Prywatny poród

Witam, wszystkie mamy, które rodziły prywatnie. Obojętnie czy w Swissmedzie, czy Clinica-Medica, czy w jakimkolwiek innym szpitalu. Czy któraś z Was była niezadowolona z takiego porodu? Czy wystąpiły komplikacje? Czy coś poszło nie tak? Wiem, że Swissmed w przyszłym roku wprowadza porody prywatne w Gdańsku i zanim podejmę decyzję gdzie rodzić chciałabym poznać opinię mam, które rodziły prywatnie.
Dziękuję za opinię osób, które nie miały z tym styczności, dziękuję za plotki, dziękuję za hejt, dziękuję za zazdrość. Zależy mi tylko na prawdziwych opiniach, mam które zdecydowały się na taki poród.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

ARII i co piszą na fb?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tam na infolinii to nigdy nic nie wiedzą, ja im cisnę na Facebooku ;)

Czyli z tego wynika, że wieści będą za ok. miesiąc, czyli w połowie kwietnia, remont pewnie do końca maja, to jest szansa, że ruszy od czerwca? Albo niestety dla mnie od lipca...Najgorsza jest ta niepewność. Nie mam pojęcia jak logistycznie zaplanować podróż do Łodzi w w tak późnej ciąży i powrotną z noworodkiem...

W moim wypadku alternatywą będzie raczej Szczecin i centrum narodzin Mamma. Szkoda, że mając pod nosem Trójmiasto trzeba robić takie "wycieczki" bo u nas nie ma żadnej prywatnej porodówki. Żenada.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro nie chodzi o wynagrodzenie to o co chodzi? Naprawdę nie rozumiem dlaczego nie podają żadnych oficjalnych informacji. Pozostaje chyba jedynie Łódź.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dzwoniąc jakiś czas temu na infolinię dostałam informację, że to kiedy zostanie otwarta porodówka zależy od ich "partnera biznesowego" i nie podają wciąż konkretnych informacji, bo to zwyczajnie nie od nich zależy. A po podjęciu tej decyzji oddział musi przejść jeszcze remont, który powinien potrwać nie dłużej jak miesiąc.

Skoro wiesz, że "absolutnie" nie chodzi o ten problem, to może podzielisz się swoimi informacjami, które oczywiście nie są plotkami... Dopóki oficjalna wersja szpitala (a była taka, że otwierają się na początku tego roku) nie zostanie skomentowana przez nich to będą to tylko plotki, obojętnie czy z Twojego źródła, czy z powyższych opinii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To absolutnie nie chodzi o problem ze skompletowaniem ekipy i ich wynagrodzeniem. Uwielbiam w ten sposób rozsiewane plotki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaczynam się zastanawiać czy to w ogóle ma sens. Skoro nie mogą skompletować ekipy z powodu oferowanej niskiej płacy, to pod dużym znakiem zapytania stoi ich jakość. Przecież dobry lekarz nie zgodzi się na niskie zarobki, a do słabego nie ma co iść...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy są jakieś wieści, kiedy rusza Swissmed? Jacy bedą lekarze? Na infolinii mowią ciagle, ze nie ma absoultnie zadnych informacji i żeby dzwonić za miesiąc...

Ktoś wie kiedy dokładnie mają otworzyć ?

Podobno za mało płacą i lekarze nie chcą tam pracować dlatego ciągle się nie otwierają :/

Również jestem zainteresowana

A może wie ktoś jacy ginekolodzy będą tam pracować? Mogła bym prosić o nazwiska jeśli ktoś coś wie....właśnie planuje zmianę ginekologa i chxiala bym pojąć do osoby która będę właśnie pracować w swissmedzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To tak jak my! :-)

Ja mam termin na początek czerwca mam nadzieję, że do tej pory to na 100% otworzą :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wczoraj dostałam informacje,ze otwierają,ale najprawdopodobniej będzie to początek II kwartału ... kurczę mam termin na koniec kwietnia i jestem w kropce. Nie wiem czy łudzić się faktycznie na ten swissmed czy iść do innego szpitala co wiąże się ze zmiana lekarza prowadzącego bo moj nie przyjmuje obecnie w żadnym szpitalu.
Jeny takie rozterki na koniec ciąży...

Nie ma szans na marzec. Kontrakty to oni mają podpisane, ale nie ruszą w marcu.

Dr Marciniak, który ma być zastępca ordynatora pracuje do końca miesiąca w redlowie i od pierwszego w Swiss, położne też mają kontrakty od marca. Sn 6 tysięcy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od 1 marca rusza swissmed, poród naturalny 6 tysięcy jak się dowiem ile xc dam znać ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0