakowe z małą subtelną różnicą Niemców na to stać a nas to już niekoniecznie a za 20 na pewno nie będzie nas stać bo emerytury będą w tym kraju głodowe.
Kto młody i ma łeb na karku niech daje dyla :)

Inne tematy z forum

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

Leszczyńskich (6 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

przeprowadzka !!?? (39 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...