Prosimy o Pomoc

Prosimy o Pomoc
Bardzo proszę o pomoc.Mam dwojke dzieci jestem po rozwodzie,alimenty dostaje 50 zlotych,mops mi nie pomaga,corka jest dzieckiem niepełnosprawnym ma orzeczenie,łapie sie kazdej pracy ale nie mam juz siły poniewaz choruje na nowotwór - chłoniak ,stwierdzony za pozno,leczenie jest strasznie drogie ,czy ktos z Panstwa mógłby udzielić mi pozyczki na leki,jedzenie ,leczenie lub pomóc nam ,napewno w przyszłości sie odwiedzieczymy.Nie jestem oszustką,pijaczką,poprostu wstyd mi prosic ale nie mam co zrobic
Nr konta podam w emailu.Bóg Zapłać

Zobacz ogłoszenie »
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

myśle ze nie moze pani dostawac 50 zł alimentow.. trzeba zalozyc sprawe w sadzie o wieksze alimenty jak i na dzieci jak i na siebie skoro ma Pani nowotwor to mąz ma obowiacek placic wam alimenty. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie chce tu sie wymadrzac ale na dziecko niepelnosprawne nalezy sie rowniez pani pomoc,jesli chodzi o alimenty,to przepraszam ale 50 zl?...ciezko uwierzyc,w kazdym osrodku pomocy spolecznej...czytataj MOPS dyzuruja prawnicy,czy nikt nie potrafi pani pomoc?Niestety do nich nie wystarczy isc tylko raz,trzeba probowac...MOZE KTOS Z LUDZI CZYTAJACYCH BEDZIE POTRAFIL PANI POMOC W ZALATWIENIU POMOCY,NAPISANIU POZWU O PODWYZSZENIE ALIMENTOW!!!Prosze napisac z kad pani jest,moze ja popytam i jakos pomoge,pozdrawiam

Pomogę

Chętnie pomogę napisać wniosek do sądu :)

przykre, co tu pani napisała...

skoro choruje pani na tą paskudna chorobę, to czy nie należy sie pani renta chorobowa (wiem, bo sama dostaje, właśnie z tego powodu) i na dziecko niepełnosprawne też powinny być jakie świadczenia zusowskie, a z pewnością zasiłek pielegnacyjny. A jeśli chodzi o alimenty, to wierze, ze może pani dostawć 50 zl, nawet kiedy ojciec ma zasądzone więcej, ale jak placi miesięcznie cokolwiek, to w świetle prawa wywiązuje sie z obowiązku-niestety

pomogę ale..

zapraszam na kawę, bądz ja przyjade chcem oberzjeć warunki w jakich pani mieszka,jak maja sie dzieci. Dopiero wtedy mogę pomyslec o jakimkolwiek przelaniu pieniedzy gdyz bardzo duzo naciagaczy na tym portalu.czekam na odzew.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

czy na pewno uczciwa?

Wg mnie przysługuje Pani zasiłek pielęgnacyjny na dziecko z orzeczeniem o niepełnosprawności ok 520zł wypłacany przez MOPS a także zasiłek rodzinny na każde z dzieci jeśli dochód netto na członka rodziny nie przekracza 504zł. Więc albo jest Pani wyjątkowo mało zaradna, albo jest Pani kolejną naciągaczką. Dodam, że zasiłek pielęgnacyjny nie ma określonego kryterium dochodowego, poniżej którego jest wypłacany.Renta chorobowa tez się Pani należy. Dla mnie coś tu nie gra w tym ogłoszeniu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do wszystkich - Mają Państwo Racje

Moje dziecko dostalo orzeczenie bez pomocy śiwdczenia pielegnacyjnego,zasiłek 153 dostaje.
Ojciec dzieci nie płaci ,składałam nie jeden pozew do sądu ,wywiazuje sie z obowiązku jesli zapłaci mi nawet 10 złotych,fundusz mi w takim wypadku nie nalezy sie.O rente złozyłam papiery mam dopiero w marcu komisje a do marca co robic.Mieszkam u koleżanki w Gdyni poniewaz oczekuje na mieszkanie z Urzedu w trybie pilnym ale wiadomo jak to jest.
Pozdrawiam

mieszkanie z urzędu..

nie chcę pani straszyc, ale mi powiedziano w urzedzie wlasnie, ze na mieszkanie czeka sie nawet 20 lat, i sa to sprawy pilne w wiekszosci...mieszkam z rodziną, jest na 4 :) w malutkim pokoiku (bron Boze, nie zale sie-tak wyszlo),a pani tylko rece rozlozyla, przedstawila fakty prawne i wyszlam z pokoju z kwitkiem ...

Inne tematy z forum

Płyty winylowe , kasety magnetofonowe , kasety vhs , filmy dvd-kupie (16 odpowiedzi)

Płyty winylowe , kasety magnetofonowe , kasety vhs , filmy dvd-kupie KUPIĘ OKAZYJNIE CAŁE...